Fotbal judetean

AJF-ul limpezește apele: Ultimele două clasate în Liga a 4-a retrogradează, patru echipe promovează din Liga a 5-a!





De la debutul campaniei de primăvară, au fost multe discuții în fotbalul județean despre sistemul retrogradare – promovare în primul eșalon județean. Asociația Județeană de Fotbal a ținut să limpezească apele, republicând pe pagina oficială a instituției Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, ediția 2015-2016. La finalul este specificat negru pe alb următoarele:

1. Liga a 4-a formată din una serie de 14 echipe:

a) rămân în Liga a 4-a , pentru ediţia 2015-2016, echipele clasate pe locurile 1 – 12;

b) retrogradează în campionatul judeţean Liga a 5-a, pentru ediţia 2016-2017, echipele clasate pe locul 13 – 14

2. Campionat Liga a 5-a, format din 2 serii a câte 14 echipe, repartizate pe criterii geografice:

a) promovează în Liga a 4-a, pentru ediţia 2016-2017, echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele două serii

b) rămân în campionatul judeţean Liga a 5-a, pentru ediţia 2016-2017, echipele clasate pe locurile 3 – 13 din seria A şi locurile 3 – 13 din seria B

c) retrogradează în campionatul judeţean Liga a 6-a, pentru ediţia 2016-2017, echipele clasate pe locurile 14 din cele două serii

3. Campionat judeţean Liga a 6-a, format din 2 serii, funcţie de numărul echipelor participante, repartizate pe criterii geografice.

a) promovează în campionatul judeţean Liga a 5-a, pentru ediţia 2016-2017 echipele clasate pe locurile 1 şi 2 după disputarea jocurilor în faza play–off între primele 4 echipe clasate în cele două serii în urma disputării jocurilor din sezonul regular

4. Campionatul de juniori A judeţean format din 2 serii a câte 11 echipe. Câştigătoarea campionatului precum şi clasamentul final vor fi stabilite în urma unui joc disputat în sistem tur – retur între ocupantele aceluiaşi loc din cele 2 serii.

Aplicat la clasamentele la zi în în campionatele județene , situația se prezintă astfel:

Aqua Vest și Șoimii Șimand sunt serios amenințate cu retrogradarea.

AS Dorobanți (foto) e promovată deja în Liga a 5-a, iar Săvîrșinul e favorită la ocuparea locului 2 în luptă cu Semlac, Șeitin, Bîrzava sau Vinga. În cealaltă serie, promovatele se vor alege dintre Tîrnova, Socodor, Șepreuș și Ghioroc, cu mențiunea că, din informațiile noastre, cel puțin una dintre ele, dacă nu două, nu ar avea condiții de Liga a 4-a. La retrogradare, jocurile în Seria A sunt departe de a fi făcute, în timp ce în Seria B, Flacăra Țipar e ca și condamnată.

În Liga a 6-a, după ceea ce au arătat în sezonul regulat, Nădlac și Secusigiu sunt favorite la promovare în fața celor de la Livada și Pereg. Din Seria B, cel mai probabil Șiria și Beliu vor face saltul spre eșalonul doi județean.

Pentru titlul de campioană a județului la Juniori A se vor bate Victoria Zăbrani și Unirea Sântana.  

 

 

 

Un comentariu

  1. Alo corectarea sportarad .din ce ati scris voi sepreus este la lupta si in liga 5 si in liga 6 cu nadlac si secusigiu trebuia sa scrieti.Domnule grec daca comentariile care nu le agreezi le stergi ar trebui sa verifici si ce scriu colegi inainte sa apara pe net

    0
    0
  2. Bine ar fi să fie cum e în regulament, dar sunt convins că se vor schimba multe până la finalul sezonului…

    0
    0
  3. Singurul lucru bun este ca Liga 4 va reveni la o serie cu 16 echipe. 30 de etape pe sezon pentru esalonul de elita sunt suficiente pentru pregatirea campioanei pentru barajul de promovare in Liga 3.
    Se spune ca unele cluburi din Onoare nu au baze sportive omologate pentru Liga 4. Dar cate echipe din Onoare au baze sportive omologate pentru… Onoare? Si cate echipe din Promotie nu au baze sportive peste ceea ce au unele dintre echipele care acum joaca in Onoare? Ciudata si omologarea asta a bazelor sportive!
    De aceea sunt pentru comasarea Onoarei si Promotiei, prin organizarea a trei serii cu cel putin 16 echipe. Se rezolva, astfel, si problema deplasarilor. Nu inteleg de ce AJF Arad tine ca orbul de bita de mentinerea Promotiei!

    0
    0
  4. Alo.tamsa cum vz tu greselile altora si ce-ti mai place sa critici.da golurile lu aia de la sepreus nu le-ai vz.sau de aia ai spus de ei,ti-au ramas golurile in minte si acum.mai calmeazate baiatule

    0
    0
  5. Cind s-au stabilit aceste promovari si retrogradari ,,,??? Cine este compentent
    sa-o faca, daca a facut-o si cind a facut-o..??? Ce spune regulamentul,,???
    Se stie foarte bine ca fotbalul aduce voturi,,fiind an electoral,multi primari dau
    bani la fotbal, sub diferite forme. Dau acum si mai dau peste 4 ani.
    Sint echipe care se finanteaza singure,care nu au datorii la ajf,sint echipe care promoveaza ,dar care nu au suportul financiar,pentru a-o sustine intr-un esalon superior, si atunci ce facem…??? Aici sa spuna AJF-ul ce face, si cum face..???

    0
    0
    1. Ce scrie in articolul de mai sus, plus daca se va citi regulamentul de pe site-ul AJF ARAD, se va vedea clar ca, acesta decizie este regulamentara. Decizia de a se proceda dupa acest regulament a fost luata si cu acordul afiliatilor anul trecut sau acum doi ani …nu vreau sa gresesc.

      0
      0
  6. Sebi nu vad care este legatura ,doar am spus ca sepreus erau trecuti si la onoare si la promotie si trebuia sa scrie secusigiu ,drept dovada dupa sa corectat

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button