UTA Arad

Copil: „Sunt în cea mai bună formă după mulți ani, dacă jucăm ca azi nimeni nu ne va sta în cale”





Se părea că UTA va pleca la drum în noua stagiune a Ligii a 2-a fără Dumitru Copil. Cel care la 16 ani era considerat printre cei mai valoroși fotbaliști ai Planetei, alături de nume ca: Aguero, Theo Walcott, Ozil, Benzema sau Khedira, a ales confortul și banii dintr-o ligă inferioară din Austria, dar problemele de sănătate ale tătului său l-au readus urgent acasă. Lunca Teuz Cermei s-a mișcat repede, obținuse un acord de principiu din partea talentatului atacant, dar (re)chemarea Campioanei Provinciei a fost prea mare.

Preparatorul fizic, Marius Bortiș, l-a repus rapid pe picioare din punct de vedere fizic, condiții în care Roland Nagy nu se putea dispensa de talentul său. Jocul lui „Mitruț” a crescut de la meci la meci, realizările sale s-au înmulțit și au adus puncte importante în contul „alb-roșiilor”. În derby-ul de promovare cu Chindia Târgoviște, Copil și-a pus pecetea cu voleu ce a explodat în vinclul porții lui Meilă pentru un parțial 2-1. Am primit o pasă excepțională de la Dennis, iar aceste execuții le repet zilnic la antrenamente. Îmi plac foarte mult, deși în astfel de momente trebuie să fi pragmatic, concentrat. S-au mai văzut situații în care jucători mai mari decât mine au tras peste sau în portar din acea poziție. Mă bucur că am marcat, am fost o echipă pragmatică, atentă și am făcut diferența”, a spus utistul.

Chiar dacă a mai ratat o etapă – două din pricina accidentărilor, Dumitru Copil a revenit din nou mai puternic, aducând multă fantezie unei linii de mijloc în care Chindriș și Tănase sunt mai degrabă cu munca de jos, cu „pianul”. „Sunt în cea mai bună formă după mulți ani, sunt sănătos și-mi pot ajuta echipa. Dar, știu că pot și mai mult și aș vrea să ajung la un nivel la care – poate – nu am fost încă în calitate de senior”, a adăugat fotbalistul ajuns la 26 de ani.

Copil crede visul promovării sau măcar în accederea în meciurile de baraj. „Credem că până la final o să fim cel puțin pe locul 2. Suntem un grup foarte unit, o familie, se vede și pe teren. Excepție face jocul de la Mediaș, când ne-am pierdut cu firea puțin. Trebuie să fim atenți și de acum înainte, căci fiecare echipă care va juca împotriva UTA-ei va da totul. Dar, dacă jucăm cum am făcut-o astăzi, cu seriozitate, nimeni nu ne va sta în cale”, a concluzionat arădeanul.

FOTO: Viorel Musca

Un comentariu

  1. Ai dat un gol memorabil, care aminteste de golurile din trecutul mare al UTA-ei! felicitari si… la mai mare!

    0
    0
  2. Ai dat un gol nejenat de nimeni, unde nu aveai voie să ratezi: ce vă lăudați cu un asemenea gol ?! Ai fost singur cu portarul și ai tras la poartă din 7-8 metri….
    Nu vă mai lăudați atâta…La baraj UTA nu va promova. Țineți minte asta ! Dacă Chindia avea lotul de la Mediaș o luați cu cel puțin 2 goluri. Așa ați avut noroc în acest meci și atât. Chindia a dat mingea de 2 ori în bara transversală, iar voi ați dat-o în poartă. Noroc chior…Ce atâtea laude cu UTA asta care s-a făcut de râs la Mediaș și stați așa că aveți meci la Brașov în ultima etapă, unde dacă nu câștigați pa baraj…

    0
    0
  3. Duminică Chindia va câștiga la scor cu Brașovul, mingea este rotundă, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. Norocul nu ține la infinit cu UTA și tocmai de aceea ar trebui să fie mai ponderați suporterii până la final. Este greu să joci un baraj în 3 echipe. Mai ales că una este din liga 1, nu joci acasă pe terenul ăla execrabil din Arad…Avem și noi aici un stadion vechi în Târgoviște dar este lux față de terenul Aradului…Au un gazon denivelat, nu poți juca un meci de calitate pe un asemenea gazon…Noi aici în Târgoviște nu suntem disperați să promovăm în liga 1, pt că deocamdată nu avem sponsor decât autoritățile locale. Din ce am înțeles nici UTA nu are sponsor. Și atuci cum va supraviețui în liga1 ??? Probabil, dacă vor promova vor fi ,,ciuca înfrângerilor” acolo..Și este posibil , datorită datoriilor, să intre în insolvență…Ați înjurat ca ,,țăranii ” antrenorul âla de la Târgoviște tot meciul, omul este profesor, cu bun simț dacă nu știați și nu merita să fie înjurat tot meciul. Pt ce ??? Dați dovadă de oameni necivilizați și sunteți mai aproape de lumea civilizață, nu ați fost expuși de-a lungul istoriei pericolelor la care a fost expusă partea de sud a țării, în toate privințele…Sî fiți fericiți cî ați avut acolo șvabii și cei de naționalitate austro-ungară care v-au civilizat, nu ca aici unde turcii și grecii (fanarioții) au distrus tot în Evul Mediu…Baftă Chindia !

    0
    0
    1. Buna partea asta cu svabi si austro-ungari 🙂 Intr-adevar, nu era frumos jignirea antrenorului, sper sa nu se mai repete. Partea cu care nu pot fi de acord e prima parte a comentariului: UTA nu are datorii, UTA de azi e o echipa noua, care vine din liga4 curat, fara datorii! Si daca promovam vom incasa multi bani din TV! Nu mai repetam greseala de a semna jucatori scumpi si da, s-ar putea ca UTA in Liga1 sa piarda foarte multe meciuri anul viitor. Dar cum grupul creste de la an la an cu foarte putine modificari s-ar putea ca UTA sa faca o figura foarte frumoasa, ceva de genul actualului sezon. De acea jucam pe o arena minuscula pt. ca stadionul e in constructie (foarte lunga din pacate). Mingea este rotunda, nu se stie niciodata ce se intampla. Da, am pierdut cu Medias, dar UTA este peste Chindia in acest moment si asta inseamna ca s-a descurcat mai bine cu alte echipe, cu care Chindia avea dificultati. Si inclusiv Chindia, de la care am scos 7 puncte fata de 4, asa ca despre ce vorbim? UTA va bate si duminica si sper sa promovam! HAI UTA!

      0
      0
  4. Ionut, sa sti ca nu iti dau dreptate absoluta in tot ceea ce spui. Pe Nicu Croitorul nu la injurat tot stadionul ci numai cei care au fost in prejma bancii de rezerve. A si specificat omul. Bineanteles ca acei oameni au dat dovada de nesimtire fara margini comportandu-se in halul acela, dar nu poti pune in carca tuturor suporterilor ceea ce au facut o mana de oameni. Ce crezi ca la Targoviste a fost altfel comportamentul !!!!. Referitor la terenul de pe Motorul din Arad ca a fost denivelat,iarasi nu ai dreptate. Unde vrei sa joace daca acel stadion pe care se juca de zeci de ani si cu un gazon la fel de bun ca al nostru din Targoviste, s-a demolat si vor trebui sa astepte pana se vor termina lucrarile !!! Numai da in clubul UTA. pt. ca nu este frumos sa dai intr-un club de mare traditie si incarcat de multa istorie si performante stralucite dea lungul anilor si numai zic de cati jucatori de mare valoare au jucat la acest club .Si nu uita un singur lucru, ca nu este usor sa joci cu o echipa formata de foarte multi tineri de 18-19 ani si sa ajungi pana aici pe locurile de promovare !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button