UTA Arad

Ionuț Popa avertizează: „Forța Voluntariului – linia de mijloc și Kone, un avantaj că returul se joacă la Arad”





După demiterea (prin SMS) a lui Petre Grigoraș, ACS Poli a mers pe mâna lui Ionuț Popa în ultimele partide din play-outul primei ligi „Uns” antrenor luni, „Mister” a fost nevoit să dispute meci decisiv pentru evitarea retrogradării două zile mai târziu chiar pe terenul celor de la FC Voluntari, formație ce i-a ieșit în cale UTA-ei în drumul spre Liga 1.

„Punctul vulnerabil al ilfovenilor, fundașii centrali”

A fost un sec 5-0 pentru ilfoveni, ce pecetluiau soarta timișorenilor. La finalul disputei, antrenorul arădean acuza maniera de arbitraj, dar – pe de altă parte – a admis și faptul că trupa lui Florin Marin are destulă calitate în special de la mijloc în sus. „În primul rând, cred că suprafața de joc de la Voluntari e cea mai bună din țară. Te îmbie la fotbal, e greu să faci o tactică pentru un meci acolo. Dar, sunt convins că antrenorii UTA-ei vor știi exact cum să procedeze. Cert este că, din punctul meu de vedere, forța lor e tridentul de la mijloc: Moke, Achim, Novac. Ei dau ritmul jocului și oferă destule mingi pentru jucătorii din benzi,  destul de rapizi, și un atacant puternic. Apoi, rămâne de văzut dacă va juca și Kone. Cu noi era pe bancă, dar acum s-ar putea să-și fi revenit. Cu el pe teren, Voluntariul își va crește potențialul ofensiv cu 30-40%. În schimb, poate sunt puțin vulnerabili la fundașii centrali, Țîru și Maftei, dar compensează printr-un portar valoros și experimentat ca Bornescu. Dar, repet, cheia e la tactica de joc și mai ales la cât de bine își va recupera Roli din punct de vedere fizic jucătorii după cele 120 de minute disputate ieri. Și ar mai fi și factorul arbitraj…”, a punctat Popa.

„E bine că returul se joacă la Arad, în fața suporterilor UTA-ei”

Experimentatul tehnician a găsit și un aspect pozitiv, favorabil arădenilor, în această „dublă” pentru Liga 1. „E foarte important că meciul al doilea, poate cel decisiv, se va disputa la Arad. Chiar dacă nu vor fi decât maxim 2000 de oameni în tribune, știu că va fi un infern, greu de suportat chiar și de fotbaliștii lor cu experiență. Eu îmi aduc aminte că am jucat un baraj de promovare cu Bihorul și am avut un stadion plin la Oradea. Cred că au fost peste 20 de mii de oameni, arbitrul nici nu a vrut să dea drumul meciului, fiindcă erau ocupate și căile de acces. Ne-au împins de la spate, Oțelul Galați nu a avut nicio șansă, chiar dacă era echipa de Liga 1 din acel baraj. Scorul a fost strâns, am marcat în prelungiri, dar ca joc am fost clar peste ei. Asta se poate întâmpla și la Arad, chiar dacă numărul oamenilor nu poate fi mare. Îi cunosc și eu bine pe suporterii UTA-ei și știu ce pot. Le doresc multă baftă, ar fi extraordinar ca Aradul, așa cu toate lipsurile sale legate de infrastructură și condiții, să aibă o echipă în Liga 1 și una în Liga a 2-a”.

popapiros5

 

„O realizare că un orășel ca Pîncota se pregătește de al treilea an în Liga a 2-a”

Cât despre divizionara secundă, ce și-a câștigat chiar ieri dreptul de a mai evolua, cel puțin pentru încă un an, în liga secundă, Ionuț Popa a avut un aport important. „Vă spun sincer acum, obiectivul meu era calificarea în play-off  cu Pîncota. Cât despre salvarea de la retrogradare, eu zic că era relativ simplu de realizat. Ne-am făcut echipă bună în vară, au mai venit doi-trei jucători buni și în iarnă, lotul Pîncotei era unul bun din punctul meu de vedere. Dar, vă mai spun ceva. Așa hulit și criticat, Pavel Piroș este cel care a dus în mare măsură la mal această corabie. E o realizare că un orășel ca Pîncota se pregătește de al treilea an în Liga a 2-a”, a mai spus Popa.

Un comentariu

  1. Asa simpla era salvarea de la retrogradare,incat unde ai lasat Pancota?! Cum spui ca ai facut echipa buna cand i-ai facut pe jucatori escroci si nesimtiti?! Ce personaj …

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button