UTA Arad

Tisza, după meciul cu Viitorul: „Ultimul meci din cariera de antrenor…cel puțin la UTA juniori”





Partida din cadrul optimilor de finale ale Cupei României Under 17 (pierdută cu 2-1 de UTA în fața Viitorului Constanța) a fost destul de tensionată pentru antrenorul numărul unu al Aradului când vine vorba despre copii și juniori. Francisc Tisza a plecat inițial de la teren, fiindcă elevii săi  au intrat pe teren în echipament negru. „Mi-a spus domnul Ţamboi, ajutorul meu, că magazionerul, la îndemnul unor conducători, ne va da echipamentul cu care au jucat juniorii A, ca să arătăm mai frumos. Nu am fost de acord. Fiind luat de valul încălzirii, nu am băgat de seamă că ei au echipamentul negru. Nu se joacă vara, pe căldură, în echipament negru. Cu atât mai mult că jucam acasă…”, și-a motivat reacția din debut experimentatul tehnician.

„Nu-mi învăț jucătorii să trișeze”

Dar, lui Tisza nu i-a fost scris să rămână pe bancă și asta pentru că, după ce nu s-a dat penalty la faultul lui Suflaru asupra lui Toma și Suflaru, a intrat pe teren și i-a cerut socoteală arbitrului. „Eu zic că numai înainte de revoluție m-am mai legat de un arbitru, care a vrut atunci să câștige echipa din Reșița. Acum efectiv nu am putut să mă stăpânesc. La primul gol, dacă un apărător este călcat pe gleznă și nu mai poate continua jocul, nu mai lași avantaj, oprești jocul. Pe urmă a fost clar că jucătorul nostru a mers pe direcția mingii și, în careu, apărătorul lor i-a dat peste călcâie, i-a încrucișat piciorul. Eu îi învăț pe jucători că și dacă se rupe carnea de pe ei, să continue, să fugă mai departe. În niciun caz să trișeze”, a mai explicat nea’ Feri.

utatisza

„Sunt cu nervii întinși la maxim, numai eu știu ce tensiune a fost”

Mergând mai departe, experimentatul tehnician și-a anunțat retragerea sau cel puțin de la UTA Under 17. „Îmi pare rău de ieşirea avută, mai ales că acesta e ultimul meu meci din cariera de antrenor, mai ales la UTA la juniori. Am promis demult. Chiar dacă am lucrat la nivel inferior, mai puţin la seniori, s-au adunat prea multe energii negative. Viaţa este scurtă, mai vreau să trăiesc câţiva ani, mă retrag şi eventual îmi găsesc ală meserie. Au mai fost şi alte probleme, neînţelegeri în cadrul lotului, cu unii jucători, cu părinţii, chiar și între noi, antrenorii. Sunt cu nervii întinşi la maxim, cu atât mai mult cu cât am avut un sezon dificil. Am câştigat 8 meciuri din 10! Numai eu ştiu ce tensiune a fost. Acum, la bătrâneţe, mi s-a încredinţat această sarcină. Era prea ruşinos pentru mine să nu îndeplinesc misiunea”, mai spune Francisc Tisza.

„Să avem grijă de generația ’98!”

În fine, părintele generațiilor de excepție din ultimii 20 de ani, a vorbit puțin și despre Viitorul, dar a ajuns repede la arădeni: „Le-au lispit mulţi jucători, nu dau prea mare preţ pe valoarea acestei echipe.. Sigur, şi nouă ne lipsesc jucători, care sunt plecaţi în alte părţi. Din generaţia de 1998 trebuie să scoatem maxim, să avem grijă de ei. Această echipă ar putea să facă faţă peste doi-trei ani în ligile superioare şi să construim lângă ea. Sigur, dacă suntem capabili să-i ţinem. Aşa cum a fost generaţia 1978 , Romvest. Iar din generaţia 1999, măcar trei-patru jucători să meargă mai departe”.

rosca

Antrenorul Viitorului s-ar fi așteptat la o UTA mai ofensivă

 Campionii de la curtea lui Gheorghe Hagi au abordat foarte serios meciul de Cupă de la Arad, pentru care au ajuns încă de joi în orașul nostru. Chiar dacă nu a deplasat toată „artileria grea” în orașul nostru, Viitorul și-a atins scopul. „Nu ne aşteptam la o victorie mai clară, având în vedere că adversarul venea după 7 victorii consecutive. Noi venim după un titlu câştigat, cu doar o parte din copii, greu de motivat după câştigarea campionatului. Sunt mulţumit de elevii mei. În Cupa României dăm şansă şi copiilor născuţi în anul 2000 şi care au jucat mai puţin. Nu avem obiectiv câştigarea Cupei. Vrem ca jucătorii să practice un fotbal de calitate, să crească, să joace mai sus. UTA mi-a făcut impresia unei echipe bine organizate, bune, dar din punctul meu de vedere e prea defensivă. Cred că dacă ar fi ieşit mai mult la joc, meciul ar fi fost mai spectaculos”, a precizat Nicolae Roșca, antrenorul formației de pe Litoral, care se încadrează – bineînțeles – în grila de salarizare a antrenorilor de copii și juniori de la Viitorul – 1000 de euro salar lunar.

 

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button