UTA Arad

Nagy, înainte de turul barajului cu Voluntariul: „Nu s-a jucat așa nici în Anglia, în Boxing Day, dar flacăra a crescut enorm”





UTA susține, în această după-amiază, ultimul antrenament de dinaintea primului meci cu FC Voluntari. Bătrâna Doamnă se pregătește să scrie concluzia unui sezon care, pe cât a fost de frumos, pe atât a fost de epuizant. Până acum, tabăra arădeană a jucat 36 de meciuri oficiale (sezon regulat + play+off + primul baraj). Ar fi fost 38, dacă nu s-ar fi retras, în iarnă, FC Bihor și FC Caransebeș. Iar ultimele săptămâni au fost infernale, cu meciuri din trei în trei zile.

Trecând la meciul de mâine, UTA se vede lovită și de probleme de lot: Manea e suspendat, iar Filaret, Polgar și Hlistei rămân în afara circuitului. Staff-ul tehnic și toți cei din jurul echipei au făcut eforturi mari ca băieții să poată fi remontați după istovitorul și fantasticul meci de sâmbătă seară.

Roland Nagy a vorbit despre gândurile care încearcă tabăra arădeană cu o zi înaintea ciocnirii cu team-ul lui Florin Marin. „Se simte tot de a fost într-un an, atât ca uzură fizică și psihică. Avem și suspendarea lui Manea, din nimic, dar trebuie să suportăm acest lucru. Voluntariul vine după un sezon furtunos, au avut posibilitatea să se pregătească din timp de acest baraj, să fie proaspeți, lucizi, ceea ce constituie un dezavantaj pentru noi. Cum a zis și domnul Florin Marin, avem entuziasmul de partea noastră, suntem în priză, dar aici totul e cu plusuri și minusuri. La un asemenea ritm cum am jucat în ultima perioadă nu s-a jucat nici în Anglia nici de Boxing Day. Noi am tot <<boxat>>, atât pe final de play-off plus în aceste baraje. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să fii expert, dar nu pot să nu mă întreb ce ai putea face să regenerezi echipa și să o aduci la o prospețime cerută de o finală, practic, într-un timp atât de scurt? Revenind la adversarii noștri, știm că au câțiva jucători promițători de la Steaua, plus alții de calitate. Ne agățăm de orice, știam că ajungem să înfruntăm adversar de Liga I după primul baraj, dar programul e înfiorător. Nu am mai văzut așa ceva, și mă mai întreb de ce suntem superficiali, după un an în care s-au investit, s-au făcut atâtea sacrificii, iar un antrenor sau un jucător poate să depindă de un meci? Și atunci ajungem să să analizăm în câteva minute ce s-a întâmplat în câțiva ani…”, a constatat antrenorul principal al UTA-ei.

Tehnicianul arădean a indicat și arma care poate fi decisivă pentru roș-albi: „Noi suntem consumați, dar ne mobilizăm la maxim. Așa cum după Călărași s-a zis că Dunărea – Voluntari e barajul următor, uite că am crezut în șansă și am surprins multă lume. Așa e și acum. Am spus-o, adversarii au prima șansă, au lot numeric și valoric foarte bine acoperit, nu le lipsește nimeni, însă noi avem inima și spiritul. Flacăra a crescut enorm, de la o etapă la alta”.

uta-arad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button