UTA Arad

Doar două săptămâni de vacanță pentru utiști, conducerea – la mutare: Cine vine, cine pleacă, ce contracte se reînnoiesc?





Sezonul s-a încheiat pozitiv pentru echipa fanion a Aradului. Chiar dacă promovarea a rămas un vis, maniera în care „alb-roșii” au dus la capăt prima stagiune de la revenirea în eșalonul secundă e de apreciat. Despărțirea putea fi și mai dulce dacă imaginile din debutul manșei secunde a barajului cu Voluntariul, cele cu jucătorii, arbitrii și jurnaliștii desfundând gazonul de pe „Motorul” cu bureți, cârpe și chiar o ușă de dulap, nu ar fi rămas pe retina arădenilor, dar și a românilor, prin intermediul televiziunilor. A mai venit și un comunicat al conducerii clubului puțin neinspirat, ca să nu-i spunem altfel, din care spicuim: ”Considerăm gestul extrem de firesc și frumos, actorii pregătindu-și ei înșiși scena unui spectacol memorabil”.

În fine, încercăm să rămânem cu lucrurile frumoase și, spre meritul jucătorilor și antrenorilor, avem de unde alege. Dar lucrurile frumoase se termină repede, iar UTA va trebui să o ia de la capăt peste puține zile. Va avea nu mai puțin de 21 de advesari din toată țara în ediția viitoare a ligii secunde, misiunea fiind infinit mai grea la promovare. Dar, până acolo, urmează două săptămâni foarte importante, poate chiar cruciale pentru viitorul clubului.

meszar2

Când se încasează restanțele?

E una dintre întrebările pe care jucătorii și antrenorii și-o pun pe bună dreptate. Sigur, aceștia rămân discreți, așa cum au fost pe tot parcursul ultimelor două sezoane. Nu fac un subiect de presă și nu-și spală rufele în public, dar asta nu înseamnă că facturile de telefon, lumină și apă nu le vor mai veni în poștă. Care e situația? Majoritatea componenților lotului au încheiat conturile pe luna februarie. S-au dat și se vor mai da bani și în zilele ce urmează în așa fel încât: „Sperăm să ajungem în curând la zi”, a punctat Codru Grădinariu, directorul general al „alb-roșiilor”. Mai sunt de încasat și destule prime de joc, iar sumele de care vorbim nu sunt deloc mici. Dar, acestea ar putea fi liniștit acoperite dacă sutele de mii de euro alocate de la kilometrul zero ar intra într-adevăr în club. Toată lumea se uită cu speranțe la Alexandru Meszar, părintele acestui proiect și omul care are o relație directă cu conducerea orașului.

nagyvol

Cine va conduce echipa de pe bancă?

E o altă întrebare la care Grădinariu a răspuns chiar azi: „Din punctul nostru de vedere, Roland Nagy. Vrem să continuăm colaborarea cu el”. E bine că antrenorul află măcar din presă că e dorit în continuare la club, dar, din păcate, nu-i putem oferi și detaliile viitorului său contract. Dacă va exista unul, căci, după cum a spus chiar ieri,  nu știa cu exactitate dacă a avut o înțelegere scrisă cu UTA. În fine, dacă vor rezolva problema „principalului”, șefii vor trebui să ajungă și la „secunzi”. Și aici sunt multe de lămurit, căci s-ar putea ca unii dintre ei să nu mai dorească să continue (chiar) în orice condiții.

Care e lista indezirabililor?

…căci, probabil, va exista și așa ceva. La ce lot subțire au avut arădenii în special în campania de primăvară, aceasta ar putea conține maxim două-trei nume. Dintre seniori, bineînțeles. Dar, ultimul cuvânt îl va avea antrenorul, când acesta va fi întrebat de sănătate. Și tot acesta din urmă ar trebui să aibă cuvântul când vine vorba despre întăriri. Tot la capitolul seniori, bineînțeles. Teoretic, sezonul viitor va și mai greu decât acesta, iar două-trei achiziții ar fi importante.

copil

Continuă Botiș? Dar Curtuiuș și Copil?

…sunt alte necunoscute destul de importante. UTA ar putea pierde trei titulari incontestabili din stagiunea încheiată ieri, cărora le expiră înțelegerile la finalul acestei luni. Deocamdată, nu au fost propuse contracte noi, concrete. În schimb, conducerea clubului a obținut o promisiune verbală. de bun simț, din partea lui Curtuiuș și Copil că „Bătrâna Doamnă” va fi prioritatea lor și sezonul viitor. Cât despre căpitanul Botiș, acesta din urmă are nevoie de garanții mai mari pentru a continua în iarbă la o vârstă la care îi este tot mai greu să țină pasul cu cei tineri.

Reunire pe 27 iunie?

„De azi, jucătorii sunt în vacanță. Aseară, la Hotel Subcetate, l-am sărbătorit și pe Roli Nagy, putem spune că a fost și un mic banchet al clubului. La final le-am comunicat tuturor că ne vedem peste două săptămâni. În principiu, ne întâlnim pe 27 iunie, dar s-ar putea să grăbim cu câteva zile reunirea”, a menționat Grădinariu, care, de fapt, ca și ceilalți comeseni: jucători, antrenori și membri ai staffului au fost invitații antrenorului, la împlinirea a 45 de ani. Tot directorul general ne-a mărtuisit că e prevăzut și un cantonament, între 5-15 iulie în Austria, urmând ca apoi arădenii se aibă parte de două cicluri săptămânale complete până la debutul oficial în noul sezon.

utaunder19

Care e programul juniorilor?

Teoretic, măcar Man, Tănase, Jorza, Covaci, Costin și Petre, care au avut cele mai dese convocări și prezențe în Liga a 2-a, ar trebuie să beneficieze și ei de două săptămâni de vacanță. Doar că, pe 25 iunie, UTA Under 19 are programată la Mogoșoaia Super Cupa României Elite și toți cei menționați ar avea drept de joc. Cu restul echipei, Dan Stupar și Adi Ungur a reluat pregătirea încă de joia trecută și așteaptă și ei să vadă ce va decide conducerea sau antrenorii primei echipe cu privire la Man et. comp.

Sunt doar câteva dintre întrebările sau, mai precis, problemele ce necesită rezolvare în cel mai scurt timp, dacă se dorește ca ștacheta să rămână sus și pentru sezonul 2016-2017.

7 comentarii

  1. Jucatori importanti de la Dunarea Calarasi si-au incheiat contractele cum ar fii cezar lungu,panait,vadrariu,alami sau sergiu popescu toti titulari in barajul contra formatiei noastre. Eu zic ca nu sunt jucatori rai dupa parerea mea, cel putin Alami care este un playmaker interesant…ceea ce uta-ei ii lipseste in acest moment…

    0
    0
  2. Alami e un jucator foarte bun si daca ar fi sa plece de la echipa probabil o sa faca pasul in liga1. nu cred ca il tenteaza clubul nostru din motive financiare si de infrastructura.

    0
    0
  3. ATENTIE la…NEatentie! Sau cum ar zice englezu’ (si nu numa’!):EXPECT the UNEXPECTED! Acesta este un sfat pentru cei ce au ratat examenele de anul acesta,referindu-ma la primar,cosiliu local si conducerea administrativa. Vom afla in curand daca este rea vointa ,incompetenta sau intamplare si asta pentru ca Rapid Bucuresti, a fost declarata (cu drept de recurs deocamdata) in FALIMENT! Ar putea sa mai apara situatii de acest gen,iar in acest caz UTA ar putea beneficia de o promovare.Nu sunt adeptul acestui tip de manevre,prefer rezultatele din teren, dar nici nu cred ca sistemul de anul acesta a fost fair-play cu echipelor venite din liga2.Ca atare,stimati responsabili,fiti pe faza.Nu in offside!
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  4. 1. „Sperăm să ajungem în curând la zi”,- UTA ( jucatorii, de ei vorbesc)a ajuns la fina, conducerea…inca..spera . E si asta o politica. 2. „Din punctul nostru de vedere, Roland Nagy. Vrem să continuăm colaborarea cu el”…din păcate, nu-i putem oferi și detaliile viitorului său contract””- un conducator inspirat, ar fi completat, si cu „desigur, superios , si in conditii mai bune”. 3. Care e lista indezirabililor?” . deci avem si..indezirabili, mie, unul mi-au placut toti. Doar daca vreunul „ïndezirabil”ar cere mai mult, decit a primit ( cu..picuratorul..!), anul asta, si UTA nu ai-ar putea permite.Cit despre Botis, el desigur, daca va vrea, va ramane in lot, insa nu mai trebuie cerut , de la el, sa joace meci de meci, 4. O vacanta e binemeritata, chiar ,mai ales pentru juniori. Ei ar putea pe 25 iunie juca..si nepregatiti, se pot face schimbari, mai multe. Dar, daca Dumnezeu ne va oferi vreo surpriza ( ca va renunta careva, din prima liga..) atunci va fi chiar jale, ca ne va prinde total nepregatiti, de prima liga. Pentru prima liga lotul acesta trebuie fortificat cu cel putin 4=5 jucatori, experimentati, in liga I,alesi , in toate compartimentele. Chiar si liga II, daca va fi cu 22 echipe necesita un lot mai numeros ca cel de anul asta, de ce nu, si mai valoros.

    0
    0
  5. Din pacate,de ce mi-a fost frica (secunda 2 dupa meci ul cu Voluntari de la Arad)nu am scapat.In vacanta (bine meritata! )Ar trebui sa intre doar actoriI din teren si de pe banca.Restul ,ar fi trebuit sa lucreze deja la strategia viitoare.Strategie care mie-mi suna ca fiind una singura:PROMOVARE!Daca tragem LA ea,nu IN ea!,Atunci cred ca NU ne va putea surprinde nici o eventuala participare in Liga I inca de anul acesta.Mai ales ca obiectivul (evitarea retrogradarii)ar fi acelasi.Varianta 2…Ei bine,personal cred ca asta ar duce,mai devreme sau mai tarziu, la un final de cosmar.Sau simplu: FINALUL LEGENDEI UTA!Dar primaru’ o castigat oricum si se petrece prin U.S.A.Reprezentanti locali cred ca-s pe nicaieri,iar conducerea administrativa ne-a demonstrat de ce-I in stare.Nu mi-as dori NIMIC MAI MULT,decat ca cei mentionati sa ma faca sa-mi torn cenusa in cap.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button