27/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Aslău: „60% șanse de promovare. În retur va fi mai ușor, căci am reușit să-i cunoaștem”

Cermeianii au avut dreptate să nu se încreadă în lamentările antrenorului campioanei județului Cluj. În această seară, Feleacu a fost o formație destul de incomodă, ce a avut ocaziile sale de gol și a depus armele doar în urma unei faze fixe, după o eroare a portarului Silaghi. De fapt, după meci, Mircea Aslău a fost puțin ironic la adresa adversarilor, care și-au creat, prin declarații în presă, o imagine de victimă sigură: „Am avut meciul la discreția noastră, am ratat destul de mult. Pot să spun că meciul retur va fi mult mai ușor pentru noi. Am reușit să-i și cunoaștem . Sunt jucători cu talie mică. Din respect pentru adversar, le voi da liber jucătorilor mei până la partida retur. Nu ne vom antrena nici noi, dacă nici ei nu se antrenează. În plus, sper ca jucătorii mei să mai scadă în înălțime…”

Apoi, analizând serios formația adversă, „Zimbrul” a adăugat: „ E normal când câștigi un campionat într-un județ ca și Clujul, să-ți dorești mai mult. Iar când în orașul tău sunt atâtea școli de fotbal nu putem spune că avem de-a face cu jucători răi. Unii cu experiența, alții cu tinerețea, ne va fi greu, dar sper ca echipa noastră va câștiga până la urmă și ne vom bucura de această promovare.

Fiind suspendat de Comisia de Disciplină a AJF-ului arădean, după evenimentele din pauza meciului cu Progresul Pecica, antrenorul „alb-roșiilor” a urmărit partida din spatele gardului, alături de Ioan Kocsis Josan. De câteva săptămâni, celebrul avocat îl sfătuiește pe fostul său jucător de la ACU, cei doi transmițându-le indicații jucătorilor mai ales prin intermediul lui Adi Rusu. Experimentatul fotbalist, accidentat la genunchi, a fost cel care a dirijat totul de pe margine.  „Am riscat la 0-0, au avut o ocazie foarte mare pe o greșeală defensivă a noastră. Dar jocul colectiv eu zic că a funcționat, iar victoria e meritată după aspectul jocului și numărul de ocazii. Am fost mai buni decât ei, dar am ratat destul de mult.  În plus, după părerea mea, nu a fost offside la golul lui Dani Bulza din debutul meciului. Jucătorul lor era lângă atacantul nostru, dar a intrat sub minge. Ar fi fost 1-0 din minutul 2 și altfel s-ar fi jucat partida. Oricum, azi când vorbim, eu zic că avem 60% șanse să ne îndeplinim obiectivul. Dar, ne vom pregăti mai bine și sperăm să o facem 100% după meciul retur”, a adăugat „principalul” formației de pe Teuz.

Până la urmă, deși acuzau probleme destul de importante, ambii mijlocași centrali au rezistat 90 de minute pe teren. „Problema e că avem o bancă destul de subțire. Și atacantul care a intrat pe final (n.a. Viorel Brîndușe) e bun. Păcat că nu poate intra tot timpul în programul de antrenament. Nu e puțin lucru să ai două situații de a marca în 6-7 minute. În fine, sperăm ca până la meciul retur să-i ducem la parametri optimi atât pe Norbi (n.a. Varga) cât și pe Alex  (n.a. Nistor) și vom avea o altă abordare”, a încheiat Mircea Aslău.

FOTO: Viorel Musca

0
0