Săvârșinul nu mai dă înapoi: Doi foști utiști și-ar putea da mâna în Liga a 4-a!

În ultimele trei sezoane, Cetate Săvârșin a fost vicecampioana Seriei A a Ligii a V-a, însă doar acum a venit timpul să profite de asta. Până în această vară, a renunțat la locul său în primul eșalon județean, ultima formație ce a profitat de asta fiind Glogovățul. „Nu suntem încă sută la sută siguri, dar am făcut toate demersurile. Așteptăm un răspuns cert de la Primărie, dar deja am început să lucrăm la dosarul de licențiere”, ne-a mărturisit Iorga Părăoan.

Ceva mai optimist decât președintele său este Cătălin Neamț. Fostul fotbalist al UTA-ei se identifică de câțiva ani cu formația din localitatea natală, iar acum dorește să culeagă și roadele. „Pentru noi, fotbalul este plăcere pură. Petrecem cele două de duminică la intensitate maximă, ne bucurăm de sport și de revedere. Deocamdată, nu am făcut nici măcar un antrenament pe săptămână, am jucat din ambiție și știință, ca să spun așa, dar e clar că lucrurile trebuie să se schimbe puțin mai sus. Și în Liga a 5-a am avut ceva probleme când am dat peste echipe mai pregătite decât noi și asta mai ales în meciurile din deplasare. Acasă suntem greu de bătut, mai ales că am avut în permanență cel puțin 200 de suporteri mereu alături de noi”, spune fostul fotbalist al celor de la UTA, unde a fost coleg de generație cu Alin Pavel, Florin Gâlcă sau actualul său coleg la Săvârșin, Silviu Iștoc. De-a lungul carierei sale, Neam a mai trecut și pe la Mailat, Macea, Sebiș, Simeria, Gloria și Tauț.

Cătălin Neamț a terminat campionatul la „borna” 45 de goluri, în condițiile în care a lipsit o bună parte a returului. „Dacă eram sănătos, sigur depășeam cota 50, poate chiar 60. Echipa mă ajută, chiar am colegi buni și de caracter. Am făcut și alegeri inspirate cu cei trei jucători luați de la Făget în iarnă, rămâne de văzut pe cine convingem să vină la noi în această vară. Mai avem neapărat nevoie de 5-6 jucători, printre care și un portar titular. Eu zic că avem destule de oferit, sper ca distanța mare de municipiu să nu fie un impediment. Dar, înainte de toate, trebuie să ne punem în regulă cu licența. Lucrăm deja la ea, sperăm să fim în regulă până la 1 iulie, data limită de depunere a sa la AJF”, mai spune atacantul de 30 de ani, care în tur i-a avut colegi și pe Rădulescu (care apoi a fost în pregătiri cu Sebiș și Ineu) și Cristi Berar, fostul fotbalist la Socodor sau Gloria.

andone

Fiindcă nu are calificare de antrenor sau instructor, Neamț susține că Săvârșinul nu va suferi la acest capitol. „Am discutat cu vechiul meu prieten, Radu Andone, fost jucător la UTA și ACU. El stă în Aiud, are calificare de antrenor și a spus că e dispus să ne ajute. Poate se va și legitima la noi, rămâne de văzut dacă vom concretiza această colaborare”, a încheiat Cătălin Marius Neamț.

Facebook Comments
0
0

Un comentariu

  1. Avatar

    D-le Neamt sa stii ca Radu Andone nu e antrenor slab,dar sa mai joace in teren iti spun ca nu mai poate,ultima data fiind pe la Olimpia Aiud…! Cu Narcis Ciocarlan ,aiudean ajuns cu Ionut Popa la CSM Iasi, nu te stii,,,,ca si asta era bun pe vremuri…!Hai UTA !

    0

    0
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.