UTA Arad

Reunire în surdină pentru UTA: Multe de clarificat încă din start până la transferuri și fixarea obiectivului





După numai două săptămâni de vacanță, „alb-roșii” se întorc din nou la treabă. De luni încolo, vorbim deja despre un nou sezon, dar înainte de toate antrenorii și jucătorii doresc să afle noutăți concrete despre restanțele financiare acumulate în stagiunea precedentă. Vorbim despre două-trei, chiar patru salarii, depinde de caz și primele de joc strânse în play-off și nu numai și acelea destul de importante ca și cuantum total.

Teoretic, stafful tehnic va fi reconfirmat, dar așa cum am mai spus, rămâne de văzut dacă acesta va continua în orice condiții. Deocamdată, doar Roland Nagy și-a anunțat sută la sută prezența la reunirea de luni de la ora 10,30, pe arena „Motorul”, în timp ce restul se mai gândesc sau sunt încă în vacanță.

Un punct important ar fi și situația lui Sorin Botiș. Contractul căpitanului a expirat și nimeni nu i-a dat de înțeles deocamdată că ar mai fi dorit în club, fie ca jucător, fie ca membru al staffului. La discuții ar mai trebui chemați și Dumitru Copil și Marius Curtuiuș, ceilalți utiști cărora le expiră înțelegerile pe 30 iunie, însă prioritară ar fi o discuție cu cărțile pe față între conducerea clubului și întreg vestiarul.  Utiștii au fost mereu înțelegători privind restanțele financiare, doar că ar avea dreptul să știe când ar putea trece pe la casierie și nu pentru mărunțiș.

Spunând toate astea, este clar că ar fi absurd să vorbim acum despre noutăți. Există o listă de achiziții, doar că atâta timp cât nici cei care au fost la 180 de minute de Liga 1 nu au fost convinși că o pot lua cu încredere de la capăt într-un nou campionat, era cumva contra naturii să vorbim despre întăriri încă din start. Bineînțeles, toate merg mână în mâna cu fixarea obiectivului, care ar trebui să fie ceva mai concret decât o „clasare cât mai sus”, rostită în urmă cu câteva zile de Alexandru Meszar.

Ca și program de pregătire, să spunem că antrenamentele se vor desfășura pe plan local până pe 9 iulie, când e și programat un meci de verificare cu DVSC Debrecen, gruparea maghiară cu drept de participare în Europa League. Pe 10 iulie delegația arădeană se va îmbarca în autocar cu direcția stațiunii austriece Mallnitz, pentru 11 zile pline de cantonament. Întoarcerea va avea loc pe data de 22 iulie, urmând seria de meciuri amicale. În mod normal, nou campionat de Liga a II-a, ce se anunță și mai istovitor decât precedentul având în vedere formula cu 22 de combatante într-o singură serie, ar trebui să debuteze pe 30 iulie, dar „alb-roșii” sunt convinși că startul va fi amânat la cate grupării sunt în pericol de desființare sau cel puțin în imposibilitatea de a nu continua în anti-camera elitei.

7 comentarii

  1. un articol total inutil si care umple fara rost grila sitului. un articol mare care nu spune nimic.. scris mult si informatii nule. mai bine nu ati fi scris nimic..

    0
    0
  2. Lucram cu marfa clientului. Mi-ar fi placut sa va dau 3-4 nume noi de jucatori, de liniste si continuitate. Macar ai aflat ca se vad luni la 10,30 si tot e o informatie….

    0
    0
  3. trebuie si un Gica contra :)) nu e Dascalu apare altul :))) Apropo mai il pupa Dascalu pe Martipan in partea dorsala sau s-a „reciclat” :))

    0
    0
  4. ok manager.. mea culpa pentru coment dar sunt nelinistit si ma irita ca nu sunt inca informatii solide. numai bine

    0
    0
  5. La UTA exista destule incertitudini.Daca Botis are,totusi o varsta, si cred eu,logic, nu mai poate juca meci de meci,daca tinerii Burla,Man pot avea propuneri de transfer,raman destule de rezolvat. Anul acesta Stratila si Curtuius nu prea terminau partidele in min 90,dar macar Curtuius a dat goluri multe,importante se pare ca ar fi cazul unor intariri cu minim -3 experimentati.Cit despre tineri, echipa de juniori a castigat Supercupa,deci exista material.Anul acesta nu poate avea decit un singur obiectiv- promovarea.Altfel vom trece, din nou la timp pierdut

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button