Fotbal judetean

Achiziții de 24 de karate pentru Șoimii Lipova: Piț, Bujor și Bier – cele mai importante nume





Poate cea mai stabilă formație din primul eșalon județean s-a reunit la începutul acestei săptămâni cu destule noutăți la nivelul lotului de jucători. Șoimii Lipova a reușit deja nu mai puțin de șase achiziții, numele lor nemaivând nevoie de multe prezentări.

În primul rând, conducerea grupării de pe Mureș a reușit să-l aducă pe Adi Piț, după ce acesta refuzase oferta din iarnă pentru a-l ajuta pe prietenul său, Dinu Maghici, la Curtici. Mijlocașul, care va împlini 33 de ani pe 16 iulie, a bifat în cariera sa echipe ca: UTA, Bellinzona, AS Roma, Triestina, Pisa, Universitatea Cluj și Khazar Lankaran.

Portarul Cătălin Bujor și Attila Bier au fost despărțiți doar o jumătate de an. Primul a plecat la Sebiș în iarnă, în timp ce fundașul central a rămas să-și facă treaba la CS Ineu. Cei doi fotbaliști cu partide la nivelul ligii secunde vor fi din nou colegi la Lipova, unde a mai ajuns un alt fost elev al lui Cristian Sculici în Liga a 3-a. Robert Kocsis a plecat și el în iarnă din Țara Zărandului, a jucat în retur la Glogovăț, iar acum întărește linia de mijloc a Lipovei. În același compartiment a ajuns și Iosif Gherghel, fost component al Progresului Pecica, dar și al Gloriei în ligile trei și patru. În fine, atacul a fost întărit cu golgheterul returului la Păuliș, Sebastian Albulescu, un fotbalist foarte talentat de doar 20 de ani.

„În mare, suntem acoperiți pe toate posturile conform obiectivului propus în noua stagiune, clasarea pe unul dintre locurile 2-5. Am adus jucători importanți, majoritatea dintre ei experimentați și mai încercăm să transferăm un fundaș stânga și un atacant. Pentru această ultimă poziție ne-am orientat spre Andrei Sulea, care a jucat la Sebiș și ASU Poli, așteptăm un răspuns de la el. Dar, mai țin să subliniez și faptul că am reușit să ne păstrăm căpitanul, pe Ionuț Pașcu, care și-a reînnoit contractul, iar Denuț e defintiv jucătorul nostru. În stafful tehnic a intrat și Florin Trifoi, care va fi antrenor cu portarii, dar îl vom și legitima în caz că vom avea nevoie de el pe teren”. ne-a mărturisit Radu Pop.

Președintele Lipovei a mai anunțat despărțirile de Claudiu „Șobi” Ghiță și Claudiu Borteș. „Probabil, ne vom mai despărți de doi-trei jucători, dar toate la timpul lor. Important este că ne-am reunit, iar antrenorul Flavius Sabău a condus câte un antrenament pe zi în această săptămână. Vrem să ajungem cât mai pregătiți la meciul de Cupă, pe care ar trebui să-l disputăm în curând, cel mai probabil în compania Ineului”, a mai precizat Pop.

Printre adversarii din amicale ai Lipovei sunt Voința Mailat, Național Sebiș, Unirea Sântana sau Frontiera Curtici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button