UTA Arad

UTA pleacă cu 23 de fotbaliști la Mallnitz: Wild și Suslak rămân acasă, Stahl duce la 14 numărul juniorilor





Echipa fanion a Aradului a încheiat prima parte a pregătirii estivale, iar de mâine se mută peste hotare. Delegația UTA-ei va părăsi orașul nostru în jurul orei 13, pentru ca la ora 19 să se afle față în față cu DVSC Debrecen, în cel de-al treilea amical al verii.

„Alb-roșii” vor părăsi Ungaria duminică dimineață, urmând ca spre seară să ajungă la destinație, stațiunea Mallnitz din Austria. Ca și anul trecut, „cartierul general” va fi pensiunea Uhl, aflată într-o zonă frumoasă, dar cam izolată de bazele sportive obișnuite pentru turneele amicale din Țara lui Mozart.

Roland Nagy și colaboratorii săi: Cristi Todea, Cristi Păcurar și Dan Țapoș au optat pentru un lot de 23 de fotbaliști, între care 14 juniori, aici incluzându-i și pe Burlă și Vlad, care la 20 de ani, sunt Under 21, așa cum le cere Federația divizionarelor secunde pentru noul sezon competițional. Față de tinerii care s-au pregătit constant cu prima echipă și în primăvară au apărut fundașul Rafael Iuga și mijlocașul de bandă Albert Stahl, acesta din urmă având, ca și Amir Jorza, 17 ani.

Lotul complet ce va transpira în Alpi îi cuprinde pe:

Miron, Mara, Stanciu – portari

Manea, Gligor, Burlă, Covaci, Iuga, Copaci, Dinculescu – fundași

Strătilă, Chindriș, Hlistei, Copil, Vlad, Costin, Jorza, Tănase, Stahl – mijlocași

Curtuiuș, Rus, Man, Petre  – atacanți

Față de lotul pe care l-a avut în pregătiri în ultimele zile, Roli Nagy a decis să renunțe la Erich Wild și Adrian Suslak. „Atâta timp cât am cerut întăriri în defensivă și ni s-a promis de către conducere că și vom primi, nu era cazul să blocăm niște jucători tineri care ar avea ocazia să evolueze constant la alte echipe. Suslak chiar mi-a spus că ar dori să continue la Cermei, nu avea rost să-l ținem cu forța”, a explicat „principalul” arădenilor.

Acesta speră ca fotbaliștii solicitați conducerii să fie integrați cât mai repede în lot, poate chiar începând cu cantonamentul de la Mallnitz. „E clar că suntem descoperiți în special la fundaș dreapta și central, rămâne de văzut pe cine și când putem lua. Dacă e vorba de fotbaliști care ar putea cădea de la echipele de Liga 1 ce-și vor defintiva în curând loturile cu atât mai bine. Ei vor fi pregătiți din punct de vedere fizic, mai rămâne să lucrăm cu ei doar la dezvoltarea relațiilor de joc cu restul”, a mai punctat Nagy.

Pe 18 iulie, UTA întâlnește în amical pe SC Landskron (Liga a V-a), urmând ca celelalte două partide să fie fixate la fața locului. Unul dintre adversari va fi, cel mai probabil, SV Spittal, din Liga a 4-a austriacă.

Mallnitz este una din cele 24 de localităţi montane din 6 ţări care aparţin reţelei denumite Perla Alpilor. Localitatea, aflată pe valşea râului Moll, este înconjurată de munţi de peste 3000 metri, ea însuşi fiind situată la peste 1200 metri. Stațiunea se află la 70 de kilometri de granița cu Italia. UTA își va încheia cantonamentul de vară vineri, 22 iulie.

Un comentariu

  1. Pancota oricum se destrama, Dubeştean, Alin Pavel, Issa chiar ar fi interesanti. Primul are si fizic, si a mai jucat inpreuna cu Manea si Gligor

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button