UTA Arad

E oficial: UTA face toate demersurile pentru locul de Liga 1 al Rapidului





În ziua în care Tribunalul București a confirmat falimentul Rapidului și în care Lpf ul a invitat-o pe Acs Poli la Adunarea Generală ca și echipă clasată prima sub linie, clubul UTA anunță că se va bate pe toate fronturile pentru a avea locul ca și învinsă a barajului de menținere / promovare în primul eșalon.  Iată comunicatul clubului fanion al Aradului ce nu lasă loc de interpretări :

Clubul UTA a făcut demersurile necesare, atât la Federația Română de Fotbal cât și la Liga Profesionistă de Fotbal, pentru participarea la viitorul sezon al Ligii I, în cazul în care a doua promovată din Liga a II-a, Rapid București, nu va fi admisă în competiție.

Argumentele care stau la baza demersurile noastre sunt:

1. UTA a câștigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călărași, organizat de FRF.

2. Echipa noastră a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – retrogradare cu FC Voluntari, organizat de LPF. Practic, acest baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menținerea în Liga I. Pierzând acest baraj, putem considera că am obținut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câștiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid București sigur ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de FRF.

3. UTA Arad a obținut licența pentru Liga I, fără să fie sancționată cu depunctare.

4. UTA Arad nu are datorii la bugetul de stat și local, nici litigii federative.

5. UTA Arad are susținere totală din partea autorităților locale și județene, dar și a publicului arădean.

6. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timișoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului și 6 puncte pentru licență), fără susținerea publicului timișorean, se ajunge ca în anul competițional 2015-2016, din cele două serii de liga a II-a să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare al competiției.

7. Considerăm că sistemul actual de promovare / retrogradare este clar favorabil echipelor din prima ligă, iar în cazul în care ACS Poli Timișoara ar fi acum admisă, ar fi recompensată contraperformanța unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct și câștigarea unui baraj de promovare.

Ne vom susține cauza la toate forurile competente.

10 comentarii

  1. Regulamentul e facut de pe vremea cand nu exista play-out si play-off ca la noi la nimeni regulament pentru o altfel de competitie.Noi muncim dar nu gandim se aplica in totalitate in aceasta speta.Aici nu ca noi suporterii UTA suntem subiectivi e vorba ca indiferent cine era in locul UTEI normal trebuia sa joace in liga 1.Deci locul 12 din liga 1 joaca baraj iar locul 13 ramane in liga 1 fara a fi stresata daca exista o situatie asemanatoare cum e cu rapid in faliment.Eu sper ca UTA sa isi gaseasca niste avocati tari si sa ii falimenteze pe cei de la frf si lpf pentru ca nu e logic,moral si normal ceea ce se intampla.Cum naiba sa joace din nou in liga 1 o echipa care a retrogradat si sa inceapa si cu -14 puncte penalizare doar asa sa fie la numar ca oricum este deja retrogradata cu acest handicap de -14 pct.Si CUM NAIBA SE FACE OARE CA NUMAI CAND E VORBA DE UTA SE INTAMPLA TOATE CELE BA GA E NOU INFINTATA SI NU A JUCAT 3 ANI BA CA JOACA 2 BARAJE ASA CUM SA JUCAT BA NU MAI STIU EU CE

    0
    0
  2. Corect si f bine argumentat. Luptam pana la capat pt adevar si pt UTA! Felicitari pt cine l-a gandit si redactat!

    0
    0
  3. Mai bine a-ti lupta sa nu se tergiverseze lucrarile la stadion..daca nici acum nu se lucra cand vremea iti permite atunci cand? Deja este bataie de joc, este inadmisibil, iar aradenii se complac in aceasta situatie!

    0
    0
  4. Dumitre nu mai sunt suparat pe tine…spui adevarul cu lucrarile in ritm de melc la Neuman,dar d-l Falca in loc sa supravegheze lucrarile la stadion umbla la Romania TV si face politica…!Noul stadion sa fie macar de 15 000 locuri,precum la Tg Jiu,ca altfel in Arad nu se organizeaza meci international ori de cupe europene .Oricum noi cu UTA nu avem acum nici o sansa de a evolua si mentine in liga 1,,iar primarul ne-a vandut ,,abureli,,cu pregatirea de liga 1…!Sincer nu avem nici jucatori sa ne mentinem in liga 1 si meciurile de acasa vor fi in Timisoara ori Cluj.Hai UTA !

    0
    0
  5. la ARAD singurul lucru de liga1 sunt suporteri autoritatile locale o freca cu construirea stadionului din ani in pasti daca era sa se construiasca kaufland era de mult gata datorii avem la jucatorii si la antrenorii de la juniori care isi cam iau zborul sau saturat de azi ca maine nu avem in afara de public nimic de liga1 multumim conducatorilor iubitii FACETI treaba transferuri si faceti echipa nu veniti cu abureli de liga 1 unde o sa jucam acasa la clui de ce pt ca avem oameni care nu vad alt interes decat banu

    0
    0
    1. stiti care e ghinionul? trebuia sa fie un proiect cu un kaufland sub tribuna 1 si era gata intrun an 🙂

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button