UTA Arad

Ionuț Popa nu e la curent cu demersul UTA-ei pentru Liga 1, dar consideră că și ACS Poli e viciată de regulamente





Experimentatul antrenor al lui ACS Poli a recunoscut că, din punctul de vedere al pregătirii, echipa sa poate să înceapă pe 23 iulie campionatul în Liga 1, dar: „Nu e așa simplu. Un caz ca și cel al Rapidului e tot mai des întâlnit în fotbalul românesc. Cu insolvență, cu faliment, trebuie să se rezolve odată și odată aspectele legate de finanțarea unei echipe. Sunt prea puțini oameni de afaceri sau firme care investesc, iar Primăriile și Consiliile Județene ar trebui să aibă posibilitatea de a aloca bani legal inclusiv pentru salarii și restul cheltuielilor, fără să simtă amenințări din partea DNA-ului și Fiscului”, menționează Ionuț Popa.

Arădeanul susține că nu e la curent cu intențiile „Bătrânei Doamne”, prin apelarea la forurile abilitate pentru a obține dreptul de a evolua în elită în locul Rapidului. „Vă spun sincer că nu cunosc demersul UTA-ei, habar nu am ce au cerut arădenii. Sunt regulamente ce ar trebui respectate. Dar, dacă are dreptate UTA să promoveze ea, deși eu susțin că din punct de vedere sportiv Rapidul e îndreptățită să evolueze în Liga 1 ”, a precizat „Mister” .

Fiind pus la curent cu motivele invocate de conducerea „alb-roșiilor” în sprijinul demersului lor, Popa a adăugat: „Păi atunci și noi putem susține ca și cei de la UTA că înainte nu era treaba cu depunctarea. Adică aceasta nu era prevăzută niciunde în regulament. Până la urmă, cred că mai mult ne încurcă regulamentele aflate în vigoare, așa că nu sunt prea multe de adăugat”.  

FRF a decis în timpul sezonului că echipele de pe locurile 12, 13 și 14 trebuie să facă minimum 15 puncte în play-out, altfel, vor fi depunctate cu diferența dintre barem și cât au realizat. Prevederea nu era trecută în ROAF la început de sezon. Petrolul și ACS Poli au fost depunctate. Prahovenii, doar cu un punct, pentru că au adunat 14 puncte în play-out, dar timișorenii, cu 8, după doar 7 puncte făcute în faza a doua a campionatului. Mai mult, dacă până la urmă ACS Poli va fi primită în Liga 1, timișorenii vor începe cu -14 puncte și asta pentru că celor 8 se adaugă alte 6 pentru nereguli la dosarul de licențiere.

4 comentarii

  1. Terminati odata cu sintagma asta „UTA-ei”. Nu va supara la urechi? Echipa se numeste Uta, iar la genitiv e Utei (ex.: demersul Utei) Nu mai e de multi ani un acronim la Uzinelor Textile Arad.

    0
    0
      1. Luci, si eu cred ca solo are dreptate. UTA este un brand insa in prezent si un substantiv de sine stator.
        Desigur, este doar o opinie personala.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button