24/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Rapidul e tot în faliment, LPF-ul decide formula Ligii 1: Continuă cu 13 echipe, sau apelează la una dintre Poli și UTA?

Curtea de Apel București a amânat judecarea dosarului privind falimentul Rapidului pentru data de 24 august. Motivația deciziei este lipsa de procedură.

Deși înfățișarea ar fi trebuit să înceapă la 9:00, completul de judecată a intrat în sală cu o întârziere de aproape două ore. Abia la ora 11 s-a comunicat decizia de amânare, pentru finalul lunii viitoare.

Rapidiștii au făcut apel la decizia inițială a Tribunalului București, prin care societatea ar trebui să intre în faliment pentru datorii de peste 4 milioane de euro. Decizia a fost amânată în data de 12 iulie, deoarece lichidatorul judiciar Aurel Brihac nu s-a prezentat în sala de judecată şi nici nu a semnat o împuternicire pentru avocaţii care reprezintă clubul Rapid.

Cel mai probabil giuleștenii nu vor juca în Liga 1, locul lor urmând să fie luat de ACS Poli Timișoara sau UTA. Din informațiile noastre, cota echipei arădene a crescut la LPF, existând destule argumente pentru care „alb-roșii” ar trebuie să le ia fața elevilor lui Ionuț Popa.

Dar, mai e o variantă: să se ajungă la un campionat cu 13 echipe. Pentru că Rapid nu poate semna cu nici un jucător, după două meciuri va fi exclusă din campionat pentru neprezentare, iar adversarele sale vor câștigat cu 3-0 la „masa verde” restul partidelor. „Conform regulamentului aflat acum in vigoare, Rapid poate juca in Liga I!”, a confirmat pentru sport.ro, Marius Mitran, directorul de imagine al LPF Arad.

Pe 12 iulie, la data la care a fost stabilit programul campionatului, Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit că se va lua o hotărâre în privința Rapidului în momentul în care se va ști exact soarta clubului. Dacă va fi exclusă din Liga 1, Rapid poate da în judecată LPF, cu şanse maxime de câştig.

Singura salvare pentru Iorgulescu ar fi acum ca reprezentanţii Rapidului să se ceară singuri afară din competiţie. În acest caz, teoretic, echipa ar putea juca în Liga 2, care începe pe 30 iulie. Dacă nici până atunci nu se vor putea rezolva problemele, Rapid va pierde acest an competiţional.

0
0
%d blogeri au apreciat: