SOIMII PÎNCOTA

Vasile Neagu, despre „carnagiul” din Afumați – Pîncota: „Din respect pentru copii, am făcut tot posibilul să limităm proporțiile scorului”





Rezultatul fluviu de la Afumați, din cadrul primei etape a Ligii a II-a (ediția 2016-2017), va intra în istoria fotbalului românesc. Trupa ilfoveană a învins echipa de copii a Șoimilor Pîncota, adunată în pripă ieri dimineață, cu 16-0!?

Scorul pauzei a fost 9-0, iar antrenorul gazdelor susține că le-a sugerat la un moment dat elevilor săi să nu mai atace cu toate liniile poarta nefericitului Pașca. „Din respect pentru copii, am făcut tot posibilul să limităm proporțiile scorului. Le-am transmis la un moment dat jucătorilor să mai încercăm și alte trasee, alte scheme, nu neapărat să atacăm poarta la fiecare fază. Eu zic că am făcut tot ce a fost posibil omnesc ca diferența să nu fie și mai mare. Vă spun sincer, pentru noi a fost un debut urât de campionat. Sper doar ca cele văzute azi pe teren la Afumați să nu se mai repete, adică Pîncota să se întărească la nivel de lot și să aibă o altă față începând din etapa viitoare. Altfel, nu se explică de ce a trimis acești copii astăzi la meci”, a menționat Vasile Neagu, antrenorul celor de la Afumați.

vasile-neagu

Tehnicianul a început al doilea sezon în Liga a 2-a, după cel la cârma Inter Gazului de acum 7 ani, dar nu-și aduce aminte să fi câștigat nici măcar în amicale la un asemenea scor. „Săptămâna trecut i-am bătut cu 10-0 pe cei de la Progresul București, din Liga a 4-a, dar nu-mi aduc aminte ca echipă de-a mea să fi înscris 16 goluri nici măcar în meciuri de verificare”, a mai menționat Neagu.

Liviu Ilea a fost unul dintre „oficialii” (alături de Călin Petrică) care i-a însoțit pe cei 12 copii ai Pîncotei la Afumați. Directorul sportiv al „alb-negrilor” a luat loc în tribună alături de președintele ilfovenilor, Daniel Neagu și asta pentru că nu a avut un ID valabil pentru noua stagiune competițională. „Toată lumea spune că mai bine nu ne prezentam și pierdeam doar cu 3-0, dar deja săptămâna viitoare am fi trăit cu amenințarea excluderii din campionat deasupra capului. Sigur, diferența dintre cele două echipe e reflectată de scor, deși, poate,  am fi putut pierde și mai rău. Se poate spune și că juniorii noștri au avut trac la debut, că nu au experiența și forța adversarilor, dar cel puțin de la 4, 5-0 poate ar fi trebuit să-și dea seama că nu mai au ce pierde și să aibă o atitudine ceva mai bună. Cu ocazia asta, mulți și-au dat seama că fotbalul la seniori, acolo unde tind ei, nu e deloc simplu și e nevoie de sacrificii. Oricum, Daniel Dan și mai ales Cosmin Farcaș au ieșit în evidență față de restul. Farcaș chiar a intrat în vederile gazdelor…Concluzionând, sperăm că acest efort al nostru, tuturor, să fii meritat, iar domnul Pavel Piroș va găsi soluții de continuitate. Personal, am încredere în promisiunile sale, care – însă –  trebuie să se concretizeze în fapte cât mai repede”, a menționat Ilea.

Pentru amatorii de statistici vă prezentăm lista marcatorilor din această dimineață și minutele reușitelor: Vasile Ștefan (3, 15 și 42), Patriche (7), Petculescu (9), Buzea (12), Covalschi (23), Olariu (32), Popa (40), Tudorache (50), Zaharia (59, 64, 67), Verdeș (66) și Tugulescu (autogol).

Formații:

Afumați: Botaș – Al. Gheorghe, Buzea, Patriche, Covalschi – Ad. Popa, Olariu (50 A. Zaharia), Balgiu (40 Tudorache), Petculescu – Vlada (55 Verdeș), V. Ștefan.

Pîncota: Pașca – Ursoi, Tugulescu, Bogdan, Morschl – Dan, Ștrengar, Dihel, Bogdan, Farcaș – D. Lung, Covaci.

Arbitri: Eduard Ioniță (Constanța) – Florian Vișan (Galați), Daniel Vlase (Slobozia).

Observatori FRF: Laurențiu Vărgatu (Brăila), Marian Lumânare (București)

Puștii Pîncotei au plecat la ora 17,45 cu trenul și vor ajunge la Arad spre dimineață.

FOTO: fcafumati.ro

10 comentarii

  1. Despre ce respect vorbeste asta?, daca-l avea ,se oprea undeva la 7-8 la 0, e mare campion acuma ca a batut niste copii cu 16 – 0 sper sa va fie ultima victorie , si sa va respecte si ceilalti pe voi cum spuneti ca ati facut voi

    0
    0
    1. Nu mai fiti penibili, nu-i vina lor ca au trebuit sa joace cu niste copii, in primul rand e lipsa de respect din partea celora care au trimis copiii ca sa fie „carne de tun”. Respectul pentru competitie si pentru clubul tau propriu e sa bati la cat poti tu de mult, de aceea i-au batut germanii pe brazilieni la ei acasa de le-a sunat apa-n cap, nu pentru ca au avut lipsa de respect…daca presupunem ca e trimis un boxer crud de tanar si neexperimentat sa infrunte in ring un adversar matur si consacrat, voi aveti pretentia ca boxerul matur sa se eschiveze de la a boxa normal, pentru ca e lipsa de respect sa-l faca knock-out chiar in primele minute ?
      Trebuiau sa castige cu 27 la zero, daca puteau, n-aveti voi sa vorbiti de lipsa de respect.
      In plus, e tupeu sa se mai si faca analize dupa meci de tipul: „…dar cel puțin de la 4, 5-0 poate ar fi trebuit să-și dea seama că nu mai au ce pierde și să aibă o atitudine ceva mai bună. Cu ocazia asta, mulți și-au dat seama că fotbalul la seniori, acolo unde tind ei, nu e deloc simplu și e nevoie de sacrificii. ”
      Data viitoare sa nu trimiteti juniorii, ci o grupa de copii, ca sa-si dea seama si ei (cat de devreme) cum e fotbalul la seniori, acolo unde tind ei…
      Ar trebui sa va cereti scuze de la copiii astia, la ce ati facut cu ei…e plina lumea de neaveniti in fotbal….auzi tu, „atitudine ceva mai buna”…pai, joaca tu tenis cu un profesionist si te critic si eu ca ai pierdut cu 6-0 6-0 si n-ai putut sa ai si tu o atitudine mai buna macar la 0-4, cand nu mai aveai ce pierde…

      0
      0
    2. Probabil atit au putut miticii 16-0 ,ca respect….nu se vede sa fi avut fata de copii,eu cred ca mai bine o lasa mai moale cu respectul lor .sa-i vedem etapa viitoare ce pot cind prind o echipa de seniori

      0
      0
  2. FRF ar trebui sa sanctioneze drastic echipa din Afumati, pentru periclitarea tabelei de marcaj! Va dati seama ca bietul om care schimba scorul, a muncit mai mult decat “fotbalistii” Pancotei pe teren!
    Da, sunt ironic, pentru ca nu pot intelege ce i-a trecut prin cap lui Pavel Piros de a insistat ca Soimii Pancota sa se inscrie in Liga 2! A vrut sa le demonstreze celor din conducerea administrativa a orasului Pancota ca fara el, lucrurile nu merg bine la echipa? De aia a trimis o echipa de “debili”, ca sa faca “oraselul” Pancota de ras in Romania fotbalistica? Pai, a reusit cu brio!

    0
    0
      1. Nu ai vazut ghilimelele? Sau probabil ca nu stii ce inseamna cand un cuvant este pus intre ghilimele! Mars la scoala!

        0
        0
  3. Eu as exclude acum Pancota pentru batjocorirea competitiei. Nu participare vrea dl Piros ci timp pentru a gasi un fraier sa-i ia echipa si dansul sa castige ceva verzisori. Dar Primaria Pancota cum accepta batjocora la adresa institutiei si a localitatii ?

    0
    0
    1. Primaria din Pâncota nu mai are treaba cu echipa asta de fotbal. . Ei au inscris alta echipa in liga a 5 .. plusde asta domnu Piros a fost alungat din Pâncota si va juca in Siria unde e un teren foarte bin mult mai bun decat ceea ce a avut la Pâncota. .. nu mai criticați voi fotbalu ca nu aveți nici-o treaba cu el … mai bine sa joace copii decat fotbaliști betivi si vai de capu lor.. bravo copii…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button