UTA Arad

Suporterii UTA-ei nu s-au înghesuit la primul meci al noii stagiuni: „Va fi, poate, un recul și mai mare, ne caracterizează asta”





Atâta timp cât echipa fanion a Aradului a fost pe val cu meciuri decisive în play-off și mai ales la barajele de promovare cu Dunărea Călărași și FC Voluntari, micuța arenă „Motorul” a fost neîncăpătoare. Biletele au trecut ca pâinea caldă, însă noua stagiune de ligă secundă nu a adus în tribune mai mult de 600-700 de fani. Sigur, suntem și în perioada concediilor de vară sau cele 35 de grade Celsius nu „invită” pe orice pe stadion, dar, dincolo de asta, e evident că arădenii și-au pierdut puțin interesul față de „alb-roșii”.

Întrebat dacă se aștepta la un astfel de recul al audienței, Roland Nagy a punctat următoarele: „Va fi, poate, un recul și mai mare, ne caracterizează asta. Am anticipat acest lucru după un sezon în care ce ne-am autodepășit fantastic și în care, dacă eram mai șmecheri din toate punctele de vedere, acum eram Liga 1, poate. A fost o plăcere să văd după mulți ani, la potopul cu Voluntariul, cum lumea venea la stadion în loc să plece. A fost o satisfacție foarte mare pentru mine, căci sunt de-al casei și am trăit tot felul de momente bune sau rele la UTA. Important este ca și publicul să dea ce e de dat acestei echipe și pe mai departe. Trebuie să uităm tot ce a fost, pentru că nu trăim din amintiri, chiar dacă văd că mai încercăm asta. Numele de UTA ne obligă pe toți, fără excepție”.

În fine, Nagy s-a arătat îngrijorat și de perspectiva deplasărilor lungi în noul campionat al ligii secunde. Etapa secundă îi trimite pe arădeni tocmai la Suceava, iar întrebarea unei posibile călătorii cu avionul până în nordul Moldovei i-a provocat o ironie tehnicianului arădean: „Da, mergem cu avionul și ne parașutăm. După părerea mea, acest campionat de Liga a II-a cu echipe din toată țara e un experiment ce nu va avea finalitate. E înfiorător să faci un program de profesionsit și antrenorul să își facă munca așa cum trebuie, pentru că vom fi mult pe drumuri. Repet, va fi înfiorător”…

De altfel, utiștii au calculat cam câți kilometri au de bătut pentru a onora toate deplasările din nou stagiune a Ligii a II-a și le-au ieșit în jur de… 24 de mii…

 

4 comentarii

  1. oare echipele din liga a doua ruseasca cati km fac intr-un sezon? cine nu isi permite deplasarile sa nu se inscrie in competitie.punct

    0
    0
    1. Nu se poate compara situația financiară a echipelor noastre cu cele rusești. Problema e că legile noastre nu sunt făcute să sprijine fotbalul. Dacă tot ce-i bun trebuie distrus, de ce ar scăpa fotbalul?

      0
      0
      1. Nu stiu daca cunosti legile din alte tari, dar nu cred ca in vreo tara este sprijinit fotbalul asa cum unii de aici cred si doresc ca fotbalul sa fie sustinut in Romania. Nu stiu daca in Romania legile sunt atat de proaste incat sa tot dam vina pe ele, cred ca numai ne furam singuri caciula tot insistand si nu vedem cauza reala a saraciei fotbalului romanesc.
        Noi vrem ca sa dea bani primarul si statul din fondurile celor multi (care ar avea trebuinta sa fie folositi in alte investitii decat fotbalul), iar stadioanele sunt mai mereu goale de audienta la meciuri.

        0
        0
  2. Pai daca vorbim de legea sponsorirazii, in Romania, ea nu ajuta deloc, limiteaza suma si nu ofera o minima placere de a sponsoriza. Apoi legea cu forma de organizare a cluburilor sportive , cere ca fotbalistii sa fie angajati, ca oricare angajat, in sfera productiva, iar la salariile lor impozitele sint foarte mari. Nu se mai permit conventii civile. In fond sportul, fotbalul nu aduce mari venituri, la toti, citiva , poate au scos bani.Sportul se face si pentru spectacol, si pentru placerea unora, care platesc taxe si impozite. De aia si Primaria si Consiliul Judetean pot si trebuie sa-l sprijine. Nu neaparat sub forma de a fi proprietar de club, dar un parteneriat public-privat ar trebui sa fie permis. Nu mai vorbesc de stadioane, de pregatirea juniorilor si copiilor, la care Primariile ar trebui sa poata da bani, pentru ca sportul este si sanatate si educatie. Stiu sigur, din presa, ca Real si Barca au foarte mari datorii, la stat, dar nu am auzit, ca in Romania, sa aiba probleme cu licentele. In Rusia organizarea este ca majoritate institutiilor care produc energie, de orice fel, tin cluburi sportive, nu mai vorbesc de armata, de politie.Aia , in Rusia circula doar cu avionul, ca distantele sint nefrecventabile altcumva. Exista un lant vicios : nu sint bani, deci nu se platesc salariile, deci pregatirea e sumara, deci spectacolul este nul, deci nu vin spectatorii, deci nu se produc bani. In plus, pe la Ploiesti, pe la Targu Mures, pe la Piatra Neamt, sau Bacau,pe la Constanta, sau Brasov sau Baia Mare, cum a aparut vreun investitor, sau vreun Primar cu drag de sport a sarit DNA-ul pe el, l-a inchis,l-a compromis, si astfel multi si-au zis ca e mai sanatos sa nu te implici in sport. Ceva va trebui facut,nu e bine fara sport,fara educatie, fara sanatate, fara a oferi locuitorilor si evenimente cultural-sportive

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button