UTA Arad

„Îi mulțumim pentru activitate lui Rus, Strătilă mai are de dat la UTA”





Probabil, se va spune din nou că suntem cârcotași, speculativi, rău intenționați, dar „episdolul Rus” luat în comparație cu altele ne dă apă la moară.

Atacantul care stagiunea trecută a marcat nu mai puțin de 10 goluri și și-a câștigat titulatura de „Mister baraj” cu „dubla” celor mai sincere trăiri utiste după mulți ani încoace din returul barajului cu Călărașiul și singura reușită arădeană cu Voluntariul, a fost lăsat să plece la prima strigare. Adică acum s-a prezentat nemulțumit în fața conducerii, iar peste câteva zeci de minute avea deja actele în mână. Explicațiile de complezență au venit astăzi în special din partea lui Codru Grădinariu. „Fiecare jucător are un ciclu la o echipă, ciclu care se încheie la un moment dat. Cipri Rus ne-a contactat și ne-a comunicat că își dorește să joace în altă parte. Sigur că am fost surprinși puțin, a fost de multe ori decisiv la UTA dar considerăm că, pentru tot ce a făcut la echipa noastră, merită această șansă fără să avem pretenții financiare. Îi mulțumim pentru toată activitatea depusă la UTA, îi dorim mult succes în continuare!”, puncta directorul general al „alb-roșiilor”.

Ne aducem aminte că în ziua reunirii lotului și încă o săptămână după aceea și Sorin Strătilă a venit în fața conducerii cu aceeași propunere: actele în mână în schimbul rezilierii amiabile a contractului. Voluntariul, dar și alte echipe de prim eșalon, îl așteptau ca pâinea caldă. Sigur, mijlocașul de bandă e cel mai bine cotat fotbalist din lotul „Bătrânei Doamne”, are valoare individuală ridicată, dar cifrele nu-l fac de râs nici pe Ciprian Rus. Și mai e și o diferență de vârstă de aproape 5 ani în favoarea arădeanului. Apropo, despre UTA arădeană ce se mai aude, căci au plecat trei concitadini în această vară: Botiș, Hlistei și Rus și au venit orădeanul Andor, brașoveanul David și, probabil, nemțeanul Barna?

În fine, a venit clarificarea antrenorul Roland Nagy (căci Grădinariu se făcea că nu înțelege raționamentul): „Se știe că pe Strătilă acum vreau să-l pup, acum vreau să-l arunc de pe pod și consider că mai are de dat la UTA. În ceea ce-l privește pe Rus a fost o lovitură pentru mine, nu credeam că vrea să plece, deşi ştiam că are ceva gânduri. Nu a fost probabil mulţumit cu statutul din meciurile disputate în Italia, însă acum a fost titular, a intrat bine în meci, oferind pasa de la primul gol. A fost dorinţa lui să plece”.

În cele din urmă și Grădinariu a recunoscut că sunt situații diferite și, prin urmare, s-au judecat diferit. Mai pe românește, odată că Rus ar fi blocat, poate, intrarea în echipă a altor jucători, iar doi, era de crezut că s-ar fi încasat o sumă de transfer pe el. Pe când în cazul lui Strătilă lucrurile stau cu totul altfel.

FOTO: UTA Media Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button