UTA Arad

La UTA e lapte și miere, doar presa e tendențioasă! Manea a invocat „probleme la spate” pentru ratarea antrenamentului. De ce nu a ajuns la medic, ci la conducere?





Sigur, peste tot e greu în fotbalul românesc, unde anormalitatea a devenit normalitate și invers de o bună bucată de timp. Restanțe de două-trei luni la salarii nu mai miră pe nimeni, iar de primele de joc majoritatea conducătorilor se fac că uită când se trage linia peste un sezon pozitiv, dar până la urmă ce are de făcut un fotbalist sau antrenor aflat în această situație? Ori tace și înghite și merge mai departe cu speranța că va fi bine, ori își caută norocul în altă parte unde, în proporție de 90%, va avea parte de același tratament.

Majoritatea utiștilor au îmbrățișat prima variantă și nu sunt de condamnat. Mai ales când fac sacrificii pentru un cea mai titrată grupare din Provincie, care, fie vorba între noi, ar trebui să dea mai mult înapoi nu numai să primească. Dar, atunci când nu are ce, sau, oricum, nu la timp, inventează prin șefii săi îndemnuri de genul: ”Dacă nu-ți convine, ești liber să pleci”. Renunțând – bineînțeles – la banii pe care-i mai ai de încasat. Ciprian Rus a cam căzut în plasă, nemirosind faptul că, pe undeva, conducerea clubului aștepta acest pas. Sunt variante acolo, după cum a recunoscut și antrenorul Roland Nagy: Curtuiuș, Petre, Man, iar la nevoie pot juca și Copil sau Andor pe poziție de al doilea atacant.

Ieri dimineață, Alex Manea, care a adunat o gramadă de probleme personale în ultimul timp, a fost și el printre nemulțumiți. Sigur, acuză și dureri la spate pe care le tratează de ceva vreme la fizioterapeut, dar a plecat nervos de la stadion, încercând și un rămas bun de la colegi. Fiindcă e indispensabil, mai ales în condițiile în care conducerea clubului nu a fost în stare să aducă niciun fundaș central în această vară, Manea a fost luat separat la discuții și convins să revină la sentimente mai bune față de club și echipă. „E adevărat, am avut discuții și ieri după-amiază cu cei din conducere”, a confirmat Manea, care, pe de altă parte, a avut și un punct de vedere oficial la absența de la antrenamentul de marți dimineață: „Nu plec nicăieri, poate după ce-mi termin contractul. Nu am făcut antrenament marţi deoarece am avut probleme medicale, se ştie că spatele îmi joacă feste. Nici în Italia nu am făcut două zile pregătire din același motiv, de jumătate de an joc așa. Sper să nu ajung la operaţie, să fie destul tratamentul medicamentos. Restul, sunt speculaţii de presă”.

Înainte de asta, căpitanul Alin Gligor a citit frumos, de pe o foaie tipărită la calculator, un mesaj al vestiarului: „Acceptăm, în continuare, critica presei legată de evoluțiile noastre sportive, dar nu acceptăm dezinformări tendențioase, care pot pune în pericol tot ce am realizat în noul proiect al UTA-ei, noi – echipa, staff-ul și numărul mare de suporteri. La UTA sunt condiții bune de performanță pentru liga a doua: suntem singura echipă cu două stagii de pregătire externe, deplasările lungi se fac cu avionul, iar în ceea ce privește partea financiară, suntem în grafic vizavi de înțelegerea pe care o avem cu conducerea. Avem nevoie de liniște pentru a realiza performanțe asemănătoare celor din anii precedenți”. În fine, mai jos pe pagină era scris de mână, cu pix negru: ”Toate speculațiile sunt doar speculații!”. Avem o bănuială privind autorul  cugetării extrem de inteligente, dar nu cred că are rost să insistăm acum.

Să vedem ce  a speculat presa, sau cel puțin sportarad. Că Manea era nervos ieri pe la 13-14, iar apoi s-a calmat după discuția cu conducerea? Dacă îl durea doar spatele, probabil ar fi trebuit să stea doar în patul propriu sau al medicului. Că Rus a plecat de la UTA, ceea ce s-a confirmat oficial? Că e posibil să plece și Copil sau Burlă de la club, iar azi Codru Grădinariu spunea despre ultimul că nu are decât, dar în condiții avantajoase pentru club? Chiar ne cerem scuze pentru toate aceste speculații ce riscă să dărâme tot ceea ce s-a făcut bun la club, dar nu promitem că ele nu se vor mai repeta. Dacă ni se servesc pe tavă…

Până la urmă ne bucurăm că așa, din speculație în speculație, am pus puțin umărul ca la UTA să curgă doar lapte și miere. Adică se călătorește cu avionul prin țară (la Suceava doar dus, întors ce mai contează!?), un salar se ia până vineri, restul vin și ele, cu tot cu primele de joc…eșalonate. Iar liniște le promitem solemn utiștilor, cu mențiunea că ea ar trebui să pornească din vestiar și apoi să ne cuprindă și pe noi într-o stare de beatitudine supremă. Iar critici pentru evoluțiile sportive nu am dori să avem motive să facem. Chiar dacă doar ele sunt acceptate…









27 comentarii

  1. E, vedeti domnilor dela sportarad, era doar o piesa de teatru ,repede ati crezut ce vi s-a spus ! Mari actori domnilor are Romania ,mari de tot . Apropo cum se cheama piesa ca am uitat !

    0
    0
    1. Tu meri si canta la masa lui gio si martigan,mai pupa-i si acum sti tu unde. unii ca tine au pus umarul la dezastru! mai lasa-ne !

      0
      0
      1. Iar tu sà te duci si sà cànti la ,,flautul ,, lu tatàto , mitic prost . proastà crestere ai primit dela màmicuta ta !

        0
        0
  2. Prea o intoarceti ca la Ploiesti dupa ce ati scris din burta.
    Va inteleg, aveti nevoie de clicuri insa hai sa fim onesti si sa nu fugim numai dupa senzational.
    V-ati facut singuri de bacanie dupa ce ieri l-ati dat ca si plecat pe Manea si astazi a aparut la conferinta de presa.

    0
    0
    1. Daca se ascunde gunoiul sub presh asta nu inseamna ca nu este gunoi.sant probleme cu banii dar nu asta e cea mai mare problema.oare de ce nu vine niciun sponsor important?oare de de nu stim ai cui sant jucatorii?oare de ce pleaca jucatorii (care sant 100% ai uta-ei)care au dublura jucatori tineri si nimeni nu se panicheaza?oare de ce …….

      0
      0
    2. ai recunoscut intr-o postare ca nu stii bucataria interna a clubului … eu zic sa crezi ce scrie calin, nu are niciun motiv sa minta, are informatii exacte, cu toata cenzura instituita la club …
      tu crezi in teatrul ieftin de astazi? chiar crezi ca au scris jucatorii si au tiparit ei textul? scrisul de mana crezi ca este a lui Alin Gligor?
      nu pot sa cred ca voi cei care ati dat credibilitate noului proiect prin nume si culori stati linistiti si asteptati sa rezolve Meszar tot … nu realizati ca l-ati lasat si voi si conducerea orasului in offside? cum vreti sa vina investitori mari alaturi de echipa daca nu va luptati si voi pentru ei? nu ajunge chinul de anul trecut cu banii, credeti ca va fi mai bine anul asta? doar din proiectele de la Primarie clubul nu poate ajunge la zi cu banii si ne ducem pe topogan …
      e posibil sa aflam de la televizor, de la George, ca tatal lui nu mai sponsorizeaza UTA? si tu, lider al SCU sa scrii ˝sa fie sanatos˝ … chiar nu ai realizat ca la club finantarea este in aer, ca a plecat cel care a facut posibil acest proiect?
      nu va razboiti cu sportarad, ca nu noi suntem de vina, din contra, vad ca dupa cele scrise ieri, fata de ce se stia luni, acum aflam ca se merge cu avionul la Suceava si se pomeneste de un salar pe vineri … asa din senin?
      treziti-va voi suporterii din SCU si nu mai lasati conducerea in offside … aveti credibilitate, aveti emblema si culorile, luptati-va pentru finantare … pana nu e prea tarziu …

      0
      0
      1. Pai n-a mai dat bani de un an de zile. Poate sa il oblige cineva?
        Ce voiai sa facem noi concret? Sa te sun si sa iti spun: „Luci, scrie pe site ca Tucudean nu mai da bani la UTA. Vezi poate pui si un titlu din ala bombastic.”
        Daca nu mai vrea, nu mai vrea. Asa considera el, ok, sa fie sanatos!

        0
        0
        1. Pai Atletico a cui este? A mai dat dupa cite stim noi si anul trecut. Nu este titlu de senzatie, este un titlu de mare necaz si dezamagire. Preferam bombe de genul: ˝Marea firma XYXY a devenit sponsor principal al clubului cu suma de sase cifre in euro.˝ Asta am vrea sa dam ca titlu bomba. VA fi oare candva?

          0
          0
  3. D-le manager, tot respectul pentru publicatia dvs. Probleme financiare sunt, ca peste tot in fotbalul nostru. Daca suntem aradeni si iubim aceasta echipa ar trebui sa incercam sa o sprijinim, nu sa-i bagam bete-n roate la greu, cautand senzationalul. Sa nu credeti ca celor ce conduc acum acest club le este usor. S-a produs un recul, au aparut divorturi, viata merge inainte. Cand iubim pe cineva, la greu nu trebuie sa-i aruncam cu noroi si sa agitam si mai mult spiritele. E vorba de UTA pe care o iubim neconditionat! Daca n-o iubim, nu ne intereseaza, o lasam in pace. Hai UTA

    0
    0
    1. Eu tot repet ca nimeni nu inveteaza probleme la UTA. Sunt reactii interne ale jucatorilor, antrenorilor la un anumit moment la care noi le dam glas. Daca nu vedeti declaratii sau luari oficiale de poztie, nu inseamna ca nemultumirile nu exista. Dati in noi, nu ne deranjeaza, atata timp cat problemele se rezolva pana la urma si in urma celor aparute la noi. Iar atunci o sa va raspundeti si singur la treaba cu cine si cat iubeste clubul. Iar pentru noi clubul inseamna in primul rand jucatorii si antrenorii si apoi restul…

      0
      0
  4. nu iese fum fara foc , ma gindesc ca stirile respective au existat in realitate ! Ca conducerea s-a spalat pe maini ca Pilat si s-au inteles intre ei ca sa iasa basma curatà asta este problema lor internà ( problema este felul in care conducerea trateaza suporterii care au aflat ,, mintind cu nonsalantà in presà,, …ce usor e sa arunci pisica moarta in ograda vecinului ! Asta da respect fatà de Aradeni (asa ca nu mai aruncati cu pietre asupra celor dela sportarad cà lucrurile intradevar au existat)

    0
    0
  5. Clubul UTA nu e perfect, sunt restante salariale, neexagerate. Atat se poate acuma. Exista potential, o structura cu doua echipe satelit cu care nu multi se pot lauda, copii exceptionali. Sincer, am incredere in d-l Meszar,in cei ce conduc destinele orasului, aproape deloc. UTA v-a merge inainte!

    0
    0
  6. Pe langa toate bla-bla-urile astea (cu totii stiti probleme cu banii care sunt la club, dar na hai sa dam vina pe un site de sport decat sa ne punem problema de ce nu vine nimeni la club si cine a fost, a plecat) un alt lucru mi se pare extrem de important si vad ca nimeni nu spune nimic. Pe site-ul FRF, a capitolul transferuri, scrie negru pe alb ca DUmitru Copil a fost transferat de UTA Batrana Doamna de la Atletico Arad 🙂 oare cati or mai fi imprumutati la UTA ca si COpil pana acum? Adica serios? Copil transferat acum de la Atletico? S-o fi facut pe bani transferul?:)

    0
    0
    1. PENTRU KIDU si cei de la SCU care scriau pe site ca fotbalistii de la UTA sunt ai UTA-ei …
      uite ca Mitrut a fost imprumutat de la Atletico la UTA pina ina ceasta vara si acum, s-a facut un nou transfer, probail iar imprumut, catre UTA …
      http://www.frf.ro/competitii-masculin/liga-2/bursa-transferurilor-lista-transferurilor-inregistrate-de-cluburile-din-esalonul-secund-pana-pe-9-august-id19991.html
      ►UTA BĂTRÂNA DOAMNĂ
      Cristian-Vasile Andor (18.08.1989, FC Braşov), Alexandru David (15.06.1991, FC Petrolul), Dumitru Alexandru Copil (14.03.1990, Atletico Arad)

      o fi si frf.ro contra UTA ca si sportarad? deci cum e cu jucatorii de la UTA? ai cui sunt? cine ii transfera? asa este normal, cine ii creste trebuie sa castige ceva de pe urma lor, nu putem fi absurzi sa credem in cadouri … eventual coproprietate dar daca doamne fereste da faliment treaba, jucatorii devin liberi si procentele devin zero …

      0
      0
      1. Am sa il intreb. Repet: de fiecare data cand il intrebam de asta si de ce se zvoneste prin Arad, ne-a spus cu subiect si predicat ca toti jucatorii sunt sub contract cu UTA. Daca el m-a mintit inseamna ca am spus prostii insa eu aleg sa il cred pt ca Meszar nu spune prostii si nu umbla cu minciuni.

        In cazul lui Copul nu stiu. Ce imi vine in minte e faptul ca el a plecat acum un an in ceva liga inferioara in Austria si s-a intors dupa cateva saptamani. Sa ni aiba legatura cu faptul ala si numai asa sa se fi putut face transferul. Am sa ma interesez si va anunt.

        0
        0
        1. Toti sunt sub contract cu UTA, normal, nu a mintit. Poate sa dea jucatori de la Atletico definitiv si sa ii aiba in coproprietate cu UTA sau sa-i imprumute pe termen limitat. Este normal, sunt crescuti de Atletico si trebuie sa castige ceva de pe urma lor, daca se poate. Asa se face, dar nu trebuie ascuns nimic. Din pacate s-a mers pe o secretomanie, pe o cenzura, incit totul pare ca ascunde ceva, ca sunt interese. Nu este normal asa, nu face nimeni asa ceva. Orice club serios anunta frumos cand face un transfer, l-a luat pe Cutare de la Cutare, a platit sau nu a platit, il are sub contract atitia ani si il detine in coproprietate cu alt club … Lucruri normale si nu poate nimeni sa zica nimic. La noi, se lasa impresia ca sunt interese si daca zicem noi presa ceva, pare ca suntem contra sau chiar dusmani. E pacat ca la o echipa care se doreste a fi a Aradului, adica a tuturor, finantata in mare parte din bani publici, sa nu fie transparenta legata de tot ce se intampla. Nu stim nimic, nici de jucatori, nici de buget, nici de nimic. E bine asa? Mai si ascundem sub pres nemultumirile jucatorilor. Pai jucatorii vorbesc intre ei, cu altii de la alte cluburi, cu iubitele lor, cu prieteni, cu parinti, se raspandeste rapid orice spre presa in final. Cum isi inchipuie cineva ca se poate tine secret ceva ce se intampla la club? Ceea ce a scris Calin marti stiu poate zeci de persoane direct din vestiar, inca de marti De ce sa se faca circul ieftin cu cititul materialului la conferinta de presa? Pentru cine s-a facut? Cine ar trebui sa creada ca nu e asa cum s-a scris marti? Voi cei din SCU ii credeti? Din pacate, problema conducerii este cine sunt sursele spre presa, nu rezolvarea problemelor. Ii deranjeaza ce s-a scris, faptul ca s-a aflat adevarul. Acum dupa executia lui Cipri, au fost infricati ceilalti razvratiti, cum ii faceti voi, si probabil vor sta cuminti. dar problema cu finantarea serioasa cine o rezolva???
          p.s. Sore nu ar fi citit NICIODATA acel text …

          0
          0
  7. Chiar nu se intreaba nimeni de ce au renuntat cei mai puternici sponsori la a mai da bani la UTA ??? Chiar asa usor se trece peste unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri din oras si judet , respectiv domnii Cosma Gheorghe si Marius Tucudean ??? De ce in conducerea clubului nu sunt profesionisti precum Dorel Cura , Gyuri Vaczi , Flavius Domide sau alti mari fosti fotbalisti ai UT-ei ??? Ca sa poata fi manipulati bietii Claudiu Dragan , Codrut Gradinariu cum vor altii ??? A fost indepartat un jucator devenit emblematic la UTA BD Ciprian Rus prin metode ordinare de manipulare !!! Pentru ca a indraznit sa-si ceara drepturile salariale ??? Mai bine jucam cu Petre sau Man ca astia-s copii si-i pacalim cu ceva maruntis?
    P.S. Un mare caracter a parasit UTA ! SORIN BOTIS !!! Cinste lui ca nu a acceptat compromisuri si minciuni la infinit !!!

    0
    0
  8. Chiar asa de subtire financiar sta UTA BD incat nu a putut sa le faca o oferta lui Pascariu si Dubestean in conditiile in care lotul sta destul de slab la capitolul fundasi centrali ????

    0
    0
  9. Previzibila actuala stare de lucruri, de la UTA. Decit 2 stagii in Austria si Italia, mai bine faceau pregatire local ( cum fac cam toate echipele din divizia B ) si din banii cheltuiti ,cam aiurea, plateau salarii la jucatori. Ca in Austria au jucat cu amatori, iar in Italia turneul mai mult a incurcat, decit a folosit.Nu cred ca suporterii , din grupul SCU au dreptate atunci cind se contrazic sau contesta ceea ce scrie sportarad, o publicatie mai neatarnata ( fata de site-ul oficial al clubului) si, in orice caz mai obiectiva vizavi de club si informatii. Asa cum mai spun unii, mai sus s-a atentat la jucatorii 100% proprietate UTA, ca se se faca loc la unii tineri, apoi ,din cite stii sint alti jucatori cu plati mai avansate decit Manea si Rus, de exemplu. Nimeni nu are nimic cu dl Meszar, cu cei de e linga dansul, doar ca, se vede limpede ca dansul trage si la o alta caruta, pe linga UTA. Ce s-ar pierde, daca punand hartiile pe masa s-ar spune ” Iata contractele, jucatorii veniti, de la Atletico sint ai lui UTA in forma de transferat definitiv,nu ca si imprumut ? Dar, nefiind asa , se incearca mintirea unira, sub plapuma unor suporteri apropiati, cu interese ( sigla,materiale promotionale,etc), care sar si jignesc pe oricine este de alta parere. Eu unul prefer sa ma informez de pe sportarad.ro, in detrimentul site-ului clubului,pentru ca imi pare corect, chiar uneori prea concesiv cu UTA.. Personal regret plecarea lui Rus, un sufletist, care a dat la UTA tot cit a putut, si care a cam fost impins afara,ca pe acel post sint altii , tineri. Manea, logic nu avea unde pleca,poate undeva prin C, mai departe de casa, ( de aia s-a rasgandit ),dar cred ca la iarna va face si el pasul.Lipsa transferurilor arata lipsa banilor, evidenta este trista, nu Meszar este de vina, ci cei care au acceptat actuala forma de organizare. Si eu deplang lipsa din conducerea clubului a unor persoane cu istorie la UTA, mai ales ca numele ( Batrana Doamna ) ar sugera o istorie facuta de oameni, care acum nu conteaza in activitaea de la UTA

    0
    0
    1. Subscriu 100% la cele afirmate de dumneavoastra domnule Ion. Se putea face o pregatire foarte buna pe plan local fara a se cheltui bani cu cele doua cantonamente din Austria si Italia, bani cu care se faceau plati catre jucatori.Indepartarea lui Rus din lot denota tot mai mult faptul ca domnului Meszar ii place jocul la doua capete ( asa precum si are doua joburi : unul de director al DJTS si al doilea de manager general la UTA ) dar ca o face in favoarea clubului ATLETICO si in defavoarea clubului emblematic al Aradului , UTA , care de fapt este cel mai tare brand al judetului Arad in toata Romania. Daca Marius Tucudean , aradean get beget , simbol de mare luptator pe teren pentru culorile UT-ei a fost indepartat sau facut sa plece , preferandu-se de a priva clubul UTA de niste sume considerabile , atunci asta spune multe. Faptul inteligent sugerat de catre cineva recent cum ca UTA II va juca in liga a III a spune destul de multe si ne indica directia posibila spre care se va indrepta UTA BD.

      0
      0
  10. din toata nebunia ultimilor zile marea problema este ca si sport arad pana mai ieri nu zicea nimic de restante si alte probleme de la club. Aceste informatii au aparut dupa ruptura de club. Restante la jucatori erau inclusiv in Divizia D nu a scris nimeni, era tot lapte si miere, au fost in divizia C nu a scris nimeni totul era lapte si miere mai ales pe sport arad. Se stia din divizia C ca Tucudean nu prea mai da bani la UTA, nu a scris nimeni de asta nici macar sport arad. Asta deranjeaza, deontologig in jurnalism este sa scrii tot timpul adevarul cu bune si rele o spun ca unul care a terminat jurnalismul. O alta chestie deranjanta e ca Botis ca si capitan de echipa de ce nu a spus de problemele cu bani si anul trecut cred ca la experienta lui si la cat era de iubit nu ii zicea nimeni nimic. Forza UTA

    0
    0
    1. s-a scris ca sunt restante dar nu cu titluri bomba, restante sunt peste tot, la toate cluburile, nu era nimic senzational si nu erau subiecte pentru noi, nu ajutau cu nimic sportul, fotbalul sau UTA in particular
      nici acum nu scriem ca sunt restante, scriem ca un jucator, sau mai multi si-au cerut insistent drepturile, ca ar vrea sa plece, ca a renuntat unul la restante ca sa plece … ca nu este finantare, ca nu avem viitor … astea sunt subiecte pentru noi si pentru cititori …

      0
      0
      1. da corect nu exista finantare problema cea mai mare si nici nu cred ca se va gasi din pacate. Oameni cu bani din Arad fug de sport ca naiba. Clubul ce naiba sa faca crezi ca ei nu si-ar dori sa vina cineva cu bani. Meszar cred ca nu se astepta nici el la asa ceva ca va fi lasat de unul singur.

        0
        0
          1. o rugaminte daca puteti , Pe cand un interviu cu Tucudean sa ne spuna si noua de ce nu mai investeste la UTA. O cauza, ce l-a facut sa renunte fiind o parte importanta a noului proiect el nedorind sa preia echipa lui Martian zicand in vremea accea ca el incepe un proiect de mare viitor. mersi

            0
            0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button