Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Cornea a infipt cutitul in ultimul minut: CS Glogovăț – Unirea Sântana 1 – 0





Partida din Vladimirescu de sâmbătă după masă părea să aibă o favorită clară. Unirea Sântana venea după sezonul trecut foarte bun, avându-i în lot pe Alin Drăgan și Adrian Drida, doi jucători cu experiența primului eșalon fotbalistic românesc. De cealaltă parte, Cristi Man încearcă să pună la punct o echipă după chipul și asemănarea sa ca fotbalist și anume o formație arțăgoasă care se luptă pentru fiecare balon și pune în primul rând suflet atunci când intră pe gazon.

Startul partidei a fost echilibrat, cu un plus la posesie pentru oaspeți, fără însă ca aceștia să se apropie periculos de poarta celor de la Glogovăț. Minutul 20 a adus prima ocazie mare a partidei, Negrea a scăpat în careu, l-a driblat pe Peia, a șutat, dar Șoltesz a respins. Două minute mai târziu, fază trasă la indigo, doar că de această dată portarul Sântanei a respins în corner. Cornerul a fost executat până la Ardelean, acesta a reluat cu capul la colțul lung, Șoltesz s-a întins foarte bine și a scos de lângă bară pentru ca Gherman să reia doar cu pieptul pe lângă poartă. Gazdele au rămas în ofensivă și Cornea a reluat din zece metri, dar îngerul păzitor al celor de la Sântana – Șoltesz – l-a blocat foarte bine atât la prima reluare, cât și la a doua. Cu cinci minute înainte de final a avut loc unul din momentele importante ale partidei. Florea a scăpat în careul gazdelor, a tras pe lângă poartă, dar a fost ușor incomodat în momentul șutului de un fundaș al gazdelor. Sântana a cerut penalty,  centralul Jurcă nu a acordat nimic,  iar Adrian Drida a protestat. Experimentatul mijlocaș a primit cartonașul galben, dar a continuat să vocifereze, iar Jurcă i-a acordat pe loc al doilea galben și l-a eliminat. S-a intrat la cabine cu scor alb, dar cu Glogovățul având om în plus pe teren.

Totuși, după pauză nu s-a simțit jucătorul în minus al oaspeților. Unirea a ținut bine jocul sus și gazdele nu s-au putut apropia de poarta adversă. Ba, mai mult, Ungur a pătruns foarte bine în careu, a centrat în șase metri, dar Tănasă a respins în corner de lângă Alin Drăgan care se pregătea să reia în plasă. La faza imediat următoare Bubuș a scăpat singur cu portarul advers, dar a șutat pe lângă. Un minut mai târziu, Ruja a făcut o fază la indigo, dar Șoltesz a respins.

Finalul de meci a fost unul alert, atât gazdele cât și oaspeții trecând rând pe rând pe lângă primul gol al partidei. S-a jucat pe contre, iar în urma unei astfel de faze Negrea a fost faultat în careu de către Ungur și s-a dictat penalty în chiar minutul 90! Cornea a transformat cu exactitate, iar centrările celor de la Sântana din minutele de prelungire nu și-au găsit destinatarul. Astfel, Glogovățul s-a impus cu 1 – 0 și a provocat o mare supărare în tabăra celor de la Sântana.

Formatii:

CS Glogovăț: Vîrtaci – Gherman (Danciu), Stavilă, Tănasă, Avram, Cornea, Ardelean (Magdi), Goldiș (Mărculescu), Gornic (Ruja), Negrea, Bubuș

Sântana: Șoltesz – Ungur, Brozbic, Peia, Lanțoș, Bodea (Vuin), Mateiu (Topac), Cristea (Stanciu), Florea (Bolba), Drida, Drăgan

Arbitri: Tudor Jurcă – Emil Arsa, Lucian Berariu

Observatori: Gheorghe Sfăt, Cristi T.

 

 

 

 

9 comentarii

  1. Să vă spun ceva ce nu se ştie, în legătură cu meciul de la Vladimirescu… Cu 15 minute înaintea începerii meciului unul dintre observatori i-a spus lui Călin Dehelean că are nevoie de un om care să filmeze partida, folosind camera video a AJF-ului. Eu i-am spus lui Călin că vreau să folosesc camera mea video, pentru că o pot manevra mai bine, apoi voi trimite înregistrarea la AJF. Călin a revenit din birou şi mi-a spus că dacă nu voi folosi camera video a observatorului, atunci acesta va amenda clubul cu 1.000 de lei!!!!!!! Eu vreau să ştiu, în calitate de reprezentant al ziarului local din Vladimirescu, pe ce s-a bazat observatorul când a ameninţat cu amenda clubul CS Glogovăţ 2013! Există o directivă a AJF Arad, prin care se precizează CLAR că dacă clubul gazdă nu pune la dispoziţie un operator pentru camera video, atunci clubul va fi amendat cu 1.000 lei?????? Dacă AJF Arad vrea operatori video de la cele 16 cluburi, să facă bine să-i şi plătească!!!! Sau AJF Arad are impresia că dacă obligă cluburile să filmeze cu camerele din proprietate, atunci nu mai trebuie să plătească operatorii video de la cluburi???? S-o creadă ei!!!!!

    0
    0
    1. Felicitari glogovicenilor ! Cit despre filmare, e logic sa intre in sarcina organizatorilor, mai ales ca li se pune la dispozitie si camera. Filmarea unui meci aduce o marturie clara asupra a ceea ce s-a intamplat. Macar un om se poate pune la dispozitie, dar casa fie mai simplu ar trebui ca la baremul de arbitraj sa se mai adauge o suma, care in final sa-i revina unuia delegat neutru de AJF sa filmeze meciul. Si nu ar mai fi discutii.

      0
      0
    1. Nu fi ironic! Trebuia să fi tu la Vladimirescu și să-l auzi pe observator cum amenință clubul cu amendarea, dacă nu se asigură un om pentru filmare! Așa ceva nu se face.
      Și dacă tot spui că sunt “cel mai tare” (care o fi ăla “cel mai moale”?), mă voi folosi de ziarul local pentru a spune câteva chestii despre AJF Arad, așa ca să fie cunoscute de cât mai mulți!
      Am filmat eu jocul de sâmbătă, dar prea curând nu o voi mai face. Să sară AJF-ul cu banul, că “munca voluntară” nu mai există. Eu nu sunt angajatul clubului CS Glogovăț 2013, așa că acțiunile mele împotriva AJF Arad (că vor fi, vă asigur!) nu au cum să afecteze clubul!

      0
      0
  2. Scuze, prietene! La cât am fost de atacat, nici nu mai știu cine este pe bune sau nu cu mine… Eram și puțin „înfierbântat”.
    Sunt pe punctul de a declara război AJF-ului din Arad (chiar o voi face!) și sunt în momentul în care pun în ordine ideile pe care doresc să le scot în evidență…
    AȘA NU SE MAI POATE!!!!!!

    0
    0
    1. ce razboi doresti tu de pe strada din moment ce cluburile au acceptat sa folosească acea cameră video??? asta e, e o regula ce o vor respecta fiecare cum va stii … treaba conducatorilor
      e un inceput, poate ca nu se va vedea foarte clar o greseala a arbitrilor sau mai stiu eu ce faza dificila care ar necesita mai multe camere ca la transmisiile tv, dar cei filmati vor fi mai atenti la ce fac pe teren, cei din tribuna poate se vor comporta mai ca la teatru cand stiu ca se vor auzi pe fondul sonor si asa mai departe … poate fi un plus pentru promovarea fotbalului … concluzii se pot trage in iarna dupa ce vedem un tur filmat si pus pe youtube si o comparatie cu ce a fost in epoca nefilmarilor 🙂 …
      ca fapt divers, la liga 3 si 2 se practica sa mergi in deplasare cu operator video dupa tine, sa-l anunti la sedinta tehnica, sa stie si arbitrii si gazdele ca sunt filmati ca sa fie cuminti 🙂 … fain era cand se spunea ca se filmeaza, fluierasii erau de vis si nu era nimeni cu camera video 🙂 ce vremuri frumoase, de pe vremea ˝regretatului˝ de tot mai multi, mircea sandu

      0
      0
  3. Lucian, ce “război” (sesizezi ghilimelele) vreau eu să port cu AJF Arad “din stradă” (cum spui tu), mă privește direct și personal! Ce am eu de împărțit cu AJF (pe lângă “incidentul” de sâmbătă, de la Vladimirescu), mă privește – de asemenea – tot pe mine, personal.
    Iar ca dovadă că AJF-ul a călcat în străchini, stă comunicatul publicat azi, 29 august 2016 și datat TOT 29 august 2016, în care se spune, la a doua “liniuță” (parcă era mai bine dacă deciziile erau numerotate, nu?):
    “- Aprobă obligativitatea echipelor de Liga 4 de a filma jocurile de campionat de pe teren propriu şi de a le pune la dispoziţia AJF în maxim 3 zile lucrătoare.”
    Eu înțeleg de aici că AJF pune în sarcina cluburilor filmarea meciului de pe teren propriu, apoi CLUBURILE TREBUIE SĂ TRIMITĂ ÎNREGISTRAREA în decurs de 3 (trei) zile lucrătoare către AJF, probabil la o adresă pe care observatorul meciului o va comunica celor de la club. Mă gândesc că adresa va fi aceeași pentru toate meciurile, iar AJF va face, pe mai departe, ce va dori cu înregistrarea, iar, în același timp, și cluburile pot posta filmarea meciului, ori pe pagina lor de internet, ori pe facebook, ori pe unde mai vor să o posteze (este loc pe Trinitas TV!!!).
    Nu pricep de ce Comunicatul este datat 29 august 2016 și nu are o dată ÎNAINTEA începerii campionatului Ligii a IV-a? Observatorul meciului Glogovăț vs Sântana mi-a spus că este o obligație a clubului să accepte filmarea, iar penalitatea pentru nerespectarea acestei obligații este de 1.000 de lei.
    Dar eu nu am văzut nici un comunicat PUBLICAT ÎNAINTE de începerea campionatului, care să spună ceva de OBLIGATIVITTE și AMENDĂ. Doar acum, în acest comunicat, datat 29 august 2016, când, deja, s-a jucat etapa a II-a din Liga 4!!!!!!!!!!
    Lucian, dacă tot ești atât de “sensibil” (vezi ghilimelele?) la criticile pe care le aduc eu AJF-ului, “din stradă”, de ce nu te-ai sesizat cu privire la anomalia din “Onoare”, care are o serie de 14 echipe și alta de… 12 echipe???????
    De ce nu atragi atenția AJF-ului (mi că se pare că ai această putere, pe care doar ți-o dă acest site!) că la “Promoție” este jale, că nu sunt, în acest moment, nici 10 echipe în nici una din cele două serii!!!!! Cel puțin, așa am aflat de la o sursă care are legături mai bune decât mine!
    “Războiul” meu cu AJF Arad îl voi purta pe pagina mea de facebook, acolo unde nimeni (în afară de Mark Zukerberg în persoană!) nu are cum să mă oprească. Ghilimelele înseamnă că acolo, pe pagina mea, voi atrage atenția asupra tuturor “ciudățenilor” cu care AJF-ul ne… onorează!
    Ești mulțumit acum?
    P.S.: Atrag, din nou, atenția că nu sunt angajatul clubului CS Glogovăț 2013, așa că dacă vreunui om de la AJF Arad îi vine ideea “năstrușnică” de a amenința clubul din Vladimirescu cu repercusiuni, dacă eu “nu mă potolesc” din a critica instituția, eu zic să o lase mai moale! Atâta timp cât nu aduc înjurii și nu calomniez, AJF nu are de ce să se simtă jignită. Părerea mea!

    0
    0
  4. asta nu l-am scris eu, si nu este pe smartfon 🙂 … mai uita-te si la cine este autorul articolului …

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button