UTA Academie

Păcurar a căzut pe gânduri după eșecul cu Lugojul: „Mi-e teamă să nu fie și o lipsă de valoare la unii jucători”





„Satelitul” UTA-ei a avut o prestație lamentabilă în fața celor de la CSM Lugoj. Fără a forța deloc, timișenii au plecat cu toate punctele de la Șiria, evoluând aproape jumătate de oră și cu un om în minus. Singurele așa-zise ocazii ale arădenilor au venit după niște faze fixe, dar finalizările lui Ignea sau Celea au fost modeste.

La final, Cristian Păcurar a încercat să găsească explicații pentru pasa proastă a UTA-ei II și nu și-a menajat deloc elevii. „Din păcate, jucătorii pe care i-am adus așa, rapid, pentru a forma acest lot de Liga  3-a nu au demonstrat mare lucru până acum și am terminat etapa a cincea. Din păcate, din ceea ce antrenăm și cât antrenăm, ore în șir și zile întregi se pune prea puțin în practică, spre deloc. Sper să nu fie limita lor aceasta, pentru că azi, chiar dacă am pierdut la limită, am făcut și un meci prost. Anterior, am mai cedat cu Sebișul și la Ighiu, dar am făcut meciuri cât de cât bune. Astăzi, posesia a fost inexistentă, nici nu am avut acei jucători cu personalitate de care  am mai beneficiat în meciurile trecute și asta s-a văzut”, a explicat tehnicianul, care împarte banca tehnică cu Dan Oprescu, Vasile Sin și Adrian Ungur.

Chestionat asupra cauzelor evoluției modeste și a ceea ce este de făcut pe viitor, Păcurar a adăugat: „La o înfrângere toată lumea este de vină și în general antrenorii sunt aceia, dar undeva se rupe ceva. Orele de antrenament sunt multe, facem individualizare, tactic, de toate, dar mă întreb cât să mai muncim? Întrăm la ora 3 pe teren și ajungem noapte acasă. Sau, poate, sunt prea antrenați, prea obosiți, poate să fie și asta o cauză. Nu știu, cert este că aveam speranțe mai mari de la unii jucători pe care i-am adus și ei nu confirmă. O să continuăm să-i antrenăm, fiindcă nu mai este perioadă de transferuri să aducem alții, încă le dăm șanse. Multă lume spune că trebuie să avem timp sau că sunt tineri, iar în unele meciuri ne-au și dezavantajat arbitrii. Eu nu mă leg de aceste aspecte, ci susțin că trebuie să punem în practică ceea ce învățăm la antrenamente. Evident, cât putem, dar azi nici măcar nu am arătat că vrem să respectăm ce lucrăm săptămână de săptămână. Teoretic, ca și formă sportivă și progresie trebuia să facem pași în față, dar azi am revenit, parcă, la meciul din prima etapă, când iarăși nu am contat cu Poli II. Sper, totuși, să nu fie lipsă de valoare, căci mă gândesc tot mai serios și la asta. Sper ca în etapele ce urmează, jucătorii să ne contrazică”.

petruescu

Petruescu: „Am fost echipa mai matură, iar victoria e pe deplin meritată”

Lugojul nu ajungea în cel mai bun moment al său la partida de la Șiria, cu UTA II. Restanțele către staff și jucători sunt importante, moralul nu era foarte ridicat după eșecul cu Reșița și mai absentau și jucători importanți ca Olariu sau Silaghi. Dar, golul lui Drăgulescu avea să fie decisiv. „A fost o partidă bună, cu ritm și elan, iar pe undeva era și normal din moment ce s-au întâlnit două echipe foarte tinere. Victoria noastră e pe deplin meritată și muncită. Vreau să-i felicit pe băieți că, deși veneam după un eșec acasă, și nu aveam un moral tocmai bun, s-au ridicat la așteptările noastre. Au respectat sarcinile de joc în fața unui adversar imprezibil atât ca și componență, cât și ca  formă sportivă. Mă bucur că nu am cedat nici în inferioritate numerică, am fost până la urmă echipa mai matură, plusul de experiență a jucătorilor noștri a făcut diferența”, a punctat Cosmin Petruescu la finalul partidei de la poalele Cetății Șiria.

În vestiar, la final, Bozian et. comp. au strigat cât i-au ținut plămânii deja „clasicul” fotbalului românesc: „Să vină banii la băieții!”. „Băieții la bucurie pot să strige ce vor ei. Azi ne bucurăm pentru victorie, pentru rezultat și îi asigur că în cel mai scurt timp posibil vor și recompensați pentru eforturile din teren. Problemele administrative-finaciare sunt în curs de rezolvare, mă bucur că jucătorii au un caracter frumos și au înțeles viciile de procedură în ceea ce privește finanțarea. În schimb, conducerea ne-a asigurat că se va trece rapid peste ele, nu se pune problema să nu terminăm turul sau campionatul”, a comentat profesorul de la cârma bănățenilor.

8 comentarii

  1. Păcu…baga-l pe Adi Ungur in atac si pe Sin in poarta…poate dai un gol si nu iei niciunul… Am vrut sa zic si de Oprescu da nu stiu daca are drept de joc,ca el evolua la Tarnova cu Știli,din cate stiu….

    0
    0
  2. Domnule profesor Cristian Pacurar la un moment dat erati in carti pentru un post de antrenor federal la un lot de juniori datorita in mod sigur rezultatelor muncii depuse anii de-a lungul la ATLETICO alaturi de domnul Francisc Tisza. Acum sa inteleg ca nu sunteti capabil sa faceti o evaluare a unor jucatori pe care ii cunoasteti deja de cateva luni de zile ??? Sau este asa o mare diferenta intre munca la copii si juniori fata de ceea de la o echipa de seniori ???

    0
    0
  3. Nu uitati totusi faptul ca au venit 7-8 jucatori de 19-20-21 de ani din diferite zone geografice ale tarii si care au nevoie de o perioada de adaptare in primul rand la noua locatie, apoi pana la a se crea relatii de joc , un grup unit mai este cale lunga !!! Si nu in ultimul rand faptul ca s-au rupt de familie , de cei apropiati ( prieteni , prietene, iubite ) poate avea o influenta foarte mare asupra psihicului. Este de datoria dumneavoastra ca staf sa-i incurajati sa se adapteze si sa creati climatul propice obtinerii unor rezultate pozitive. Mult succes !!!

    0
    0
    1. Asta este paul…si din cand in cand sa mai le dea o sansa tuturor,la prima echipa. Mac ar in lot…nu doar pustii Atletico…

      0
      0
      1. Tuturor ar trebuii sa li se dea o sansa la echipa mare domnu’ Nicolae ! Sunt la UTA II jucatori din lotul de liga I a Ceahlaului Piatra Neamt , Pandurii Tg Jiu. Cand vor apuca sa joace la prima echipa ??? Plus de asta a fost cedat foarte usor Iulius Dinculescu , un jucator care ii facea concurenta lui Burla , ambii jucand pe acelasi post. Daca Dinculescu a fost lasat sa plece , de ce sa nu o lase mai moale si Burla ?

        0
        0
  4. Sper ca nu asta e strategia zilele trecute Roly vorbea de nevaloarea celor noi de la echipa II a acum Pacurar e clar ca toti vor zbura la iarna cum sa le dam o sansa. D-le Pacurar sa stiti ca intr-o echipa formata asa nu ai cum sa joci iti trebuie luni intregi pt omogenizare iar un jucător poate juca mult mai ok intr-o echipa deja formata si intro echipa in care joaca cu jucători adunati din patru luntre. Se pare sper sa nu ma insel ca cuvântul lui Oprescu nu prea contează iar Pacurar e clar jocul pe care îl face

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button