UTA Arad

La UTA se vrea „sânge”! Nevinovat ori ba?





Să vorbim despre derapaje. Cu Copil, Burlă și suporterii UTA-ei. Nu mai e un secret că cei doi fotbaliști sunt mai colerici, acționează verbal și faptic la nervi și asta s-a întâmplat și ieri. Au răspuns cu jigniri la jigniri, ceea ce într-adevăr nu se cade. Spectatorul plătitor de bilet întotdeauna e rege pe stadion, are numai drepturi și zero obligații. Dacă vrea să cânte, să-și încurajeze echipa bine, dacă nu, la fel de bine. Nimeni nu-l va lua la socoteală pentru comportamentul său când iese pe poarta stadionului.

Dar, să discutăm puțin despre moralitatea aceluiași spectator, dacă pe Copil și Burlă i-am „crucificat” deja pentru că sunt cum sunt. El, Măria Sa Spectatorul, era în al noulea cer spre finalul sezonului trecut. „Bătrâna Doamnă” mergea din succes în succes, depășea bariere de neconceput în startul campionatului și ajungea la doar 180 de minute de Liga 1. Se uită prea ușor performanța din finalul sezonului trecut și nu ne jucăm cu cuvintele.

În fotbalul românesc să bați la porțile primului eșalon fără a avea la dispoziție unele „pârghii” e o adevărată performanță. Să zicem că nu e stilul conducerii să le acceseze și asta poate fi de înțeles și chiar de apreciat. Dar atunci măcar tot ea, conducerea, să-și facă treaba în propria-i curte. Adică să mai scadă din restanțele financiare, să-și motiveze la maxim jucătorii și antrenorii sau măcar să nu-i facă să se simtă ai nimănui.

Dar, nu a reușit nici acest lucru, mereu au fost de luat cel puțin două-trei salarii, niciodată banii nu au fost la timp și relația conducere – vestiar a scârțâit din balamale. Iar ei, așa colerici, fără caracter și huliți de toată lumea acum la greu, au strâns din dinți tot pentru culori și suporteri. Atât au putut, mai mult nu. Un baraj cu Voluntariul, pe care UTA l-a abordat și cu 5 juniori în teren. A primit felicitări pentru curaj și perspective, dar astea nu au ținut de foame în „noroiul” de ieri de pe „Motorul”.

Și s-a încheiat sezonul, a venit vara, liniștea s-a așternut odată cu semnarea unui nou contract de antrenor pentru Roland Nagy și ce a făcut conducerea? Păstrează „ecartul” de două-trei salarii, nu achită primele adunate în decursul unei întregi primăveri, asistă nepăsăstoarea la plecarea din vestiar a lui Sorin Botiș, îl dă pe Hlistei la Pandurii, pe Rus – afară și câștigă jackpotul odată cu vânzarea lui Man la Steaua. Întăresc pe repede înainte echipa cu Andor și David, fotbaliști care nu se regăseau pe lista de achiziții propusă de antrenori și se așează în lojă pentru un nou sezon cu 20 de echipe.

Rezultatele nu mai vin ca înainte și e normal să fie așa. Adversarii sunt mai buni, UTA e mai slabă, iar problemele interne au rămas și ele. Oricât ai dori să mai „storci” antrenorii și jucătorii nu se mai poate. Nu sunt roboți, au și ei limitele lor, în special de ordin psihic și uman. Fotbalistic (cu variabila forma sportivă) ei sunt aceiași, dar în loc să fie ajutați sunt lăsați într-un offside și mai mare decât în sezonul trecut.

Iar când sosește prima înfrângere pe teren propriu după 15 luni de zile, sunt înjurați și li se strigă demisia. Burlă și Copil au răbufnit fiindcă nu au tipologia lui Gligor, Chindriș sau Curtuiuș, dar credeți-ne că în sufletul lor toți fotbalitii se simt trădați. E normal ca la UTA să existe pretenții, mereu a fost așa, dar oare gândim limpede când răscolim doar vestiarul după pentru ele?

În această dimineață a avut loc o întâlnire de taină a conducătorilor clubului. Probabil, ei vor ceda la nevoia de „sânge” ce se cere din tribune, dar și din culisele întortocheate ale lumii administrativ-politice. Roland Nagy e pe „buza” prăpastiei, probabil vor fi și niște referate printre jucători, dar pe ei, pentru lipsa de reacție în momentele cheie cine îi judecă? Poate doar timpul…









18 comentarii

  1. Care-i problema ? Oricum nu se are obiectiv promovarea asa ca nu vad de ce trebuie să curgă sânge si să fie sacrificat cineva !

    0
    0
  2. Un comentariu cre s-ar dori corect/ Nu este asa, pentru ca nu raspunde la cateva intrebari fundamentale:
    Cate kilograme aveau, in aceasi perioada Copil si poate si Burla”
    De ce, cel putin in meciurile de acasa, se continua cu Chindris care franeaza jocul si nu este in stare sa dea macar o pasa in adancime.
    De ce UTA nu este in stare sa domine centrul terenului si joaca cel mai urat fotbal cu centrari inalte., fara mijloc, poate, poate cineva da cu capul ?

    Evident ca vom primi un raspuns ca nu ne pricem la fotbal. Asa o fi, dar dansii se pricep ? Rezultatele spun clar ca NU.

    0
    0
  3. Copil tu care nu joci nimic, ai tupeu sa vii la noi ? Poate daca venea cineva care intradevar joaca si are spirit de dorinta sa zica lucrurile alea, dar tu care ai jucat in cupa contra unei echipe de pe ultimul loc din liga a3-a si nu ai aratat nimic, nici macar dorinta de victorie.
    Mergem peste tot cu voi, unii ies din schimbul 2 si vin direct in deplasare, ultimii bani ii dau pe o supa calda la intoarcere si vii tu sa zici ca suntem o galerie jenanta ma?

    Daca am juca frumos si am pierde sunt convins ca lumea nu ar zice nimic, Dar de 3 sezoane tot cu jocul asta fara nicio idee, nu se mai poate.

    0
    0
  4. Dupa parerea mea, restantele salariale sau 3-4 jucatori plecati nu au nici o legatura cu felul in care arata jocul echipei si anume: dati cat puteti pe Curtuius care incearca sa devieze cu capul lui Petre sau daca nu-i Petre atunci tot deviaza, dar la nimeni. Daca se pune mingea jos, dupa trei pase se pierde. Jucam urat si arata rau. E de vina ori antrenorul, ori jucatorii. Nu restantele.

    0
    0
  5. Jucătorii, mai ales Burlă şi Copil, nu au ce să comenteze mai ales după meciul de cupă ce trebuia câştigat fără discuţie. Publicul arădean este unul cunoscutor de fotbal şi vede bine când sunt probleme şi unde sunt acele probleme. Ne întoarcem iar la discuţiile de acum doi ani, când s-a întâmplat problema cu Voicu şi „Cosmin”? Întotdeauna au fost apostrofări la meciurile UTA-ei, pe Motorul poate se aud mai bine. Asta e viaţa celor care joacă la UTA, hai să nu le mai dăm apă la moară jucătorilor şi să le pretindem performanţe meci de meci, pentru că în primul rând este spre binele lor. Dacă Copil nu a reuşit să fie decisiv cu Becicherec, poate avea emite pretenţii? Repet, publicul arădean ştie fotbal, cei mai bătrâni au văzut fotbal adevărat jucat de UTA pe viu. Antrenorii trebuie să stoarcă ce e mai bun din lotul avut la dispoziţie. Dacă nu le convine lotul, pot alege să nu mai lucreze cu el. Da, Roli are rezultate, însă nu se poate ascunde tot timpul după ce a fost sezonul trecut. Jobul lui este să antreneze ce are sau să plece, inclusiv să fie mai implicat la echipa a doua. Se vede că e nemulţumit, dar altceva decât să ridice din umeri şi să spună „atâta putem” nu pare să facă. Se cuvine o analiză serioasă pentru că şi în C, şi în D, suntem ciuca bătăilor. Chiar aşa de slabi să ne fie jucătorii? Eu nu cred. Nu se poate ca noi, cu n echipe de juniori, să nu avem 5-6 jucători under 21 care să poată fi oricând soluţii. Poate că unii dintre ei nu sunt luaţi în calcul şi pentru că joacă pe posturile unor senatori de drept, dar şi atunci ar trebui să avem mai multe soluţii. Cred că oricine a văzut că în ciuda dorinţei fantastice, bravo lui, din păcate Michel nu a avut cum să facă faţă contra unei echipe cu atâţia jucători înalţi. De ce nu s-a mai insistat cu Stahl, de ce nu este sancţionat pentru că nu vine la antrenamentele de dimineaţă? Să-i spună cineva, copile, ai o şansă mare să joci în B, alege acum: ori fotbal ori ce vrei tu. Ce profesionism e ăla când ţi se blochează un junior în care îţi pui speranţe din cauza absenţelor de la şcoală?

    Nu e vina doar la Roli, e şi mai jos la antrenorii din C, D şi juniori, poate şi la conducere. Însă „conducerea” de care vorbim este în acest moment elementul esenţial care asigură existenţa acestui club. Din păcate, chiar dacă aşa cum zice Roli, structura de organizare fotbalistică este una de excepţie pentru fotbalul românesc, mecanismul dă rateuri şi nimeni nu pare să fie în stare să-l regleze.

    0
    0
    1. Lucian, corect ce spui tu in principiu. Doar ca mi se pare ca suporterii asa cunoscatori cum sunt ei au imprumutat putin din comportamentul conducerii. Adica cer mult si dau tot mai putin. Vin la stadion cand au timp si chef. Am fost la pincota cu poli intr-o zi de miercuri si au fost in jur de 200 de suporteri de la timisoara, organizati intr-o galerie si echipa lor e la retrogadare in campionat. Joaca si ei cu mingi lungi pe Badauta, pierd pe banda rulanta, dar macar unde isi pot insoti si incuraja favoritii o fac in numar mare. Multi au venit cu masini mici si unul-doi in ele, pe cheltuiala lor. Aceeasi speta: Mama Mia – UTA, tot intr-o zi lucratoare, chiar mai aproape Timisoara de Arad decat Siria de Timisoara, au fost cativa sustinatori razleti, nicio galerie…

      0
      0
    2. @ I 929- stiu ca esti activ pe Forum UTA. Referitor la : „..problema cu Voicu şi „Cosmin”?. Întotdeauna au fost apostrofări la meciurile UTA-ei,..” incerc inca o data sa spun : 1 nu am apostrofat, nu am injurat pe nimeni, 2. reactia lui Voicu a fost nu pentru acuzatii verbale, ci la ceea ce postam,(eram in prejma meciului UTA-Sebis..cu penalty-ul ala + eliminare, care a fost , cum a fost). O parte din jucatorii UTA-ei, intruniti la o distractie, undeva ,in Bujac au pus la cale treaba, Mi-au spus-o chiar ei, ca ulterior si-au cerut unii scuze.. Jocul echipei UTA, de multa vreme , este cu mingi lungi,cu efort maxim, al atacantilor (care au ramas putini), cu nemultumiri ale publicului. Unii mai si injura. Nu sintem chiar la teatru, dar pina sa-ti injuri jucatorii sau sa injuri antrenorii oaspeti si sa le arunci monede in cap, e cale lunga, pe care unii…o comit . Repet, regret evenimentul, mai nou ,evit stadionul,pina promovam in liga I, ultimul meci, vazut live de mine, a fost cel cu Valcea. Nu vreau cu tensiunea mea si nervii, de la ceea ce se vede in teren, sa imi provoace neplaceri si mai mari. Cred insa ca scrisul meu deranjeaza. inca.

      0
      0
  6. Cel care ai scris articolul te felicit ca ai avut curaj sa spui lucrurilor pe nume chiar cu riscul sa fi declarat persona non grata pe motoru..eu tot timpul l-am laudat pe Meszar, si l-am considerat principalul artizan al ,,reinvierii” UTA-ei, insa daca e adevarat ca si dupa vanzarea lui Man la steaua salarile care nu sunt mari nu sunt la zi, atunci e grav…chiar m-am bucurat cand a fost vandut Man desi a fost cel mai bun jucator scos de arad in ultimii nshpe ani, crezand ca astfel cel putin in turul campionatului va fi stabilitate la club, si antrenorii vor lucra cu jucatori multumiti…Sanyika da-le banii la baieti, nu va bateti joc de ei!

    0
    0
  7. Nu e vorba de sange, e vorba ca un jucator „profesionist” vine spre galerie si sare la cearta dupa un meci pierdut . Pe langa faptul ca multi oameni fac deplasari si isi dau ultimii bani acolo iar ei nu se gandesc la asa ceva . Sunt jucatori in liga 1 care joaca pe burtile goale 6 luni de zile si nu se comporta asa . Daca nu le convine la UTA si nu sunt cu gandul la acest club sper sa plece cat mai repede cum au mai plecat si altii , numai bine.

    0
    0
  8. Copil m-ai bine ai pleca de la Uta cat timp nu iti respecti echipa,si ajungi sa ne jignesti….te laudai ca esti cel mai bun ,dar rezultatele sunt de prost gust!!!!!!Dute inapoi la echipa a doua unde ai fost si anul trecut….nu dai randament deloc….Uta merita sa fie in liga 1 ……haide Uta!!!!

    0
    0
  9. CEi care nu respect regulile care sunt in fotbal ar merita o amenda sa tina minte!!!!sa le stea capul la fotbal daca asta au ales, nu sa isi bata joc de cei care merg ii sustina!!ptr uni e cam rau casa schimbat antrenorul de acuma se va vedea cine e bun fara protectie si preferati!!!!

    0
    0
  10. @Manager, eu zic sa fim corecti, pina la capat. UTA, in sezonul trecut a beneficiat de faptul ca erau 2 serii slabe, si a ajuns conjuctural la baraje. In deplasare si la Calarasi si la Voluntari era 2-0 ( s-a terminat 3-1 si 3-0) rapid, pt adversari, noi,cum zici, cu 5 juniori (Oare de ce ?) Pentru ca UTA efectiv nu voia sa promoveze.Te rog, ai statistica, cauta si spune-ne la cite meciuri, de 1-2 ani UTA a condus cu 2-0 la pauza ?.Apoi fa-ne o statistica in B, la meciurile de acasa, ai sa vezi ca ne-am cam chinuit, victoriile au fost accidentale, jocul mereu acelasi slab, pe mingi lungi. Ne vorbesti despre faptul ca Burla si Copil sint mai iuti la limba, decit la fotbal, ca o parere un jucator care isi injura spectatorii , care vin la meci trebuie imediat pedepsit, daca e recidivist..valea, la judet..! Faptul ca din banii primiti pentru Man ( eu nu am cum sa stiu detaliile contractulu) nu s-au platit salarii, ne arata ca am avut dreptate cind am spus ca dl Meszar are si alte interese personale, nu doar ca UTA sa fie in lupta pentru promovare. Spui ca utistii nu vin la meci, poate ai dreptate, dar daca vin, isi fac doar nervi. UTA joaca urat, economicos, la specula, iar dupa plecarea lui Man , Rus si Hlistei- (doi au plecat GRATUIT-de ce ? ) jocul de atac s-a prabusit , in atac,pe final de meci, erau schimbari , cu rezerve bune. In plus juniorii adusi sa-i suplineasca pe Man,pe Rus,pe Petre, este clar , nu au progresat,unii nici nu au cum, ca fizic stau foarte prost,iar tehnic la fel ( nici nu poti progresa, cu jocul direct peste mijloc,cu mingi lungi). Concluzia schimbarea lui Nagy se impunea, desi e tarzie, ( nu mi l-as dori revenit, pe Falub, o „ciorba reincalzita”). Dar si Dl Meszar are mari defecte, o schimbare a dansului ar aduce la conducere un utist ( Dl Meszar nu este utist, a aparat, exclusiv si excesiv, interesul lui Atletico, la UTA). Sint pareri sincere. A spune ce crezi nu trebuie sa fie o culpa.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button