UTA Arad

„Mâna dreaptă” a lui Roșu are „școala” Sevilla sau Betis: „Am avut profesori pricepuți”





După 10 luni de zile, UTA are din nou preparator fizic. Se știe că echipa arădeană a renunțat chiar în ziua demarării pregătirilor de iarnă la Marius Bortiș, considerând, pe undeva, inutilă prezența sa în staff. Laurențiu Roșu a apelat încă din start la un antrenor specializat în munca fizică cu jucătorii, astfel că l-a adus cu el la Arad pe Francisco Ignacio Martinez Cabrera. „E mâna mea dreaptă, se ocupă de pregătirea fizică, dar și de alte aspecte. Am mai colaborat cu el la Petrolul, a fost în România, deci cunoaște cât de cât și limba”, i-a făcut „principalul” UTA-ei o scurtă prezentare lui „Nacho”.

Spaniolul are 27 de ani și s-a născut în Baeza. Este posesor al Licenței UEFA Pro și a mai lucrat împreună cu Roșu la Petrolul Ploiești. În 2014-2015 a activat în China, la Guangzhou RF, iar recent a făcut parte din staff-ul lui Victor Pițurcă la Al-Ittihad. „Am făcut Facultatea de Sport în Spania, apoi m-am specializat în fotbal, am și un master în fotbal. M-am axat încăt de la început pe pegătirea fizică a jucătorilor, având mult de învățat de la toți antrenorii cu care am lucrat, dar mai ales de la persoanele din domeniu. Am avut profesori pricepuți care au activat ca preparatori fizici la Sevilla, Betis, Villarreal, Racing Santander sau Reacreativo de Huelva. De la fiecare am furat câte ceva”, a declarat Cabrera, cel care a efectuat și în această dimineață parte de încălzire cu echipa „alb-roșie”.

23 comentarii

  1. Da bravo mă …. Bortiş de ce nu era bun? Auzi … „Se știe că echipa arădeană a renunțat chiar în ziua demarării pregătirilor de iarnă la Marius Bortiș, considerând, pe undeva, inutilă prezența sa în staff” . V-a pus Rosu cu botu pe labe cand a zis ca vine cu preparator …. ăsta se pare ca e util in staff!!! Pe cei care ardem pt UTA ne cuprinde un fel de greaţă … din ce in ce mai mare … cică Noul proiect UTA cu arădeni, prin arădeni, pentru arădeni … un balon de sopon (din ăla din unsoare de porc cu leşie de sodă caustică, de casă) … de asta ne bate Albania, de asta Kazahstanul ne ţine în şah, Naţionala de U 19 face doar figuraţie cu figuranţii ăia umflaţi cu pompa (gen Hagi junior care la răgetele (de buhai ale lui Hagi senior a şi fost convocat şi pus direct căpitan de ekipă)) … Doare domnilor, doare … pt. că şi de aici, de la acest nivel o ia fotbalul la vale, fotbalul arădean şi implicit cel românesc … Dar e o vorbă … Despre „morţi numai de bine”!

    0
    0
  2. Majoritatea jucatorilor de la UTA sint supraponderali ,iar fizic nu sint pregatiti, pentru 90 min. Cit i-a avut pe Rus, Hlistei, Man la dispozitie se faceau 3 schimbari dupa min 60,cu rezerve cit de cit apropiate valoric, si se simtea, dar acum fara jucatori, cit de cit cu valoare, degeaba schimbi cu Covaci, cu Sthal, cu Costin, cu Jorza sau Tanase, astia au valoare de juniori, nu de under 21.De la 17-18 ani, la 21 de ani este o mare diferenta, ca fizic, ca forta, dar si ca tehnica. Cum va strange staful surubul, cum vor reactiona.si Stratila, Manea, Curtuius,Gligor, Copil, Andor, ei vor fi primii care il vor sabota pe Rosu, daca inaspreste antrenamentele. Ei au fost invatati cu alergarea blanda, la Rolly. Apoi, daca ii mai si pune pe aparatori si mijlocasi sa paseze,e si mai greu, ei vor trebui sa alerge mai mult, vor fi cam terminati prin min 60. Sint tare curios c va fi.

    0
    0
  3. De aia am pierdut pe final la Brasov.Suntem grasi si nu putem fugii.Nu am crezut ca UTA nu are preparator fizic. In fotbalul actual rolul lor este foarte important.

    0
    0
  4. E drept ca unii jucatori ai UTA ei sunt ,,durduli,,si nu prea pot alerga,gen Manea ori Copil….si preparator fizic ne trebuie !Vad ca Popescu scrie de meciul ,,prostesc,,facut si pierdut in prelungiri la BV de UTA .Socrul meu are un fin in BV la stegari..si m am hotarat sa fac investigatii si mi am introdus ,,antene,, la conducerea brasoveana ,pe langa un antrenor….si un arbitru..cununat de fostul…,pentru a afla cum naiba a pierdut UTA la Brasov !A fost reprocitate,pentru victoria din pley…,prostie ,etc si intr o zi voi scrie despre acea infrangere rusinoasa,precum am scris despre Haina de Blana !!!!De la acel meci mi a fost greata de comportarea fundasilor nostrii si a antrenorului …care a stat pasiv .Dar daca aflu de la liniorul aiudean Adr.Marginean…ce sa intamplat atunci…,cand conducerea utista nu a reactionat contra centralului din Ploiesti si impotriva liniorului Adr.Marginean.Nu trebuie utat jocul haotic al lui Manea si a razboinicului Burla la Brasov.Deci dle Rosu,vezi ca jucatorii te ridica si tot ei te coboara …!Hai UTA,victorie duminica la Satu Mare !

    0
    0
    1. scuza-ma dar ma chinui sa inteleg ce ai scris . Cat despre manea e exact cum trebuie sa fie un fundas central deci nu e gras, e cam singurul care are masa musculara pe el din echipa

      0
      0
    2. Militiene, oricate nickuri ai folosi mereu te dai de gol cu exprimarea ta de lemn.
      Copil e gras, Burla e gras insa sa spui despre Manea ca e gras inseamna ca fie ai probleme de vedere, fie probleme la mansarda.

      0
      0
      1. Buna observatie,poate sa scrie sub o mie de nickuri ca tot aceleasi ineptii debiteaza.Numai manevre,comploturi,blaturi,reciprocitati,plus ca acum vad ca are si agenti infiltrati.

        0
        0
  5. @Le are cu..- cam incurci ideile. O reciprocitate nu se rezolva cu arbitrul in min 90, cu penalty.. Apararea Manea, Gligor, Burla joaca cum joaca, pentru ca la nici unul nu sta in spate o rezerva, saracul Filaret va iesi la pensie de pe banca. Ca Manea e plinut ( de unde „masa musculara” @ La Quica ?), in plus si lent ,asta se vede, el compenseaza prin inaltime si experienta lipsurile, si nu prea avanseaza in teren,. Burla, in ultimul timp a devenit o problena cu indisciplina si vedetismele lui ieftine. Azi, la momentul Rosu, echipa va avea probleme, un preparator fizic, care le va masura prestatia ,( ca sint metode) va ramane socat.UTA are azi 2 grupuri, unul de experimentati, care nu prea mai pot fizic,multi joaca doar vreo 60 minute si unul de tineri, care vreau sa scoata capul, dar nu prea au fizic si nici tehnica ( exceptie Petre). .De aia Nagy a jucat asa inchis, tactica asta , cu efort minim a adus rezultate maxime, dar o eventuala promovare era dezastru,putini ar fi rezistat in prima liga, asa ca au stiut ei ce fac. Dar UTA s-a multumit sa promoveze tineri si sa pretinda ca vrea sa promoveze. Sa fim seriosi ! De aia Rosu este intr-onsituatie grea, in care multi nu-l vor accepta, multi sint gata fizic si cei tineri sint inca prea cruzi si fara calitati fizice si tehnice , deosebite. Poate din iarna ceva se va schimba, dar pentru mine, cel putin, anul asta promovarea este compromisa, nu intra in discutie. Inca un an pierdut !

    0
    0
    1. stai putin cred ca nu faci diferenta intre gras si bine cladit nativ. cu niste antrenamente fizice corecte il faci tanc ( vezi latovlevici in 2013) , si vreau sa cred ca noul preparator fizic are capacitatea sa le imbunatateasca agilitatea deoarece e un lucru la care se poate lucra respectiv conditia fizica mi-ar placea sa ii vad alergand 80 de minute la aceasi intensitate . Hai sa ne punem imaginatia la incercare sa ni-l imaginam pe petre cu vreo 6-7 kg mai „mare”

      0
      0
    2. @Ion tu acuzi jucatori ca nu au vrut sa promoveze esti penibil fara suparare. Ai vazut meciurile de la Baraj omule noi am jucat in 12 zile 4 meciuri unul cu prelungiri 120 minute cum ai fi vrut sa facem fata celor de la Voluntari care au stat 10 zile si s-au antrenat. Tu ai vazut sezonul trecut ca jucatori nostri au stat foarte bine fizic cate meciuri au castigat pe final, insa Roly a renuntat la Bortis si s-a vazut ( bunatatea lui pentru jucatori). Il acuzi pe Manea ca e grasut( eu cred ca gresesti amarnic) dar cine e de vina ca i s-a permis acest lucru. Filaret va iesi la pensie rezerva cine e de vina ?de ce nu i s-a nici o sansa? , Roly ii joaca pe uni doar daca este necesar el nu tine seama de forma el joaca cu aceiasi senatori de drept in opinia lui. Roly din pacate ( eu il stimez) nu are alta tactica sunt aproape sigur ca jucatori pot sa joace si o alta partitura, vreau sa va vad pe toti acesti razboinici de tastatura ce o sa mai ziceti, oricum gasiti voi cate ceva pentru ca oricum nu va convine nimic.

      0
      0
  6. De acord, aproape total cu ce spune @Ion. Pentru @La Quica -diferenta dintre gras si bine cladit nativ este ca grasimea e grasime, la unii si muschii sint muschi la altii. Nativ unii, bine claditi fizic, dar se ingrasa usor,( din mai multe cauze), ia-l pe Alibec de exemplu, ( sa nu dau de la UTA),care e si gras si nativ bine facut. Exista un indice inaltime/greutate, exista indici de masa musculara, asta se poate usor depista. La UTA , cu Nagy, nu s-au facut masuratori serioase, altele decit cantarirea. Mai intra in discutie capacitatea aeroba/anaeroba, numarul de Km alergati pe meci. Un preparator fizic, care a lucrat in Spania, nu se poate sa nu aiba 2-3 aparate de pus la mana ,pentru testare, dar si in Arad exista laboratoare. Dar ce sa vezi ? Ca echipa e nepregatita fizic ? Asta se vede uitandu-te la meci, cu un minim de pricepere. Despre Petre : are nativ o constitutie fizica buna, nu are o viteza de deplasare teribila, dar are( simtul rar gasit) sutul pe poarta, si plecarea de pe loc. Tehnica se mai poate perfectiona, daca joci si daca stilul de joc incurajeaza combinatiile. Cine crede ca se pricepe la UTA, il rog sa imi explice de ce Petre si Man nu au jucat concomitent, si s-au preferat altii, pe la mijloc, cind Man putea fi retras, un pic ?. Problema ,la UTA este cum va reactiona generatia in jur la 30 de ani ( sint destui) , la cresterea pretentiilor la efort. Nu le va place, fie unii vor pleca, fie il vor sabota pe antrenor, ca cei mai multi nu au unde sa plece,la mai bine. Stiu, multi ma critica, ca ma dau si antrenor, ca stiu multe si despre medicina si despre alimentatie la fotbal si despre arbitrii. Placandu-mi fotbalul, am incercat si sa il inteleg si stiu cum si ce se masoara la un fotbalist, cind spui ca e bine pregatit, cit dureaza si cum se vindeca o leziune cunosc un plan de antrenament saptamanal, si cartile arbitrilor, si ce le cere UEFA..Am vazut la viata mea si meciuri vandute pe teren , cu ghiuluri,la jambiera, ” ca sa fim siguri”, am vazut,la cabine ( inainte, in pauza si dupa meci cunosteam si „tarife”) arbitri si observatori cu nume mari dar corupti. Credeti-ma !. Am insa un mare defect ! Spun sincer ceea ce cred si nu vorbesc „la general” uneori dau nume, si imi motivez afirmatia, si asta deranjeaza. In sinea mea stiu ca sint corect cu UTA si cu ceea ce vad eu, la UTA. Accept intotdeauna critici, daca sint corecte. Ar mai fi multe de zis, dar …e destul ! Doar atata : Acum UTA este la un mare punct de rascruce : Tucudean a plecat, Dl Falca se pregateste de Bucuresti, stadionul nu e gata, actuala conducere, desi tanara,este si la Atletico,lotul este discutabil , putem usor sa o luam in jos, desi se poate si reveni. Depinde e cie enumerati mai sus. Si de ceea ce ca cere si va face Rosu si preparatorul fizic

    0
    0
    1. Tot respectul domnule pentru ce ai scris, mi-a facut placere sa iti citesc prima parte a comentariului

      0
      0
  7. IOANE,vezi ca in viata fotbalistica am vazut si din astea…,dar >manji nu cai< ca ,,marius galerie sau flore,, sunt peste tot si s neunsi cu dedesupturile jocului de fotbal,caci nu spun ineptii si nici nu am dorit sa ma ascund sub diferite nume…!Pentru a ma contrazice ,,acesti tinerei manji,,trebuie sa cunoasca cine pe cine a cununat,a botezat,grade de rudeni si prietenii si pe urma sa vorbeasca…!Eu tot aflu ce mi am pus in gand,dar cei 2 ce ma contrazic, sa afle ei adevarul de la antrenorul ce l regreta,sa vedem daca s capabili ?Sa va zic de ce nu mi desconspir sursele,caci apoi nu mai au incredere in mine….!Nu are nimic cu acest caz,dar stiti ca Sorin Corpodean este nas la brasoveanul Robert Dumitru….cum Tapos e nas la Smaranda…si oamenii de fotbal comenteaza orice aspect!Pot sa stau pasiv,sa nu ma cobor la analfabeti in dale fotbalului,dar fiind utist ruginit nu ma pot abtine si din cand in cand mai scriu la unele publicatii,dar fara limbaj de lemn…!Hai UTA ,DAR cu modestie spun ca SUNT PREA DOCUMENTAT PENTRU SECOLUL ACEST,IN DOMENIUL FOTBALISTIC !

    0
    0
    1. @ Le are cu- ai dreptate, fotbalul e plin de nasi, fini, cumetri, frati, si verisori ( si la Arad e la fel.. Si mie imi place sa aflu multe,. Suporterii mai tineri nu pot accepta ca unii stiu mai mult, „vad” mai multe, privind acelasi meci. Dar, ce ne-am face fara fotbal ?. Partea proasta este ca UTA este acum intr-o situatie destul de nasoala, sintem cativa , care am tot spus-o, dar nu multi accepta un adevar nu foarte usor de depistat.

      0
      0
  8. @cico, nu ai inteles, nu acuz jucatorii, ci conducerea, Singur spui ca : – Roly a renuntat la Bortis – -el joaca cu aceiasi senatori=- nu are alta tactica-. Din postarea ta imi place expresia „razboinicii tastaturii”. Nu jucatorii au vina ca au greutatea peste optim,ca nu rezista un meci, ca nu au rezerve. Vorbim de lucruri diferita , eu despre UTA cum a fost si cum trebuie sa fie, tu despre ce vede in campionatul asta Fiecare suporter, mai tanar de 40 de ani, care ( de cind s-a nascut)e, in cel mai fericit caz a fost doar in sistemul ABBA,dar intre timp au mai fost desfiintari, uniuni,falimente, si un drum din judet in sus, acesti suporteri nu au cum sa vrea mai mult decit au vazut ei. Au am prins UTA- ADEVARATA BATRANA DOAMNA, si vreau ceva apropiat de ea.

    0
    0
  9. Dle ION,eu sunt leat cu Ionut Popa cel mai bun antrenor aradean in viata,am dat in minge in divizia B si sunt gradinar in dale fotbalului,inteleg tinerii ce ne critica ! Pacat ca nu suntem fata in fata sa dapanam amintiri cu UTA de cand jucau Gornea,Birau,Bakos,Pojoni,Lereter…..ori Vagonul cu Matache,Matusinca Swelinger,Stanoaie,Otto Dembrovschi,Adam…ori Strungul lui I Popa…!Am cunoscutin Arad pe N.Dumitrescu,Reihard,Dan,Pascu,Iorgulescu.Nagy….dar invartindu ma in cercul celor care au condus si poate mai conduc FRF si Liga,nu prea accept sa fiu luat peste picior de unii…!Sa nu plictisesc,spun HAI UTA si succes la Satu Mare !

    0
    0
    1. @ Le are cu.. te salut,. Impartasesc, in mare parte ideile lui @ Ion, care , si el le cam zice.Si eu am cunostiinte si prieteni buni, printre supravietuitorii de la UTA sau Vagonul, sint in bune relatii cu Popica, ii cunosc pe jucatorii din toate generatiile de dupa UTA CEA MARE. Am fost si medic la Strungul in B, am ajutat mult profesional UTA,stiu si am vazut multe ( inclusiv fotbal cu verighetele la jambiera ( „pentru siguranta rezultatului..”), am fost primul medic , cind Todea & generatia sa avea 14 ani., stiu bine conducatori, jucatori, evenimente…tulburi. Te inteleg perfect. Sint unii care nu prea accepta sa fie contrazisi. Durerea mea este ca cei care nu au prins FOTBAL la Arad se complac in a sustine neconditionat si oricum o UTA, care s-a abatut de la istoria sa, o UTA,. cea actuala, care, cu parere de rau spun accepta si face chestii …hai sa le zic jenante. Totusi, cit mai apuc, tot cu UTA tin, si voi spune sincer ce cred, desi, stiu, ca deranjeaza pe unii. Nu m-as mira ca sa fi si cunoscut. Oricum …si mereu..Eu am abonament ,la UTA si pe terenul vechi, si pe Motorul, de prin 1978, cind am revenit cu serviciul, linga Arad. .Sper sa apuc sa vad arena noua, cagreu se screme. HAI UTA !

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button