Fotbal judetean

Crișul – din derby în derby! Roșca: „Sîntana – o echipă imprevizibilă” v.s. Donca: „Presiunea e la ei”





După „ciocnirea” de la finalul săptămânii trecute mai avem o singură formație neînvinsă în Liga a 4-a, care și conduce clasament cu maxim de puncte. Crișul Chișineu Criș a câștigat chiar pe terenul Lipovei, dar trebuie să adune repede rândurile pentru un alt derby, mai ales că are de luat o revanșă față de Unirea Sîntana, echipa ce a scos-o din lupta pentru promovare anul trecut cu acel succes (3-1) chiar pe maulul Crișului Alb. Nu se anunță un meci deloc simplu, mai ales că Mihai Roșca are destule probleme de lot, iar din efectivul oaspeților face parte și Alin Drăgan, fostul antrenor-jucător al Crișului, care promite să dea totul pentru noua sa echipă.

Roșca: „Sîntana, o echipă imprevizibilă, cu viteză de joc bună”

Din postura de lider solitar, Crișul e obligată să păstreze ritmul, chiar dacă – probabil – și-ar fi dorit un adversar mai abordabil după „duelul” cu lipovanii ce s-a lăsat cu suspendările lui Turcuș și Șulea. Pe lângă aceștia, mai lipsește și Selejan și, probabil, și Todea care a revenit la antrenamente doar de joi după ce s-a tratat de aprindere de plămâni.  În fine, nici noua achiziție, Raul Ember, nu poate fi legitimat până mâine, astfel că Mihai Roșca are oamenii numărați. „De un prim unsprezece competitiv strângem, cu rezervele stăm mai prost. Dar, am încredere în băieți, în dorința lor de a confirma meciul bun și rezultatul cu Lipova. Suntem conștienți că vom avea parte de o replică bună din partea celor din Sântana, o echipă imprevizibilă, cu viteză bună de joc și fotbaliști de calitate în fiecare compartiment și mă refer în special la Brozbic, Vuin, Popa, Drida și mai ales Drăgan. Dar, jucăm acasă, vrem să legăm victoriile, sper să prindem și o zi mai bună decât ei, căci, uneori, mai ales când valorile sunt apropiate, contează și acest aspect”, a spus antrenorul principal al Crișului.

donca678

Donca: „Jucăm cu cea mai bună echipă din serie”

Ca și sezonul trecut, „uniriștii” au început șovăielnic, iar acum trag tare să recupereze terenul pierdut. „Observ că acesta este păcatul nostru, să începem mai prost și să ne revenim după. Oricum, rămânem fără presiunea unui obiectiv gen promovare, spre deosebire cei de la Criș care, din câte observ, atacă cu tot elanul primul loc. Jucăm cu cea mai bună echipă din serie, a demonstrat sâmbăta trecută acest lucru, au jucători valoroși și cu experiență, un antrenor ce nu mai are nevoie de prezentare și puține puncte slabe. Nici noi nu mai suntem cei de anul trecut, dar ne jucăm șansa cu încredere. Suntem echipa ce vine din spate, vrem să recuperăm terenul pierdut, iar asta înseamnă că trebuie să scoatem ceva și din meciul de mâine”, a punctat Dinu Donca. Antrenorul Sîntanei are mari semne de întrebare la mai mulți fotbaliști care nu s-au antrenat normal în această săptămână. E vorba despre Paven, Drida, Popa și Bodea. Martin s-a operat la genunchi și va reveni pe gazon de abia la anul.

dragansantana

Drăgan: „Nu am nimic de demonstrat”

A venit ziua în care Alin Drăgan își va înfrunta echipa pe care a antrenat-o alături de tatăl său și pentru care a înscris destul goluri în stagiunea trecută. „Nu e un meci special pentru nimeni. Nu am ce demonstra nimănui, ci pur și simplu îmi fac treaba la echipa pentru care joc. Așa a fost toată cariera mea. Acum sunt la Sîntana și vreau să pun umărul la un rezultat pozitiv”, a spus „Mielul”, care  a ajuns la cota 7 reușite în „roșu-negru” în acest sezon.

Formații probabile:

Crișul: Mucha – Ciornei, Pavel, Lung, Jude – Borșa, Teședan, Jichici, Covaci – Modan, Al. Mihai.

Sîntana: Csurka – Topac, Brozbic, Peia, Lanțoș – Mateiu, Vuin, Josan – Bud, Al. Drăgan, Cl. Popa.

Din informațiile noastre, meciul de mâine, de la ora 15, va fi arbitrat la centru de Mircea Ardelean.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button