30/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Continuitatea la nivelul „secunzilor”, pe placul lui Roșu: „Sunt bine pregătiți profesional și conectați la Liga a 2-a”

Plecarea lui Roland Nagy de pe banca UTA-ei nu i-a afectat din punct de vedere profesional și pe antrenorii secunzi. Cristian Todea și Dan Țapoș fac parte și din sttaful tehnic al lui Laurențiu Roșu, care, totuși, l-a adus cu el din Spania pe preparatorul fizic,  Francisco Ignacio Martinez Cabrera.

La două săptămâni de la începutul colaborării cu cei doi antrenori arădeni, „principalul” echipei fanion e mulțumit de continuitatea parțială pe banca „alb-roșilor”. „Ambii sunt bine pregătiți profesional, dar și conectați la Liga 2-a. Sunt un plus pentru mine și Nacho, dar și pentru echipă. În special Todea cunoaște destul de bine restul echipelor, în timp ce Țapoș își face excelent treaba cu portarii. Mă consult deseori și cu el, dar decizia finală privind portarul titular o iau eu”, a menționat Laurențiu Roșu.

Săptămâna trecută, utiștii au susținut un test fizic ce a evidențiat buna pregătire a lui Chindriș, Vlad, Strătilă, Tănase, Costin, David și Ungurianu, jucători care nu mai servesc „suplimentele” lui Nacho de la finalul unor antrenamente. „Într-adevăr, la restul există mici carențe, pe care încercăm să eliminăm cât mai repede posibil, dar fără să exagerăm, nu are rost să-i încărcăm prea mult în plin campionat. Cel mai important este să fie cu toții sănătoși, să se poată antrena, iar de restul ne ocupăm noi. În plus, sunt două tipuri de fotbaliști pe care le regăsim și la UTA. Cei care au o capacitate mare de efort nativă și alții care muncesc pentru asta”, a menționat fostul stelist.

Fără a da nume, Roșu a mai recunoscut că au fost câțiva fotbaliști care nu au stat prea bine la evaluarea unui nutriționist, aflat prin trecere la Arad la începutul acestei săptămâni. „Într-adevăr, sunt ceva probleme cu greutatea în lot, cu indicele de grăsime din corp. Dar, ne ocupăm să transformăm acest surplus în masă musculară, iar băieții sunt conştienţi de acest aspect, că trebuie să lucreze și la acest aspect și să ajungă în parametri normali”, a mai precizat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

FOTO: UTA Media Design

0
0
%d blogeri au apreciat: