UTA Arad

Roșu iese din tipare: „Nu țin cont de posturile juniorilor, îi voi folosi mereu pe cei mai în formă”Se știe că, de obicei, antrenorii români nu încredințează posturile cheie fotbaliștilor nexeperimentați, așa că pe juniori îi regăsim în special în benzi și mai puțin pe axul central al echipei.


Duminica trecută, la Tărlungeni, Laurențiu Roșu a spart puțin tiparele, făcând cuplul de mijlocași centrali cu Tănase (18 ani) și Jorza (17 ani), iar în față, lângă Curtuiuș, a apărut – bineînțeles – golgheterul Petre (18 ani).  „M-am consultat și cu restul staffului tehnic și împreună am decis să începem cu cei trei juniori pe care i-am considerat cei mai în formă. Nu țin cont de posturi, așa voi face la fiecare meci”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.


În cele trei partide oficiale disputate în mandatul lui Roșu, UTA a încasat 5 goluri, cam mult pentru „gusturile” tehnicianului. „ Jocul trebuie îmbunătățit în special pe faza de apărare. S-au făcut din nou unele greșeli, vom insista să le corectăm. Jucătorii știu deja care au fost minusurile și, într-adevăr, nu sunt mulțumit că am luat atâtea goluri, vom face tot posibilul să nu mai primim. E foarte important să menținem poarta intactă, cum s-a întâmplat la ultimul meci de acasă”, a recunoscut fostul internațional.

Laurențiu Roșu și și colaboratorii săi au lucrat chiar în această după-amiază pentru prima oară pe unul dintre terenurile oferite de localitatea maghiară Battonya, aflată la 5 kilometri la punctul de trecere al Frontierei Turnu.3 comentarii

 1. Nu e cazul ca Rosu sa inceapa cu experimentele. O minima logica trebuia sa ii spuna ca nu trebuie sa inceapa cu 2 juniori, la mijloc pe centru, meciul de la Tarlungeni. Mijlocul este cheia jocului, cind tu joci acolo, experimental, cu doi de 17-18 ani ( nemaifolositi, in aceasta formula) nu trebuie sa te miri ca ai luat rapid 2 goluri, si au mai fost ocazii… La mijloc este necesara valoarea, tehnica, o gandire experimentata. Cei doi juniori in discutie, sint talentati, fara discutie, dar nu au fizic de adult, nu au tehnica, nici stapanire de sine. Unul putea fi folosit-de exemplu- fundas dreapta. Cum a intrat Chindris , cum s-a facut ordine si UTA a castigat. Nu trebuie ca UTA sa sufere pentru ca Rosu vrea experiente noi.

  0
  0
  1. @ion cu ce sunt de vina Jorza si Tanase ca noi am luat asa repede golurile la primul a fost o greseala a lui Gligor care in loc sa il ia pe piept pe atacant il admira cum sarea acesta la cap iar al doilea greseala Manea si apoi greseala de albitraj. Baieti zic si-au facut treaba nu cred ca au gresit deloc, da cand Chindris a intrat s-a facut diferenta si din cauza ca cei la Tarlungeni au picat fizic complet spre finalul partidei. Sa stii ca stau si cu fizicul foarte bine sunt putini jucatori la varsta lor care au fizicul celor doi.

   0
   0
 2. Spui ca Tarlungeniul a picat fizic, nu Chindrissi , dupa ce a intrat, a facut diferenta. E parerea ta si o respect.Un jucator, ce joaca la mijloc trebuie sa fie bun tehnic,si tactic si fizic. Cei doi pot ajunge la calitatea asta, dar deocamdata, nu pot face fata, jucind amandoi concomitent, acolo, cerintelor unui mijlocas, care sa joace , cu succes,ambele faze. Raman la parerea ca nici fizic ( putere de efort + structura fizica) nu sint la nivelul cerut. E parerea mea, nu trebuie sa fie nimeni de acord cu ea. Insa cum Petre se incadreaza la sub 21, ar mai trebui, inca doi,ar mai posibil sa se foloseasca pe la aparare,pe dreapta, sau Celea,poate unul si la mijloc ( compara-l pe Celea fizic cu cei doi….)..Nici o echipa care vrea promovare nu face excese in a juca excesiv cu multi tineri. Dar, repet, cei doi in discutie,pot ajunge buni jucatori, numai ca talente nerealizate s-au mai vazut, iar UTA trebuie sa treaca de etapa in care scopul declarat este promovarea tinerilor ( mai ales veniti de la altii), la faza cu „vrem cu adevarat promovarea”, care trebuie sa se vada si la cum se alcatuieste formatia.

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button