UTA Arad

Se amână UTA – Poli din cauza terenului? Altfel, „alb-roșii” și „alb-violeții” sunt pregătiți de al 35-lea derby al Vestului



Aradul și Timișoara trăiesc intens ziua de 13 noiembrie 2016. Echipele de fotbal, rivale de-o viață, se vor afla față în față în cel de-al 35-lea derby al Vestului. Fie că s-au numit ITA sau Flamura Roșie, respectiv CSUT sau Știința, UTA și Poli s-au bătut până la ultima picătură de energie pentru a-și dobândi adversarul. Așa va fi și mâine, mai ales că așteptarea a fost lungă, mai precis 4 ani, 6 luni și 24 de zile.

Încă de la tragerea la sorți a țintarului în Liga a II-a, arădenii și timișorenii au numărat zilele, iar cel care va da startul „războiului”, mâine, la ora 14, este clujeanul Horațiu Feșnic. Există și varianta ca „fluierașul” să inspecteze de dimineață gazonul de pe „Motorul” și să decidă, eventual, amânarea cu 24 de ore a partidei. Se știe că suprața de joc era mocirloasă încă de astăzi și cu atât mai mult va fi mâine după ploaia ce cade necontenit de ore bune. Oricum, „oficialii” arădeni speră să se ia o decizie finală până în ora 12, în așa fel încât să nu mai fie rupte biletele de intrare, îngreunându-se apoi accesul pe stadion în eventualitatea unei amânări.

Dar, dacă se va juca (cu începere de la ora 14, în direct pe Digi Sport 1 și Dolce Sport 1), e clar că va fi pe viață și pe moarte. Suporterii au avut chiar astăzi o ultimă întâlnire motivațională cu favoriții, care au băgat bine la cap care sunt așteptările de la ei în „ciocnirea” cu rivala de pe Bega. Dar, dincolo de aspectul legat de atitudine, efort și dăruire, Laurențiu Roșu a pregătit și tehnico-tactic derby-ul și a făcut-o prin prisma câtorva imagini video, dar și a documentării la fața locului cu ocazia disputei de săptămâna trecută. „Am văzut-o pe Timişoara în meciul de acasă cu Unirea Tărlungeni, dar şi cu Dunărea Călăraşi, formează o echipă organizată, cu jucători tineri ca și a noastră. Fundaşul dreapta (n.a. Motreanu) execută autul de parcă ar bate un corner, la mijloc sunt trei jucători mobili (n.a. probabil Birău, Ghinescu, Mărgărit) care pot apărea oricând la finalizare, iar în atac au un om (n.a. – Bădăuţă) ce a marcat în fiecare din ultimele două meciuri. Vin să câştige, dar noi nu trebuie să-i lăsăm. Sunt de principiul ca într-un meci să dăm câte goluri putem, dacă se poate zece, zece să dăm” – a spus „principalul” utiștilor, care a recunoscut că a fost inoculat cu virusul anti-Timișoara încă din ziua în care și-a pus semnătura pe contractul ce-l leagă de Bătrâna Doamnă”.

Neavând nici măcar jumătate din punctele UTA-ei, ASU Poli pornește cu a doua șansă mâine. La fel de adevărat este că „alb-violeții” vin după două succese consecutive, cea mai bună serie pentru ei în prezenta stagiune și nu ar trebui subestimată. Cu atât mai mult cu cât ambițiile și orgoliile obișnuite pentru o astfel de întâlnire nivelează valorile. Chiar antrenorul Timișoarei are un scenariu ce pare pozitiv pentru echipa sa: „Prevăd un meci încrâncenat, cu goluri, cu răsturnări de situație, care să te țină cu sufletul la gură toate cele 90 de minute, cu tribuna plină dar numeroasă, cu suporteri de partea ambelor echipe și care să se desfășoare cu ambiție maximă dar într-un fair-play desăvârșit. UTA a fost cea mai urmărită echipă, am văzut-o cel mai des jucând, deoarece noi întâlneam etapa următoare formația cu care avea de jucat. Mă axam în studiu pe adversar, dar inevitabil am văzut și formația arădeană, ce se bazează pe forța grupului. UTA nu a efectuat multe schimbări pe post, ba mai mult, după plecarea lui Dennis Man, care a fost o mutare inteligentă din partea lor, l-a promovat pe Petre, care astfel a redevenit golgheter. E un jucător tânăr și talentat, dar în rest a folosit același 11 etapă de etapă. O echipă bună, omogenă…”, susține Sorin Brîndescu, fost fotbalist la Campioana Provinciei acum 21 de ani.

Combatantele au câte o absență importantă în centrul defensivei. Vizitatorii pe căpitanul Gălan, iar gazdele pe vicecăpitanul Manea, ambii fiind suspendați.

Formații probabile:

UTA: Miron – Polgar, Filaret, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Copil – Petre, Curtuiuș.

ASU Poli: Gkakos – Motreanu, Bilia, Telescu, Taub – Stancu – Birău, Mărgărit, D. Constantinescu, Ghinescu – Bădăuţă.

Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Gero Szabo (Cluj), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Paul Unimătan (Zalău)

Observatori FRF: Ioan Onicaș (Zalău) și Cristian Petropulos (Alba Iulia)

FOTO: UTA Media  Design și Emanuel Titus Iliesi









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button