Fotbal judetean

Filimon susține: „La Lipova mă simt într-o ligă superioară, oricum campionatul nu e gata, se joacă”





Nivelul Ligii a IV-a a crescut mult în ultimii doi-trei ani prin concentrarea forțelor în câțiva poli cum ar fi Cermeiul (promovată sezonul trecut), Crișul Chișineu Criș, Șoimii Lipova și chiar Progresul Pecica. Aceste cluburi și-au permis să strângă mulți fotbaliști  cu pretenții de eșaloanele doi și trei, Lipova părând campioană la acest capitol în această stagiune.

Cu mici excepții, Flavius Sabău contează pe fotbaliști care au jucat cel puțin în Liga a 3-a, „perla coroanei” fiind Adrian Piț, fost fotbalist la AS Roma. La 33 de ani, mijlocașul ofensiv e la „apusul” carierei, dar există și destui fotbaliști cu pontențial pe Mureș. Cu zece ani mai tânăr, Vlad Filimon își cere drepturile pentru o ligă superioară.

Jucător polivalent de picior stâng, arădeanul a fost cel mai important om al „șoimilor” împotriva Felnacului. A reușit o „dublă”, dar a fost co-autor și la reușita lui Pașcu. „E victoria echipei, nu a mea sau unui alt coleg de-al meu. Azi (n.a. sâmbătă) suntem mulțumiți de ceea ce am realizat pe teren, dar nu putem uita că etapa trecută am pierdut nemeritat două puncte cu o echipă de mijlocul clasamentului. La ce lot avem, nu ne putem propune decât să câștigăm meci de meci și chiar dacă acum suntem la 5 puncte în spatele celor de la Crișul nu abandonăm lupta. Campionatul e încă lung, se joacă, însă e clar că de acum înainte nu mai avem voie să facem pași greșiți. Trebuie să fim cu toții mai constanți în evoluții, inclusiv eu, căci nu am făcut mereu meciuri foarte bune. Am fost și accidentat, am avut un tur cu suișuri și coborîșuri”, spune fostbalistul care a evoluat cu Gloria și Ineul în Liga a 3-a.

Întrebat dacă nu ar dori să facă din nou pasul spre un eșalon superior , Filimon a adăugat: „La Lipova mă simt într-o ligă superioară, la ce condiții ne oferă conducerea și calitatea antrenorului. Eu cred în acest proiect, știu că mai repede sau mai târziu șoimii vor juca mai sus”.

Mijlocașul ofensiv de 23 de ani, care în ultimele partide a jucat al doilea „vârf”, are 8 goluri înscrise în acest campionat, la egalitate cu atacantul Vasinc. Golgheterul „șoimilor” e Florin Gîlcă cu 12 „boabe”.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button