UTA Arad

„Asta e UTA!”, nimeni nu ar trebui să uite





O postare pe facebook mi-a amintit că exact acum trei ani un gest unic al celui mai titrat club românesc din Provincie făcea ocolul mapamondului. Chiar dacă internetul nu avea impactul de azi, site-uri importante preluau imaginile cu jucătorii „Bătrânei Doamne” urcând în tribună pentru a le cânta și a le mulțumi suporterilor pentru susținerea necondiționată.

Erau vremuri triste, în care Adrian Marțian începuse să-și bată joc de club. Jucătorii erau neplătiți cu lunile, clubul începuse să acumuleze datorii, dar UTA rămânea demnă, cu jucătorii și suporterii sută la sută de aceeași parte a baricadei. Pe 16 noiembrie 2013, la finalul partidie cu FC Bihor (scor 0-0) s-a cântat, s-a scandat, au curs lacrimi. De emoție, poate și de revoltă pentru halul în care ajunsese nobila echipă a baronului Neuman.

George Neagu, Bogdan Apostu și ceilalți jucători care îmbrăcau la acea vreme tricoul „alb-roșu” nu se mai temeau de repercursiuni. Asta au simțit, asta au făcut. Au fraternizat, au scandat împotriva conducerii, iar concluzia este surprinsă la un moment  dat pe una dintre înregistrările video: ”Asta e UTA!”. Iar vocea blândă a actorului Doru Nica, crainicul atâtor succese arădene din vremuri de glorie, a dat o și mai mare greutate momentului.

Problemele de la club nu sunt mari în zilele noastre. Există stabilitate, jucătorii și antrenorii sunt plătiți cât de cât la zi,  conducătorii sunt din alt „aluat”. Doar că există un alt „spin”. Stadionul „Motorul” și al său gazon execrabil (când cad mai mult de doi stropi de ploaie) ne fac de râs de vreo jumătate de an încoace. Primarul Falcă a fost în sfârșit taxat la scenă deschisă de suporteri. I s-a strigat să plece din Arad și a fost comparat cu „ambalajul” de pe tricourile jucătorilor la capătul unui derby al Vestului disputat în mocirlă.

Suntem siguri că în sufletul lor Gligor, Chindriș și restul utiștilor au simțit revoltă, nedreptate, sfidare și chiar umilință. Sunt sentimente umane ce greu pot fi înăbușite fără o reacție vizibilă. În declarațiile date după meciuri, toți fotbaliștii se plâng de tentativa de teren din Aradul Nou, dar, poate, ar fi cazul să apară și o formă de protest asumată inclusiv de conducerea clubului.

Nu vorbim despre înjurături sau alte gesturi nelalocul lor, dar niște banderole albe purtate pe braț până ce UTA va avea condiții normale de antrenamente și joc ar fi cuvenite. De ce să se teamă? Suporterii vor fi mereu alături de ei la orice oră din zi și din noapte, împotriva oricui ar conduce vremelnic un oraș care – parcă – a uitat să-și prețuiască, bradurile, valorile. Imaginile de mai jos stau mărturie:

 

 

 

8 comentarii

  1. Pai daca se supara falca nu mai aloca nici un leu pt utabd de asta tac si conducatorii din alt aluat! Iar suporterii aradeni nu pot tine echipa cum o fac rivalii cu resurse proprii! De asta tac toti..

    0
    0
    1. „rivalii tin echipa din resure proprii” , tu chiar crezi ce spui ? Ca sa tii o echipa in liga 2 si sa te lupti din greu sa scapi de retrogradare ai nevoie de un buget de minim 500.000 € . Daca crezi ca cei ( cu indulgenta ) , 1.000 suporteri ai lui Poli platesc din buzunarul lor aceasta suma esti naiv . Echipa e tinuta material de opozitia lui Robu iar la momentul potrivit va fi folosita in campanie electorala

      0
      0
  2. Da de ce, este cumva banii lui s-au a oamenilor care platesc taxe si impozite !!! Ce, il supara adevarul ca UTA. joaca pe un teren de fotbal de toata bascalia !!! Din contra, Dl. Falca ,lauda pe la emisiunile Tv. din Bucuresti ca Aradul un oras european etc.. Pai atunci ,nu trebuie sa se supere, si sa ia masurile care se cuvin pana se va face noul stadion care merge in ritm de melc. De ce sa se supere cand poate a vazut si el in ce fel erau jucatorii pe teren de nu ii mai cunosteai de noroi, care este jucatorul ala sau ala. Conducatorii , normal ca tac ,ce sa faca ,pt. ca s-ar pote sa aiba probleme cu primaria,dar oare el ce are de gand !!! Sa ii dea bice mai repede la noul stadion pt. ca anul viitor ,in toamna UTA. sa joace pe el.

    0
    0
  3. Falca sa mearga in vizita la timisoara sa vada ce baza sportiva exista langa stadionu dan paltinisan sa numere cate terenuri cu iarba si sintetice dotate cu nocturna exista nu sa tat faca pe studii de fezabilitate si sa incaseze bani si in rest numai minciuni numa banu il intereseaza

    0
    0
  4. Sunt banii aradenilor da, numai ca aradenii l-au autorizat in iunie sa-i cheltuie cum vrea muschii lui timp de 4 ani!

    0
    0
    1. Aradenii …adica vrei sa spui din procentul de 38% prezenta la vot , aproape jumatate au votat cu el adica undeva la 20% din aradenii cu drept de vot . Restul au fost scarbiti de tot ce inseamna politic si au preferat sa spuna pas ( mai ales ca nici nu a avut un contracandidat capabil )

      0
      0
  5. Pai daca asa este, atunci UTA. va mai sta 4 ani de chin, poate si mai mult daca va fi ales iarasi . Daca nu ii place fotbalu ca ala de la Voluntari,asta este,mai este ceva de zis !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button