Arhivă articole

noiembrie 2016
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Grădinaru confirmă discuțiile pentru Petre, dar: „Nu arde casa”. Se retrag italienii de la Genoa?


Unul dintre subiectele conferinței de presă săptămânale a UTA-ei a fost bineînțeles legat de posibila vânzare a lui Adrian Petre. Atacantul de 18 ani a marcat nu mai puțin de 17 goluri în acest campionat, patru chiar sub privirile emisarilor de la Genoa Calcio sâmbăta trecută, la Balotești, dar și ale cunoscutului impresar italian, Donato di Campli.

Din informațiile noastre, clubul din Peninsulă a și prezentat o ofertă concretă pentru Petre, dar conducerea clubului, reprezentată de Codru Grădinariu a fost din nou evazivă în momentul în care s-a „atacat” subiectul. „Oferte au fost, sunt și vor fi atât pentru Adi Petre, cât și pentru alți jucători ai UTA-ei. Vor primi inevitabil oferte și Costin sau Jorza, dar avem o politică și un plan în ceea ce-i privește pe toți. Așa că Petre va pleca exact în momentul în care acest lucru va fi benefic pentru club și pentru el. Nu arde casa ca UTA să trebuiască să vândă, oferte sunt și vor fi”, a spus managerul general al „alb-roșii”, iar noi suntem datori să-i apreciem ochiul de specialist în ceea ce privește viitoarele ținte din curtea clubului, Cristian Costin și Amir Jorza.

Mai departe, ne-am permis să insistăm cu o întrebare cât se poate de simplă și anume: „A venit o ofertă scrisă pe adresa clubului UTA pentru Adrian Petre?”, iar cel mai bun răspuns posibil, unul care să nu enerveze cititorii sau să le submineze inteligența a fost: „Sunt discuții”. Haleluia!

Acum ce am aflat noi prin mijloace proprii și personale? Și anume că italienii nu ar mai fi venit neapărat la Balotești dacă prețul orientativ fixat de conducerea „Bătrânei Doamne” la începutul lunii nu ar fi fost rezonabil. Iar acesta era asemănător, aproape identic (+10% dintr-un viitor transfer), cu cel pentru care Dennis Man a fost cedat la Steaua (300 de mii de euro + 200 de mii din bonusuri +10% dintr-un viitor transfer). Cei de la Genoa au zburat până în România, au văzut, au fost impresionați pe viu de tânărul atacant arădean și au făcut, din câte știm noi, oferta de care vă pomeneam în urmă cu două zile. Adică 450 de mii de euro banii jos, plus 200 de mii din bonusuri, dar și un procent dintr-o posibilă viitoare vânzare de 20%. Și au mai dat un termen de cinci zile în care așteaptă răspunsul, adică de marți până sâmbătă. În acest moment, UTA a prezentat o contraofertă, aproape de două ori mai mare decât prețul estimativ (500 de mii + 20%), moment în care – probabil – totul cade.

Până la urmă, echipa fanion a Aradului e îndreptățită să ceară cât vrea, căci vorbim despre un fotbalist de 18 ani, care are tot viitorul în față, iar prețul său real ar putea crește și mai mult în caz că va înscrie pe bandă rulantă sau va debuta în curând măcar la echipa de tineret a României. Sau, poate apărea și reversul medaliei, căci, până la urmă, nivelul Ligii a 2-a nu este neapărat unul elocvent pentru adevăratul potențial al fotbalistului.

0
0

5 comentarii la articolul: “Grădinaru confirmă discuțiile pentru Petre, dar: „Nu arde casa”. Se retrag italienii de la Genoa?

   1. E confuz, acum am inteles: aproape dublu fata de pretul fixat initial, acum o luna de zile. Fraza e lunga si se piarde ideaa mai ales ca vorbesti si de Man.

    0

    0
 1. Grădinarule pe tine nu te vinzi că prea multe scăpări ai avut pe funcția pe care o ocupi?

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.