UTA Arad

Roșu: „Am făcut greșeli în apărare ce ne puteau costa, dar mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul”

Cele două deplasări consecutive  în sudul țării s-au finalizat perfect pentru „Bătrâna Doamnă”: 6 puncte, niciun gol primit și un loc trei după 20 de runde în Liga a 2-a. Ca și la Tîrgoviște, UTA a avut noroc la ocaziile celor de la CSM  la Râmnicu Vâlcea, iar Laurențiu Roșu a admis cu fair-play acest lucru la conferința de presă susținută la finalul partidei din Zăvoi.

Au fost și capitole la care arădenii au stat mai bine, iar antrenorul „alb-roșilor” a vorbit și despre ele.  „Din cauza terenului, dar și a faptului că în unele momente nu am avut curaj să ieșim cu mingea la picior, a trebuit să jucăm cu minge lungă. Dar, cam la fel au jucat și ce de la Vâlcea.  Astfel, au fost foarte importante duelurile aeriene, apoi mingea a doua, unde, zic eu, am avut un plus recuperând destule baloane. Deși veneam după un succes important la Tîrgoviște, doar alte trei puncte și la Râmnicu Vâlcea ne-ar fi menținut în apropierea primelor locuri . Dar, la fel ca și etapa trecută, am avut unele probleme, am și făcut unele greșeli în apărare ce puteau să ne coste egalul. Trebuie să recunoaștem că am avut și șansă. Vâlcea are și ea fotbaliști importanți cu meciuri în Liga 1, mă refer în special la Dina, Stana sau Munteanu , dar până la urmă mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul la acest meci”, a spus Roșu la puține minute de la ultimul fluier al „centralului” Omuț.

Întrebat de jurnaliștii vâlceni despre secretul dobândirii unui loc pe podium după o serie de rezultate negative a echipei, fostul stelist a adăugat: Am încercat să le imprim băieților un joc mai ofensiv, să le transmit ideea mea de joc. Le-am spus de la început că-mi doresc să ne creăm cât mai multe ocazii de a înscrie, căci fotbalul se joacă pe goluri. Punctele înseamnă goluri. Mă bucur că, exceptând prima mea partidă pe banca echipei, cea de la Satu Mare când am și evoluat cu un jucător în minus, am înscris meci de meci. E un lucru pozitiv . Suntem la egalitate cu Juventus la goluri marcate și asta e foarte important. În schimb, există probleme pe faza defensivă, am primit destule de goluri, la  ultimele două jocuri chiar am avut noroc la unele faze ale adversarului”.

În fine, întrebat dacă consideră actualul lider principalul favorit la promovare, antrenorul utist a spus: „Se poate spune că Juventus pornește cu prima șansă, e o diferență destul de considerabilă între ea și restul echipelor. Dar, se joacă, sunt multe puncte la dispoziția urmăritoarelor până la finalul sezonului. Important este ca noi să menținem același ritm după ce am revenit dintr-o zonă de clasament destul de dificilă. Ne-a fost greu, căci distanța de primele locuri nu a fost tocmai mică, dar băieții au fost receptivi, profesioniști în fiecare zi, iar rezultatele apărute demonstrează asta”.

FOTO: Ciprian Petcuț

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close