Stranieri aradeni

Acum 8 luni juca la UTA II, acum e legitimat la o grupare de primă ligă din Italia!





Naţionala României ar putea avea peste câţiva ani în componenţă un jucător cu un nume mai puţin obişnuit pentru ţara noastră. Hery Kim este un mijlocaş de 17 ani, care în prezent este legitimat la Sassuolo, în Serie A. – scrie prosport.ro.

Kim Du-Ho Hery, pe numele său întreg, este un mijlocaş de 17 ani şi unul dintre cei mai promiţători tineri români. În septembrie 2016, calităţile sale au fost remarcate şi de cei de la Sassuolo. Kim a fost transferat pentru echipa a doua, însă este chemat frecvent să se antreneze cu seniorii. Până să ajungă la Sassuolo, Hery Kim a jucat pentru Şcoala de Fotbal ”Gică Popescu”, Viitorul, CS U Craiova şi UTA.

Pe 27 martie 2016, Kim evolua pentru UTA II în meciul de Liga a 4-a cu Victoria Felnac, după care a plecat brusc de la Arad. Conducerea „Bătrânei Doamne” a realizat că fotbalistul nu se eliberase total de CSU Craiova, drept pentru care pe 14 octombrie a și fost pusă la plată de Federație.  ”Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Club Sportiv U Craiova SA în contradictoriu cu pârâtul Asociația Clubul Sportiv UTA Bătrâna Doamnă ca întemeiată. Obligă pârâtul Asociația Clubul Sportiv UTA Bătrâna Doamnă la plata către reclamantul Club Sportiv U Craiova SA a sumei 3.200 lei cu titlu de compensație de formare pentru jucătorul Kim Du – Ho Hery. Obligă pârâtul Asociația Clubul Sportiv UTA Bătrâna Doamnă la plata către reclamantul Club Sportiv U Craiova SA a sumei 455 lei cu titlu de taxă de procedură. Cu recurs în 5 zile de la comunicare” – era anunțul Comisiei Naționale de Soluționare a Litigiilor.

Cătălin Sărmăşan, impresar care îl reprezintă, printre alţii şi pe Vlad Dragomir, i-a oferit ocazia să-şi continue cariera în Italia, acolo unde a fost dorit de Sassuolo. Kim este destul de apreciat în Italia şi se antrenează frecvent cu echipa de seniori. De asemenea, mijlocaşul de bandă în vârstă este şi component al naţionalei României U17.

Cât despre originile sale, Hery Kim este născut în Craiova, tatăl său este sud-coreean şi mama sa româncă. Dong Nxon, tatăl lui Kim, a venit în România în urmă cu 18 ani, pentru a lucra la fabrica de automobile Daewoo din Craiova, devenită între timp uzină Ford. Aici, s-a îndrăgostit de Elena, care-i era colegă de serviciu. Cei doi s-au căsătorit şi din povestea lor de dragoste s-a născut Kim Du-Ho Hery.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button