UTA Arad

Popovici: „UTA – motivată de posibilitatea de a sta pe loc promovabil până la primăvară, dar ne dorim la fel de mult un rezultat pozitiv”





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc își termină socotelile cu anul 2017 în fața unei echipe a contrastelor. Foresta Suceava a început modest sezonul, l-a continuat excelent, pentru ca ultima lună și jumătate să fie de coșmar pentru moldoveni.

Aceștia au căzut de pe podiumul ligii secunde până pe locul 8, cunoscând gustul succesului de abia săptămâna trecută (4-1 cu Tărlungeniul) după nu mai puțin de șapte partide (neincluzând cea cu Pîncota ce oricum a fost anulată)  consecutive fără victorie. „Suceava își cunoaște bine potențialul și implicit obiectivele. Această echipă a fost încropită în vară pe ultima sut de metri și și-a propus o clasare între primele opt echipe ale campionatului. E adevărat că la un moment dat, rezultatele bune ne-au dat speranțe tuturor că ne-am putea bate pentru primele trei-patru locuri. Visam frumos și am revenit cu picioarele pe pământ. Dar nu facem un capăt de țară din faptul că nu mai suntem sus acum și, cine știe, roata se poate întoarce din nou la câte meciuri mai sunt de disputat din acest campionat. Dacă UTA sau alte echipe nu s-au descurajat când aveau 5-6 puncte sub noi, de ce am face-o noi acum. Totul e să scoatem maxim din fiecare meci, iar cel care urmează e cel de la Arad”, anunță Cristian Popovici, care l-a înlocuit pe Adrian Iencsi pe banca „galben-verzilor” chiar după meciul tur cu UTA,  câștigat de arădeni cu 2-0.

Teoretic și sucevenilor le-ar fi convenit să se amâne această ultimă partidă oficială a anului. După despărțirile de Avram și Matei și rămânerea în afara circuitului a fundașului dreapta Mihălcioaie și „închizătorului” Aeroaiei, moldovenii adună exact 18 jucători pentru meciul de la Arad. Și asta în condițiile în care vor decide să deplaseze trei portari. „Nici nu mai contează acum dacă eram de acord cu amânarea atâta timp cât meciul a fost programat. Am jucat deja sâmbăta trecută pe un teren înghețat, probabil la fel va fi și la Arad sau poate fi și mai rău. Am văzut condițiile de joc de la meciul UTA – Poli, sper să se confirme prognozele meteo și să nu cadă precipitații. Ar fi păcat ca un meci între două echipe deschise la un fotbal total, ofensiv, să aibă de suferit din pricina suprafeței de joc. Iar meciul mai e și televizat…Dar, la această dată a anului riscurile sunt mari, e clar că depindem de vreme”, a recunoscut fostul fundaș.

Popovici și-a studiat atent și adversarul de duminică și se declară plăcut surprins de apetitul ofensiv al arădenilor. „Chiar dacă UTA-ei îi va lipsi Curtuiuș, un atacant bun și experimentat, există destui fotbaliști care ne pot pune probleme. Au dat destule goluri în ultimele etape, dar echipa arădeană în ansamblul ei e una puternică. A demonstrat-o și anul trecut cu Nagy pe bancă, o face și acum, are și tradiția de partea ei, este clar că-și dorește să ajungă în Liga 1. Mai cred că va fi motivată și de posibilitatea de a sta pe loc promovabil până la primăvară, dar ne dorim la fel de mult un rezultat pozitiv. Acesta poate și egalul, deși nu pornim cu gândul acesta. Ne propunem să câștigăm etapă de etapă, mai rămâne să și putem”, a adăugat „principalul” Forestei.

Sucevenii pleacă sâmbătă dimineața spre Arad cu autocarul, fără a știi exact ora de sosire. „Sperăm doar să ajungem să servim cina și să punem capul pe pernă. De antrenament nu se pune problema, vom fi toată ziua pe drum. Din acest punct de vedere, se poate spune că UTA are un atuu”, a conchis Cristi Popovici.

6 comentarii

  1. Da, am batut Suceava cu la ei acasa dar,acuma va fi un alt meci si destul de greu pe care UTA. trebuie sa se concentreze la maximum pt. a castiga acest meci foarte important in ierarhia clasamentului.Jucatorii trebuie sa dea totul pe teren pt. a ocupa locul doi in clasament si de la anul , sunt sigur ca Laurentiu Rosu, va aduce la echipa 3-4 jucatori buni in care se poate ataca promovarea fara frica.

    0
    0
  2. Promovarea se poate realiza cu lotul actual. Mai bine ar tinem pumnii sa nu plece nimeni decat sa speram la achizitii noi

    0
    0
  3. lotul este destul de bun dar trebuie sa tinem cont si de accidentari,cartonase sa fim acoperiti pe toate posturile.Daca pleaca Petre chiar atunci suntem in aer,ca atacanti numai avem.Poate se vor reintoarce cei plecati la ASA si Pandurii dar cam greu asa ceva!

    0
    0
  4. @utacm ne zice -Promovarea se poate realiza cu lotul actual. Eu nu prea cred asta, mai mult cred ca nu il vom putea tine (nici) pe Petre, nici pina la vara ( clubul abia asteapta banii pe el, el se crede deja …Ibra)…). Chiar azi ,daca dintre Chindris-Stratila,Petre si Curtuius ar lipsi doi, ar fi tare prost. Astia 4 nu prea au rezerve, permutarile lui Andor si Copil nu pot acoperi chiar orice gaura.Lipsesc minim 2 jucatori buni, acum, dar pentru promovare trebuie adusi vreo 4 jucatori, peste nivel de juniori, Returul va fi infernal, va trebui sa castigam afara, iar acasa terenl este cum este. Dintre toti de la club, singurul pentru care as baga mina in foc, ca vrea promovarea este Rosu, dintre jucatori unii stiu ca promovarea inseamna ..despartirea, iar clubul ,este multumit ca in conditiile de divizia B, juniorii veniti pe filiera Atletico au meciuri multe, la juniori in judet, in C , in B. Pentru prima liga…altele sint cerintele . Asa ca eu sint…ca deobicei…. mai sceptic.Pina una-alta trebuie batuta Suceava, care va face, cu o zi inainte, vreo 12 ore de drum cu autobusul, dar care, ca si altii…va lupta. Sa nu mai patim ce am patit cu Poli, trebuie sa fim pregatiti la toate privintele

    0
    0
  5. Cu lotul acesta, fara 3-4 intariri,este foarte greu de spus ca UTA. va accede la promovare.Ramane de vazut. Si daca s-ar aduce niste jucatori buni,care ar fi problema !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button