Fotbal judetean

Puia își asumă o parte dintre minusurile Sântanei în tur: „Greșeli strategice, dar chiar și așa băieții puteau oferi mai mult”





Din vicecampioană județeană, la doar 2 puncte în spatele promovatei Lunca Teuz Cermei, Unirea Sântana a ajuns să fie întrecută cu 15 puncte de liderul din Criș după prima parte a prezentei stagiuni. Sigur, a contat și parcursul fără greșeală al trupei lui „Ole” Roșca, însă au fost și câteva „rotițe” ce nu s-au mai învârtit ca în primăvară. Președintele clubului, Cătălin Puia, vorbește deschis despre ceea ce nu a mers în tur și ce ar trebui făcut pentru ca echipa să aibă o altă față la primăvară.

– Un loc 4, dar mai ales 15 puncte distanță de primul loc nu e tocmai „tabloul” de toamnă la care vă așteptați…

– Personal, sunt dezamăgit de poziția în clasament, dar și de cum s-a comportat echipa în ansamblul ei în turul de campionat. Când spun asta mă bazez pe faptul că bugetul clubului a crescut puțin față de sezonul trecut, iar rezultatele sunt invers proporționale. Suntem conștienți că nu putem concura cu formații ca și Crișul Chișineu Criș sau Șoimii Lipova, care într-un an au alocate fondurile noastre pe trei-patru sezoane, dar banii nu înseamnă întotdeauna totul în sport. Și am demonstrat-o chiar noi anul trecut, când, probabil, am avut al cincilea sau al șaselea buget din Liga 4-a și am terminat campionatul pe locul 2.

– Aveți o explicație pentru acest regres?

– O parte din vină este chiar la noi, la conducerea clubului. Am comis niște greșeli strategice, ce au contat destul de mult. În primul rând, am avut o campanie fluctuantă de achiziții, ne-am pus prea ușor încrederea în niște jucători care nu au confirmat sau ne-au lăsat balătă. Vorbesc aici despre Cristea, Florea, Ungur, Cioară-Moartă sau Șoltesz, care nu mai sunt demult în lotul nostru. Apoi, am fost de acord cu mărirea unor salarii, fără ca jucătorii în cauză să aprecieze eforturile noastre. Dar, chiar și așa toți băieții puteau oferi mai mult.

– La ce te referi?

– În primul rând, prezența la antrenamente ar fi trebuit să fie mai mare. Dacă nu te pregătești, fotbalul te pedepsește. Oricât de mult ar vrea antrenorul să scoată maxim din fiecare, fără pregătire e greu să reușească. Au fost apoi episoade în acest tur când am greșit flagrant în momente cheie, au fost multe erori personale. Nu vreau să dau nume acum dar se știu cei în cauză.

– Cred că un mare minus față de sezonul trecut e plecarea lui Capătă, deși Alin Drăgan nu mai are nevoie de nicio prezentare.

– Bineînțeles. Au existat multe meciuri când Alex acoperea prestații mai slabe ale echipe, sau căderi în jocul ei, cu câte o execuție din acelea ce l-au consacrat și au făcut din el golgheterul campionatului.  Cine știe, poate la primăvară, drumurile noastre se vor întâlni din nou, avem ceva speranțe în acest sens. În ceea ce-l privește pe Alin, eu zic că a fost cea mai inspirată achiziție a noastră. Deși nu mai este la prima tinerețe, este foarte serios la pregătire, un exemplu pentru cei mai tineri și a marcat și el destule goluri importante.

– Și totuși dați al doilea marcator al turului. Caudiu Popa a ajuns la „borna” 15.

– …Și vorbim despre un fotbalist care a revenit la Sântana doar începând cu etapa a cincea. Putem spune că și aici am avut puțin de pierdut, cu Claudiu în echipă nu cred că am fi pierdut la Vladimirescu sau Șimand.

– Bănuim că de la Adrian Drida ați fi așteptat altceva, la ce carte de vizită are.

– El și-a întrerupt vreo doi ani buni activitatea, iar când a revenit la antrenamente a avut destul entuziasm. Apoi, o serie de accidentări l-au scos din circuit, pur și simplu nu și-a atins nici măcar 50% din potențialul său.

– În schimb, juniorii care au debutat stagiunea trecută, acum au părut mai buni de la etapă la etapă.

– Aici e marea noastră satisfacție. De Stanciu și Vârciu suntem chiar foarte mulțumiți, Bud poate mai mult dacă s-ar pregăti la capacitate maximă, în timp ce pe Matiș îl așteptăm să se impună între buturi. Toader, în schimb, reprezintă o mică dezamăgire pentru noi la ce calități are.

– Bănuim că principalul obiectiv al clubului este recâștigarea titlului de campioană la juniori A1.

– La ce parcurs avem și în acest sezon, 11 victorii din 11 și golaveraj 99-7, nici nu ne putem propune altceva. Nu desconsiderăm ceilalți adversari, dar eu cred că încă avem o generație de excepție. Ea este pe mâna lui Alexandru Vasi, un antrenor tânăr, dornic de muncă.

– De la returul Ligii a IV-a ce așteptări mai aveți?

– La locul 1 nu mai putem spera, e prea mare distanța. Dar, pe 2 sau 3 eu zic că putem termina la final. O să facem și câteva achiziții, dar asta numai după ce aflăm ce planuri au autoritățile locale cu noi. Mai pe românește, în ianuarie o să aflăm un buget estimativ și în funcție de le ne vom mișca și pe piața transferurilor. Deocamdată, antrenorul Dinu Donca ne-a cerut un fundaș dreapta, un mijlocaș și un atacant, dar e posibil să mai apară și alții dacă mai renunțăm la unii jucători din lot. Pentru moment, toată lumea e invitată la masa de final de an de la Pensiunea George’s, apoi avem o lună la dispoziție să facem o strategie potrivită pentru retur.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button