Alte sporturi

Arădeanul Gag e atletul anului 2016 în România





Andrei Gag ocupă locul 1 în topul celor mai buni atleţi români din 2016. Sportivul în vârstă de 25 de ani a cucerit, în martie, medalia de argint în proba de aruncarea greutăţii din cadrul Campionatelor Mondiale în sală de la Portland, din Statele Unite ale Americii, cu o aruncare de 20,89 metri. Sportivul legitimat la CS Municipal Arad şi CSU Suceava mai câștigase „aurul” la Cupa Europei la Aruncări Lungi în luna martie, chiar la Arad. În august, aruncătorul născut la Bocsig a ratat de puțin intrarea în finala olimpică de la Rio.

O altă prezenţă arădeană în Top 10 este cea a Mădălinei Florea (CS Universitatea), care ocupă locul 6, alături de componentele echipei feminine de semimaraton: Paula Todoran şi Alina Andreea Piscu, împreună cu care a ocupat locul 5 la Campionatele Europene din Olanda.

Cei mai buni atleţi ai anului 2016:

1. Andrei Gag
2. Ştafeta feminină de 4X400 de metri: Andreea Mikloş/Bianca Răzor/Adelina Pastor/Mirela Lavric/Sanda Belgyan/Anamaria Ioniţă
3. Elena Andreea Panţuroiu
4. Georgiana Iuliana Aniţei
5. Alin Alexandru Firfirică
6. Echipa feminină de semimaraton: Mădălina Monica Florea/ Paula Todoran/Alina Andreea Piscu.
7. Mihai Cristian Pâslaru
8. Adrian Garcea, Bogdan Stoian, Mihai Luca; Răzvan Grecu
9. Alexandru Mihăiţă Novac
10. Ancuţa Bobocel

Federația Română de Atletism, care e condusă încă de arădeanul Sandu Ion, precizează însă că ierarhia mai poate suferi unele modificări, după ce echipa feminină de cros a obţinut medalia de bronz (Ancuţa Bobocel – 4; Roxana Barca – 11; Cristina Neagu – 27; Paula Todoran – 37) la Campionatele Europene.

Gala Atletismului Românesc, eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi cei mai buni atleţi ai anului, va avea loc miercuri, 14 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button