UTA Arad

Suporterii UTA-ei, la ora analizelor și organizării acțiunilor de Sărbători





„Bătrâna Doamnă” a avut un final de an excelent, prilej pentru suporterii ei să fie cu atât mai interesați de soarta echipei favorite în campania de primăvară. În această seară, e programată o primă ședință de analiză, anunțată prin următorul „convocator”:

”Suporter Club UTA invită toți utiștii interesați la Old Lady`s Pub pe strada Poetului, marți, 13 decembrie, de la ora 20.00, pentru a discuta amical despre anul 2016 în viața UTA-ei și despre perspectivele pentru anul viitor. Ne propunem să vorbim despre club, infrastructura de joc (stadioanele UTA, Motorul, Gloria), dar și despre organizarea noastră ca suporteri. De asemenea vom stabili desfășurarea acțiunilor noastre tradiționale de sfârșit de an: Moș Crăciun utist și <<Revelionul utiștilor>>”.

24 comentarii

  1. Multe salutãri tuturor utistilor de pretutindeni !! Pentru cei ce se vor întîlni marti la Old Lady’s Pub am o întrebare : De ce s-a adãugat în steaguri culoarea neagrã lângã culorile alb-rosu ?? Personal cred cã acestea nu pot fi murdãrite de nici o altã culoare alãturatã lor. Ca utist nu pot accepta decât culorile cu care UTA s-a ” nãscut „!!! Voi ce explicatie aveti? HAI UTA!!

    0
    0
          1. Nu s-a pus în discutie pânã acum! Asta nu înseamnã cã nu s-a vãzut si nu a deranjat !

            0
            0
    1. sunt culorile de la uta bd ,negru vine de la atletico, care au culorile galben- negru.Uta in alb rosu au desfintat-o astia de la bd.

      0
      0
  2. E simplu;la toate galeriile indiferent de culorile echipei ,negrul e o culoare folosită si semnifica nuanta ultras,nucleul dur.celebrii hooligans englezi purtau haine negre.

    0
    0
    1. De ce nu se poate sã fim originali? Si ce are vestimentatia în comun cu steagul, stindardul de luptã!? Sau nu se cunoaste semnificatia drapelului? Îmbrãcãmintea poate fi de orice culoare( chiar violetã – acum am fost si eu dur ) dar aceasta nu se poate reflecta pe steagurile fluturate de cei mai pãtimasi suporteri !! Acest lucru are implicatii si asupra viitorilor suporteri . Nu doresc sã supãr pe nimeni, dar pe mine personal mã deranjeazã ! Eu cunosc doar o singurã UTA . Care este si sper cã v-a rãmâne ALB-ROSIE !!

      0
      0
  3. Daca negru,este culoarea galeriei , nu este nicio problema dar sa stiti ca nu prea cade bine langa culorile traditionale alb-rosu. Sa se lase culorile traditionale din 1946 si pana in zilele noastre respactand traditia. Nici mie nu mi-a placut cand am vazut culoarea NEAGRA langa ALB-ROSU,mi sa parut aiurea !!!

    0
    0
  4. Galeria UTA poate fi o entitate privata, organizata , de acord. Dar sustinand clubul UTA corect ar fi fost sa adopte culorile clubului. Asa, ideea care imi vine in minte, este ca se comporta ca si o galerie independenta, care azi merge la UTA, maine la Siria, poimaine la Bascket, etc Nu este galeria UTA, desi clubul i-a dat destula importanta, ba chiar a raspuns unor solicitari de discutii.. Este ciudat sa vii la UTA imbracat alb-rosu, dar cu steag negru. In plus si culoarea neagra transmite ceva, definitoriu In Occident (Anglia, Spania,) rar mai vezi asa ceva. „Se mai poarta” ultrasii in zone mai delicate ca zona ex yugoslava, Legia ,zona turca, la unguri, etc. Mai peste tot , in West,tribunele sint pline si pentru ca sint civilizate, fara ultrasi, un meci este si un spectacol, poti merge cu familia, la stadioane esti tratat cu placere si consideratie de catre club,cei care organizeaza nu doresc sa se imbogateasca dupa un meci, vanzand scump, orice.( ca la UTA unde,un pahar de Cola, de 150 ml, turnat rapid din plastic de 2,5 l costa 4 lei, cit toata sticla la market). M-am abatut de la subiect, eu cite zile voi avea voi iubi o UTA alb rosie, iar daca ele se vor schimba, clubul, pentru mine nu va fi UTA

    0
    0
  5. oameni buni negru este culoare definitorie pentu notiunea de ULTRAS uitativa toate galeriile din lume o au, sunt culorile clubului (in cazul nostru UTA) pe care il iubesc si culoarea specifica ultrasilor deaccea cei din peluza daca urmariti au alt tip de fular fata de cei care stau la tribuna. Nimeni nu va schimba culorile UTA este si va fi ALB ROSIE. Ion sa stii ca si in strainatate sunt ultrasi singura diferenta e ca acolo orce abatere se pedepseste iar pentru un suporter sa nu mai aibe acces la meciurrile echipei favorite este cel mai dureros lucru. Si in vest sunt batai intre suporteri eu de exemplu am vazut una intre suporteri (eram in vacanta acolo) Rapid Viena cu cei dela Austria Viena noi suntem mici copii. Acolo legea spune ca doar daca faci prapad pe stadion esti interzis pe stadion astfel cand intra acolo se linistesc subit sunt filmati din toate unghiurile posibile si imposibile nu ca la noi unde 95% din stadioane nu au camere de filmat insa pe strazi sunt efectiv animale, iar fularul este definitoriu cu cine sa se bata nu cu cei care au fulare clasice cu cei care au insemne de ultras care au ca culoare definitorie surpriza „”negru””. Cautati pe site-uri de ultrasi si veti vedea culoarea definitorie.

    0
    0
  6. De acord cu ,Cico!dar ultras nu înseamnă numai bătăi!Inseamna in primul rind atasament aproape necondiționat fata de club.ultrasii sint mai aproape de club ,mai pătimași decit marea masa a suporterilor .si pentru a se evidenția adopta si negrul pe linga culorile clubului,ca un semn distinctiv pt toți ultrașii din lumea asta!!!

    0
    0
    1. Sunt de acord cu voi dar chiar nu mã intereseazã ce,cum si cine cu cine se bat ultrasii din alte tãri ! Desi prea usor ne-am obisnuit sã copiem tot ce vine ” de afarã ” ! Pe mine mã deranjeazã doar alipirea dungii negre pe steagul sfânt ALB – ROSU utist !! Nu culoarea vestimentatiei huliganilor si nici fularele purtate la gât ! Doar pãstrarea imaculatã a celor douã culori atât de dragi nouã !! Un steag se fluturã pentru afirmarea identitãtii iar UTA nu se regãseste în culoarea neagrã !

      0
      0
      1. Domnule Marius, faci o mare confuzie intre ultras și hooligans…Văd că locuiești in Germania…te intreb, iți place atmosfera de pe stadioanele de acolo, chiar din liga a doua ?
        Echipa merge bine, nu avem probleme financiare…trebuie să apară un nou subiect de ceartă ? 🙂

        0
        0
        1. Salut Dan ! Întradevãr locuiesc de ceva timp în Germania si am vãzut multe meciuri . Am vãzut derbiul dintre Nürnberg si Fürth unde aripile ultra si-au dat ore în sir pumni, am fost în Dortmund pe un stadion unde peluza rezervatã suporterilor Borussiei bubuia sub fanii pãtimasi,etc. Dar am fost un simplu spectator , neavând nici un fel de afinitate fatã de o echipã . Pentru mine doar UTA conteazã !! Tocmai de aceea am si pus în discutie subiectul culorii negre din steagul utist ! Suntem într-o continua formare si sunt multe alte lucruri care ar trebui discutate ( fãrã ceartã) . Avem si problema viitorului stadion care este extrem de mic,problema actualului care este oribil ! Sunt si probleme efectiv de imagine, iar aceastã culoare face parte din imaginea echipei si a clubului nostru mult iubit ! Te rog nu o lua ca un motiv de ceartã ! Culoarea neagrã nu are ce cãuta pe steag alãturi de cea albã si rosie! Eu atât am vrut sã scot în evidenta ! HAI UTA!!

          0
          0
          1. Sunt steagurile lor…ce să spun ? eu mai repede m-aș lega de echipamentul nostru de joc…cel puțin ăla pentru deplasare, albastru, este oribil.

            0
            0
    2. Strong eu incercam sa ii explic lui Ion cu civilizatia din vest si ca si acolo exista ultras iar pentru mine ultras nu înseamnă bătaie înseamnă dragoste pentru echipa favorita un mare like pentru Dan

      0
      0
  7. Am înțeles Cico . Mai știe cineva cind o sa scăpăm de bd ? In ce stadiu e acțiunea in justiție ?

    0
    0
  8. Trebuie o galerie noua care sa sustina UTA si atat, nu frati cu miticii de la steaoaia cu is ultrasii astia de balta

    0
    0
  9. Vorbim doar sa ne aflam in treaba , parca nu sunt lucruri mai mai importante , sa fim seriosi , echipa sa mearga bine si sa promovam cu negru sau fara negru pe steag ( ca si culoare adiacenta totusi ) . Ne poate spune cineva cine a fost prezent la intalnirea de Marti seara ce sa discutat si ce planuri de viitor sunt ? ( acesta fiind de fapt si scopul acestei stiri )

    0
    0
  10. @ cico-„incercam sa ii explic lui Ion cu civilizatia din vest si ca si acolo exista ultras iar pentru mine ultras nu înseamnă bătaie. înseamnă dragoste pentru echipa favorita” – ce cred eu : civilizatia e civilizatie, nu doar de la educatie, se trage, ci si de la reguli, dar la stadion disciplina suporterului se bazeaza si pe..riguoarea pazei, ..pe frica. Nu trebuie sa fii de 2 ori pedepsit in ocident. Eu nu cred ca ultras , in varianta UTA,inseamna suporter ,care iubeste cel mai tare UTA, atunci si Marius Nurnberg este..ultras. Mai degraba ultras este legat de violenta, nu nespsrst fizica, dar si de limbaj, este o varianta europeana , a englezescului Hooligans, de placerea lor de a sta impreuna ,de a se face auziti, remarcati. ” Nebunii’ aia de la Dinamo Zagreb, sau Legia sau turcii se cred si ei ultras nu huligani. Cit despre steag acesta este tocmai dorinta de individualizare, de personalizare, de „suporter altfel”. Nu as fi asa de dur , in Romania cu fenomenul ultras, atata vreme cit nu se comporta ca la meciul cu Danemarca, atata vreme cit produc paguge clubului. Petardele, insa, nu au ce cauta intre spectatori sau in teren, In Romania tribunele sint cam goale, a-i maltrata si pe putinii care mai vin si mai scandeaza nu pare productiv. Insa o minima decenta este necesara,chiar daca spui ca iubesti clubul mai mult.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button