Fotbal judetean

Achizițiile în ofensivă, secretul Șimandului pentru un loc în prima parte a clasamentului: „Dacă rămânem pe 7 e perfect”


Stelele s-au aliniat în vară pentru Șoimii Șimand, AJF-ul „pescuind-o” în Liga 4-a după ce Șepreușul și Aqua Vestul au spus „pas”, iar Cermeiul a urcat în eșalonul trei.

Iar „galben-albaștrii” nu au dorit să mai tremure, așa că au umblat la lot în părțile esențiale și au găsit o formulă stabilă pe banca tehnică. „În opinia mea, achizițiile din ofensivă au făcut în mare parte diferența pentru noi. Petrilă, Faur și Berar au înscris goluri importante pentru noi. Apoi, Tolan și-a făcut excelent treaba în apărare, nu putem decât să-i mulțumim Crișului că a fost sensibilă la nevoile noastre. Bineînțeles, jocul nostru în general bun se datorează celor doi antrenori, Ioan și Jany Ruska, cu mențiunea că acesta din urmă a fost piesă importantă și în angrenajul echipei. Practic, a fost cel mai periculos om al nostru la fazele fixe. Toate astea ne-au dus pe un loc 7 meritat. Dacă rămânem acolo până la finalul campionatului e perfect. Sunt 7 puncte distanță față de locul 6, e greu de crezut că formațiile din fața noastră vor pierde atâta teren, mai ales că pretențiile lor nu vor scădea la primăvară. Ne uităm în special în spatele nostru, deși atâta timp cât suntem pe unul din primele 12 locuri am fi în obiectivul fixat la începutul sezonului”, spune Daniel Mărcuș.

Ajuns la 37 de ani, „creierul” șimăndanilor își propune să mai rămână și în „iarbă” cel puțin până în vară, dar are și alte preocupări la Asociația Sportivă. „Ne interesează mult grupele de copii și juniori. Cu cei mari am terminat campionatul trecut pe locul 4, avem o generație bună de 2004-2005, iar selecția e continuă la noi. Ne-am îndrăgostit și de fotbalul de sală la Șimand, participăm deja cu o echipă la naționalele Under 19, dar intenționăm să mai facem o formație de futsal. Încercăm să asigurăm viitorul fotbalului șimăndan cu jucători localnici sau din zonă. Deocamdată, pentru la primăvară, vom încerca să mai luăm doi-trei <<stranieri>>, dar  asta depinde de ceea ce-și doresc antrenorii. Cel mai important este să nu plece nimeni, deși nu cred că avem fotbaliști nemulțumiți în lot. Noi suntem mulțumiți de ei, ei de noi, ar fi păcat să stricăm un lucru care merge bine. Singurul lucru ce ne-a marcat negativ în toamnă a fost accidentarea gravă a lui Robi Pocioian, pe care – însă – îl așteptăm din nou la antrenamente din primăvară”, a adăugat profesorul cu abilități de manager al „șoimilor”.

marcusajfdema

Șimandul este condusă la nivel administrativ de foști fotbaliști, un aspect important pentru club. „Primarul Florin Dema, dar și vicele Iustin Șodincă au plecat din mijlocul nostru și ne sprijină cu tot ceea ce pot. De altfel, toți consilierii au înțeles dragostea șimăndanilor pentru fotbal și vrem să le mulțumim pentru asta. De altfel, toată comunitatea, prin sponsori, în frunte cu Daniel Cordoș, medic, asistenți, suporteri de rând sunt alături de noi și asta ne obligă să ținem ștacheta sus. O să mai umblăm și la baza sportivă, avem de făcut ceva retușuri și la gazon, în așa fel încât să fim la înălțime din toate punctele de vedere”, a concluzionat Dani Mărcuș, care a apreciat și gestul AJF, care a dotat toate cluburile cu un rând de echipament nou nouț prin contribuția CJA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button