Alte sporturi

„Bronz” mondial pentru arădeanul David Bogdan la șah școlar





La Sochi (Rusia) s-a derulat Campionatul Mondial de Șah Școlar. România a obținut o medalie, cea de bronz, la U13 prin arădeanul Bogdan David Emanuel, legitimat la clubul de șah Vados. Bogdan a terminat turneul cu 6,5 puncte din 9 runde, confirmându-și astfel încă odată valoarea, după ce în urmă cu doar câteva luni obținuse medalia de argint la Campionatul Uniunii Europene de la Kouty nad Desnou (Cehia) la U14.

Aradul a mai fost reprezentat la această competiție de încă doi jucători, Flavia Sida (6 ani) și Răzvan Buzuriu (7 ani), ambii legitimați la clubul Vados, ei participând la categoria 7 ani. Aflați la prima experiență internațională, ei au avut o comportare meritorie, Flavia terminând cu 5 puncte pe locul 13, iar Răzvan, cu 4,5 puncte, pe locul 32. De asemenea la categoria U17, Victor Văsieșiu (dublă legitimare CSS1 Târgu Mures/Sah Club Vados Arad) a terminat competiția pe locul 10 cu 4 puncte.

În altă ordine de idei, Campionatul Judeţean de Şah e în plină desfăşurare, la sediul clubului Vados din Arad, Bd. Revoluției nr. 29, ap. 11. Participă jucători legitimați cu domiciliul în județul Arad sau care sunt legitimați la unul din cluburile arădene. Campionatul va fi omologat de către Federația Internațională de Șah și de Federația Română de Șah și va conta pentru calculul Elo și CIV. Se joacă 7 runde sistem elvețian la timpul de joc de 90 minute + 30 secunde/mutare, ultima rundă fiind programată pe 18 decembrie, de la ora 14,00. Se vor acorda premii primilor trei clasați iîn clasamentul general plus premii speciale pentru cei mai bine clasați jucători cu elo 1701-1900, 1451-1700, 1200-1450 și sub 1200 precum și pentru cea mai bine clasată jucătoare.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button