Stranieri aradeni

Arădeanul Hațegan, al 16-lea arbitru din lume în anul 2016





Ovidiu Haţegan s-a clasat pe locul 16, cu 3 puncte, în clasamentul arbitrilor pe anul 2016, întocmit şi dat publicităţii, luni, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

În vârstă de 36 de ani, „centralul” arădean a participat în premieră la turneul final al Campionatului European din Franţa şi a mai arbitrat în acest an meciuri din Liga Campionilor, Europa League, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Haţegan a devenit primul arbitru român prezent la un turneu final după 16 ani (ultimul fusese Nicolae Grigorescu, la Euro 2000) şi primul „central” din ţara noastră care fluieră la o competiţie majoră de la Ioan Igna, în 1988, de asemenea la Euro.

 Cel mai bun arbitru al anului a fost desemnat Mark Clattenburg, cu 141 de puncte, care a condus finala Campionatului European şi pe cea a Ligii Campionilor.

Englezul a fost urmat de câştigătorul ultimilor doi ani, italianul Nicola Rizzoli (65 de puncte), şi de ungurul Viktor Kassai (55 de puncte).

În ierarhia feminină, Teodora Albon s-a clasat pe poziţia a şasea, cu 24 de puncte. Câştigătoare a fost desemnată Katalin Kulcsar (Ungaria), cu 58 de puncte, urmată de Katarina Monzul (Ucraina) şi Bibiana Steinhaus (Germania), ambele cu câte 53 de puncte.

digisport.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button