UTA Arad

UTA și-a restrâns prioritățile la fundaș central și un atacant, arădenii ar putea juca în Spania cu binefăcătoarea Astrei





Au trecut și primele zile ale lui 2017 fără ca echipa fanion a Aradului să concretizeze vreo mutare pe piața transferurilor. Probabil, atâta timp cât nu se clarifică defintiv situațiile de la ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu, cluburi aflate la ananghie din punct de vedere financiar și organizatoric, dar cu destui fotbaliști interesanți în lot, utiștii nu vor lua taurul de coarne în ceea ce privește celelalte ținte de piață. Reunirile celor două prim-divizionare sunt programate la începutul săptămânii viitoare, așa că mai e de așteptat câteva zile. Sesizând toate acestea și Laurențiu Roșu pare să-și fi schimbat puțin despre campania de transferuri și, cel puțin deocamdată, nu mai vorbește despre trei-patru jucători, ci doar despre doi mari și lați.

„Prioritate pentru un fundaș central și un atacant”

Sărbătorile de iarnă au trecut, iar utiștii au reluat căutările, discuțiile, negocierile pentru fotbaliștii meniți să aducă un plus în campania de primăvară. „Vorbesc zilnic la Arad cu Codru Grădinariu, Claudiu Drăgan sau Cristi Todea, analizăm atent toate variantele, țintele, în așa fel încât să luăm cele mai bune decizii. Eu am comunicat deja la club că prioritățile sunt un fundaș central și un atacant, pentru că pe aceste posturi nu stăm prea bine în special din punct de vedere numeric. Colegii mei de la Arad primesc tot felul de propuneri pentru jucători români și străini, dar vă spun sincer că în momentul de față nu suntem interesați decât de fundași centrali și atacanți. Bineînțeles, contează și pretențiile lor financiare, vârsta, constanța cu care au evoluat în ultima perioadă și capacitatea de a se acomoda în Liga a 2-a din România. Toate le luăm în calcul, nu ne grăbim”, ne-a mărturisit Roșu.

Neguț, păstrat de Chindia

UTA și-a manifestat interesul față de juniorul golgheter al celor de la Chindia Târgoviște încă de la finalul anului trecut. Inițial, Cristian Neguț  era luat în calcul doar în cazul în care Adi Petre ar fi fost transferat în această iarnă, dar tatonările au demarat oricum. Numai că, formația de lângă Turnul Chindiei au avansat o sumă imposibil de plătit la nivel de ligă secundă, așa că vârful de 21 de ani rămâne sub comanda lui Nicu Croitoru.

Jucători în probe în Spania?

În afara fundașului și atacantului, de preferință români, cu experiența primelor două ligi, „Bătrâna Doamnă” și-ar mai putea găsi una-două întăriri chiar în Peninsula Iberică. „Primesc destule propuneri de la impresari și jucători din Spania, în special din Liga a 3-a. În funcție de ce vom mai avea nevoie la data la care ajungem la Oliva Nova și cărțile de vizită ale fotbaliștilor respectivi, s-ar putea să primim câțiva în probe în Spania. Dar, de exemplu, nu prea suntem interesați de mijlocași, trebuie să fie ceva mult peste ceea ce avem noi în lot să luăm în calcul o achiziție în acest compartiment. Din punctul meu de vedere, suntem acoperiți acolo, atât ca juniori, cât și ca seniori”, a mai spus Roșu.

Viktoria Plzen, posibil adversar la Oliva Nova?

Laurențiu Roșu ajunge cu treabă pentru a treia oară în cantonamentul exclusivist de pe malul Mării Meditarane. „Am mai fost cu Steaua și Numancia acolo, e o locație excelentă, pentru care am optat în special datorită faptului că e aproape de aeroport. Din câte știu eu, facem maxim o oră de la Valencia, iar spre orașul spaniol avem avion direct de la Timișoara. Celelalte variante de cantonament în Spania erau o locație lângă Benidorm sau Murcia, dar, până la urmă, am ales varianta cea mai comodă și, zic eu, și cea mai bună din toate punctele de vedere. Vom avea un teren de antrenament doar al nostru, rămâne de văzut și ce parteneri de amicale găsim acolo, eu îmi doresc în total patru. Se pare că meciul cu Sparta Praga a căzut, în schimb e posibil să jucăm cu Viktoria Plzen. Țin în permanență legătura cu un băiat ce se ocupă în special de turneele amicale din zonă, o să definitivăm în curând și programul de amicale din Spania”, ne-a mai mărturisit antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Viktoria Plzen e liderul campionatului Cehiei și e formația ce a ajutat-o pe Astra Ploiești să se califice în 16-imile Europa League, învingând-o în ultima etapă din grupa E (revenind de la 0-2, în zece oameni) pe Austria Viena.

Câte două și trei antrenamente zilnice la Arad

Echipa „roș-albă” are programat primul antrenament al anului pe 16 ianuarie. „La ora 11 ne vedem cu toții la stadion și începem cu adevărat treaba. Marți și miercuri, jucătorii vor trece pe la medicul sportiv pentru analize, urmând ca până sâmbătă să avem în program câte două antrenamente pe zi. E greu de spus acum unde le vom efectua, depinde de vreme, de terenuri, dacă sunt înghețate sau nu, cert este că trebuie să ne încărcăm puțin din punct de vedere fizic jucătorii. De sâmbătă, 14 ianuarie, o să trecem la trei antrenamente pe zi până plecăm în Spania, sau mai precis până în ziua amicalului cu cei de la Cermei (n.a. pe 28 ianuarie)”, a încheiar Roșu.

12 comentarii

  1. Deci , la mijloc, Stratila,Tanase, Jorza,Copil , Andor,Chindris, Vlad Michel si Sthal zice Rosu ca ar fi destul,ii respect opinia, dar daca-Doamne fereste- Chindris pateste ceva, doar o improvizatie se poate face, pe acel post. De acord ca Polgar, si tinerii din lot, Iuga,Copaci, Covaci nu asigura perfect zona centrala ( deocamdata..), asa ca un fundas central bun, cu experienta,inalt,, ( dar nu Constantin de la ASA,-cu trecut dubios ) e necesar.Sper sa il vedem crescand si pe Celea. In atac, linga Curtuius si Petre (daca ramane), inca unul, cam cel putin la acelasi nivel, e necesar. Ideal ar fi sa fie under 21, dar greu gasesti si tineri si mai buni, ca ceea ce avem. Increderea mea este in Rosu si preparatorul fizic, care sa ii invete joc colectiv si sa ii duca la o rezistenta cit mai buna.Deocamdata speculam, dat cam in 2-3 saptamani trebuie sa avem certitudini. Transferuri dupa 1 -februarie nu ma sint de folos, in plus si cu pregatirea nefacuta cu echipa. Ar fi fost mununat sa fie luati si primii 15 de la UTA =2 in preatiri, dar poate ca ar costa prea mult.

    0
    0
  2. Munteanu de la Vâlcea, ne-ar putea ajuta chiar daca are deja o vârstă, dar macar e arădean și ar veni liber de contract odată cu desființarea oltenilor…De Dragalina mai știe cineva pe unde activează?

    0
    0
  3. Da, un stoper bun, cu talie buna si marcaj bun ar trebui. Munteanu este un fotbalist bun , dar are stilul lui Gligor. Impartasesc ideea lui @ Ion ca , jucatorul de la ASA , Constantin,nu are ce ta la UTA. Sa il vedem pe Meszar cum se pricepe, si mai ales cum il va ajuta pe rosu. !

    0
    0
  4. Pe acest Cr.Muntean ce are 27 ani il cunosc de la unele meciuri si cu mana pe inima spun ca e mai bun cu mult ca,,capitanul stangaci,,al UTA-ei….si merita adus la noi pentru a fi titular in aparare !Tucudean merge la Craiova,dar niciodata U,Craiova nu mai castiga campionatul..si mai ales cu George…!Sefii Brasovului spun ca ei au culoar favorabil de promovare directa si apeleaza la Becali,autoritati locale si oameni potenti de afaceri ,ca sa promoveze.Va spun ca la aceste capitole stau cu mult mai bine ca noi utistii,si va zic sa notati ce v-am spus !Intrucat sunt documentat si-n alte domenii,citeam recent ca un cetatean pe nume C-Tin Lungu din sat Firiteaz-AR c-a castigat 220 000 E la extragerea de sfarsit de an al bonurilor fiscale.Oare acest norocos nu e utist si ar trebui atras sponsor la UTA,iar de castigam eu,rapid cedam jumatete clubului UTA desi-s albaiulean .NELU din TaRGOVISTE mai dai tare cu Cerchez ca vine la UTA,dar nici Negut nu vine,pe Cerches poate il ia Dimano si-l repatriaza pe Popa inapoi….Eu sunt prea batran sa nu ma pricep la fotbal…..?.Hai UTA !

    0
    0
  5. Cr Munteanu are 37 de ani ai grija ca ai ratat varsta daca ar fi avut varsta pe care ai dato tu erau sanse sa fie adus asa la varsta asta cu tot respectul nu cred ca ne mai poate ajuta noua ne trebuie un fundas care sa vina titular sa ne putem baza pe el cativa ani minim 2-3.

    0
    0
  6. D-le Cico,ai perfecta dreptate cu Cr.Munteanu ce e nascut in 27.10 1980.Eu am mai vorbit cu valceni ca Patulea,fostu portar Robert Tufis ori observatorul Pintilie si nu mai retin care mi-a spus ca Munteanu Cristian are 27 ani.Daca e asa batran,nu e bun la UTA !Cum ne trec anii la toti si imbatranim.Cico deci am fost informat gresit !Sa vedem ce fundas si atacant aduce Rosu,ca Juventus Colentina l-a luat pe Musca de la Braila….Hai UTA !

    0
    0
    1. pai pana sa sti varsta lui Cr. Munteanu , era foarte bun ..acum dintr-o data nu mai ii bun…militiene, esti senil tata….pun pariu ca nu sti cine-i cristi munteanu….dai un search pe google, ca si asa esti online tot timpul…:))))

      0
      0
  7. Domnule din Alba Iulia, sa sti ca eu mi-am dat si eu cu parerea ca va veni macar unul dintre ei, Cherchez sau Negut dar nu sa putut din cauza pretului foarte mare cerut de clubul Chindia.Dar asta nu este un capat de tara pt. ca Rosu are de unde alege jucatorii doriti de el.Va doresc sanatate si noroc. HAI UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  8. Alo ,,pufarin ALONSO,, tu esti senil cu cine nu te-a educat….si ataci si tu mataluta pe subiectul anilor fundasului central-stanga Cr.Munteanu, ce mai marca goluri cand urca la faze fixe in careul altora..(intreaba pe Ionut Pop spaniolule..).Eu ca si tu nu am fost la botezul sau sa stim exact anii lui si nici nu am avut in maini cartea sa de identitate.Mai…si tu ai fost fotbalist ,ori prieten cu cei care au jucat turca la UTA (de ma musti)…?MUNTEANU tau, e cam acelasi leat cu Sorin Botis,deci nu mai joaca batrani la UTA !Clujanul Sorin Colceag e antrenor la juniorii U16 si ma mir ca nu a luat in lotul Romaniei nici un aradean junior.Si acum ceva pentru simpaticul Cojocaru de la Sebis,caruia ii spun ca fostul utist S.Sekely e acum la Deva alaturi de Roberto Bodea,Fagarasanu……iar PAUL PACURAR fost la Pancota si Luceafarul Or. e la Pandurii !Pentru mine doar UTA conteaza si tu ,,alonso,,ce meserie ai ca ofiter precis nu ai fost…?

    0
    0
    1. Ma bucur ca la sugestia mea te-ai uitat pe google despre cr munteanu:)))))…si stai putin ,ca tu ai fost militian ,nu politist:)))esti din alt aluat , voi pe vremea lu ceasca aveati personalitate:))))sa sti ca am fost sarcastic, daca nu te-ai prins…:))dar nu intelegi tu cuvantul asta ca doar ai fost militian cult:))))..militian cult=pleonasm:))))

      0
      0
    2. Sorin Colceag nu aluat niciu junior de la UTA pt ca acolo se merge doar exlusiv pe pileeeeee ,dar cred ca tu asta ai stiut din moment ce tu ” le are cu”…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button