Glorii arădene

Galeria din Cer a portarilor arădeni îl primește pe Nicu HuțanAn de an, fotbaliști din generațiile de glorie ale fotbalului arădean ne părăsesc, lăsând în urmă regrete, dar și amintiri frumoase din perioda în care sportul rege aduna duminică de duminică mii de oameni în tribune. Începutul lui 2017 vine cu o nouă dispariție fulgerătoare în rândul goalkeeperilor care au scris istorie la Arad, plecați prea devreme dintre noi. Lângă Gheorghe Gornea, Marian Sinescu, Viorel Butaru, Corneliu Marincan, Stan Gheorghiu, Miroslav Vidac, Vasile Gaboraș, Carol Weichelt, sau Miky Dehelean ajunge și Nicolae Huțan, la doar 57 de ani.

Tatăl fostului internațional de tineret, Sebastian Huțan, și el fost portar, a început fotbalul la UTA, fiind coleg de generație cu „eroul de la Sevilla”, Helmuth Duckadam. Pe perioada în care și-a satisfăcut stagiul militar la Lipova, a evoluat pentru formația de Liga 4-a din localitate – Șoimii, dar o jumătate de sezon și la Olimpia Bârzava, după care a trăit cea mai frumoasă perioadă a carierei sale la CFR Arad, pe scena eșalonului trei. Acolo l-a avut coleg pe Sandu Țamboi (foto stânga, alături de Nicu Huțan), care-și amintește cu emoție de acele vremuri. „Eram de valori aproximativ egale. El stătea mai bine la capitolul fizic, forță, eu poate eram puțin mai bun la dexteritate și reflexe. Nu pot să cred că a plecat atât de repede de pe această lume. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească și multă putere familiei, în special lui Seba, căci știu că aveau o relație puternică tată-fiu”, spune olteanul, care activează ca antrenor cu portarii la UTA Under 17 și Crișul Chișineu Criș.

Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 14, la Cimitirul din Gai. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 3 comentarii

  1. Dumnezeu sa-l ierte! Condoleante familiei! P.S.Turul campionatului jud.2 80-81 l-a jucat pentru Olimpia Birzava,atunci cind a facut armata la Lipova,e drept.

    0
    0
  2. Prin 1079-80, eram cu serviciul la Barzava si atasat de fotbalul local. Hutan, era militar la Lipova. Prin contacte tipice vremii am aranjat ca el sa fie portar la Barzava. Cu el Barzava a promovat in prima liga de judet ( lucru nefinalizat ), pentru ca terenul nu putea fi conforn cerintelor. Atunci l-am cunoscut pe „omul Hutan” , un tip de o calitate extraordinara, Vremurile au apus, apoi l-am urmarit cu simpatie pe fiul sau. Prin disparitia sa Aradul a mai pierdut un fost bun fotbalist. Amintirea mea il retine ca pe un portar caruia nu-i puteai da mai mult de 2-3 goluri de la 11m. Condoleante familiei , in principal lui Sebastian .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button