UTA Academie

Păcurar, după Poli II – UTA II 0-2: „Am fost la nivelul lor din tur, pressingul ridicat și pregătirea fizică au făcut diferența”





Rivalele Vestului, UTA și Poli, și-au trimis în luptă echipele satelit în cadrul primei runde a returului Ligii a 3-a (seria a IV-a). Practic, rolurile s-au inversat față de meciul din luna septembrie a anului trecut, când „alb-violeții” câștigau tot cu 2-0 la Șiria, prestând un joc mai bun decât arădenii. Astăzi, acesștia din urmă și-au luat revanșa în aceeași manieră, adică printr-o prestație convingătoare și trei puncte importante în clasament.

Diferența dintre combatante s-a văzut încă din start, Poli II făcând eforturi vizibile să treacă de mijlocul terenului. Pressingul ridicat al „roș-albilor” a dat roade, iar tabela s-a modificat după numai 19 minute. Contra a respins un corner al lui Stahl, iar Michel Vlad a catapultat mingea la vinclu, cu dreptul, de la 21 de metri. UTA II a rămas sus în teren și după alte 8 minute s-a făcut 0-2. Costin a pătruns în centru de pe dreapta, i-a pasat lui Toma, iar acesta a găsit și-a plasat șutul cu stângul la colțul lung al porții lui Contra. De abia după o jumătate de oră s-a dezmorțit și echipa gazdă, dar centrările de pe benzi nu au creat mare pericol în careul lui Mara. În schimb, Iuga putea majora avantajul echipei sale, dar nu ar fi greșit execuția după un corner al lui Vlad.

„Alb-violeții” și-au schimbat puțin fața după pauză, mai ales că Velcotă a adus un plus echipei sale. După avertismentul lui Fridrich, a venit finalizarea frumoasă a lui Oprea, pe care – însă – Mara a respins-o cu o intervenție excelentă. După o oră de joc, Vlad și Dan au trecut milimetri pe lângă centrarea în gura porții a lui Costin, în timp ce gazdele au rămas cât de cât periculoase doar în urma unor faze fixe. Ultimele zece minute au aparținut din nou „roș-albilor”, dar Toma și Mandache l-au remarcat pe Contra din poziții clare de gol.

Formații oficiale:

Poli II: Contra – Filip, Fridrich (56 Andreici), Murariu, Cherecheș (84 Iordache) – Oprea (75 Kokora), Bîrnoi – D. Pop, Vasi (46 Velcotă), Codrean – Totic.

UTA II: Mara – D. Lazăr, Iuga, Copaci, Dinculescu – Dobrean (87 Mandache), Dan – Costin (81 Coadă), Toma, Vlad – Stahl (65 Ghergar).

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Radu Pascu și Ludovic Zifceac (ambii din Oradea). Observatori FRF: Sorin Ciotlăuș (Deva) și Alin Lupu (Caraș Severin)

Păcurar: „Am recuperat multe mingi în jumătatea lor, dacă terenul era mai bun poate am fi construit și mai multe ocazii”

Cel puțin deocamdată, împrospătarea sângelui la echipa „satelit” a Bătrânei Doamne pare de bun augur. Achiziția Daniel Dan, sau jucătorii veniți de la prima echipă au adus clar un plus, însă surpriza cu adevărat plăcută a fost Dorin Toma. „Toată echipa merită felicitată în urma jocului și a efrotului depus, dar am vrea să remarcăm progresul lui Toma. Pentru cum a jucat azi ne este tot mai clar că în curând va bate și el la porțile primei echipe. A alergat, a recuperat mingi, a intrat în combinații și a mai și marcat un gol. Și vorbim despre un fotbalist care tocmai a mplinit 18 ani”, a subliniat Cristi Păcurar.

Referindu-se strict la meci, antrenorul UTA-ei II, alături de Dan Oprescu, Vasile Sin și Adi Ungur, a adăugat: „Exact cum ne-au bătut ei în tur, așa i-am învins noi acum, fără drept de apel. De abia la 0-2, au început și ei să se apropie de careul nostru, până atunci am jucat foarte bine. Am făcut un pressing ridicat, am recuperat multe mingi în jumătatea lor, iar dacă terenul era mai bun poate am fi construit și mai multe ocazii. Oricum, în afara acelei intervenții a lui Mara, nu am riscat cu adevărat să primim gol, pe când noi am mai avut și alte situații limpezi de a marca. Cei de pe margine au remarcat și pregătirea fizică superioară a băieților noștri, ceea ce nu poate decât să ne bucure, înseamnă că pregătirea de iarnă a ieșit așa cum ne-am dorit noi. Din păcate, încă suntem pe ultimul loc, dar sunt convins că jucând ca azi îl vom ceda rapid. Totuși, nu trebuie uitat că treaba noastră este să propunem jucători pentru prima echipă și mai puțin ne interesează punctele și clasamentul. Deocamdată, am observant că stăm mai bine și în jocul colectiv și în cel individual față de tur”, a adăugat Păcurar.

O nouă abatere semnată Covaci

Talentatul Darius Covaci a avut o nouă ieșire în decor. Aflând că  nu e titular astăzi, la Timișoara, fotbalistul utilizat mai mereu în meciurile de verificare a refuzat să se schimbe și să fie o variantă de rezervă. Probabil, îl așteaptă un nou referat înaintat de antrenori conducerii și amenda aferentă. Altfel, mai trebuie remarcat că dintre achiziții doar Daniel Dan a debutat și a fost chiar integralist pe postul pe care s-a consacrat, cel de mijlocaș central.

5 comentarii

  1. Felicitari pentru rezultat d-lor Cr.Pacurar si D.Oprescu si in curand sa va vad antrenori la prima echipa UTA, caci voi doi de erati la UTA 1 nu pierdeam prosteste la Brasov si Braila !Sanatate jucatorilor si voua,ca meritati !

    0
    0
    1. si mai spuneti ca luati interviurile cu antrenorii aleatoriu??? Se vede clar la victorii Pacurar la infrangeri Oprescu!!!!

      0
      0
    2. Cat timp era Pacurar secund la echipa mare, nu stiati cum sa il mai scoatei tap ispasitor si sa il jigniti la fiecare etapa.
      Acum brusc v-ati sucit. Sunteti mai rau ca vremea si se vede de la o posta ca n-aveti cultura fotbalistica.

      0
      0
  2. Din ce urmăresc eu aici Păcurar are niste clienți care sunt ori părinți ori „colegi”sau prieteni ai „colegilor” pt ca noi suporterii utiști dacă scriem scriem la subiect și fără răutăți !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button