Fotbal judetean

CS Dorobanți e noua regină județeană la fotbal în sală! Georgiu și Mitrea – eroii „alb-negrilor”





Campioanele celor opt faze zonale ale ediției din această iarnă a campionatului județean de mini-fotbal și-au dat întâlnirea la Sala de Sport a Universității Aurel Vlaicu Arad. Unire Sântana dorea să-și apere trofeul, dar avea să părăsească întrecerea încă din faza grupelor, după un meci halucinant chiar împotriva viitoarei campioane. În ultimul meci al Grupei A, elevii lui Donca aveau neapărat nevoie de victorie pentru a se califica mai departe și se părea că o vor obține fără probleme la 3-0 pe tabelă, dar Dorobanțiul a avut puterea să egaleze, scor la care a mers în „careul de ași”. Dar, iată toate rezultatele din grupe și clasamentele finale ale acestora:

Clasamente

Semifinale pe muchie de cuțit

Așadar, ajunsă între cele mai bune patru formații, CS Dorobanți a întâlnit Curticiul. „Vameșii” depășiseră Șimandul în clasamentul Grupei B, contestând dreptul de joc al lui Pirtea, jucător legitimat la Național Sebiș. În derby-ul cu vecinii de la Dorobanți, golurile lui Avrămuțiu, Varga și Morariu nu au fost de ajuns, atâta timp cât pentru teamul advers au înscris Georgiu, R. Szabo, Apostol și Nadiu. S-a încheiat 4-3 pentru băieții lui Ciubăncan, care aveau să-și citească perfect adversarul din finală. Acesta, Șoimii Șimand, a trecut cu 2-1 de Păulișana Păuliș, la capătul unei partide cu foarte multe ocazii și doar golurile semnate Mărcuș și Țigan, respectiv Geanîm.

Mitrea a închis conturile cu…mâna

Marius Ciubăncan le-a cerut elevilor săi să evolueze precaut în fața șimăndanilor, care au aliniat la acest turneu și copiii care evoluează în campionatul național Under 19 de futsal. Dorobanțiul a accelerat când a fost nevoie și a rezistat eroic în defensivă pentru un succes sec cu 2-0. Vasilică Georgiu a deschis scorul cu călcâiul, în timp ce Alex Mitrea  (de altfel de netrecut între buturi) a scris concluzia turneului. Fostul portar al luio UTA și ASU Poli a profitat că omologul său, Stanciu, urcase la un corner și a marcat din poartă în poartă mâna, pecetluind soarta finalei. Alexandru Mitrea, Călin Văduva, Ciprian Pistrui, Robert Szabo, Răzvan Apostol, Vasilică Georgiu, Darius Nadiu, Darren Toth și Raul Poșta sunt numele campionilor de azi.

Ciubăncan: „Băieții au fost extraodinari, victoria ne dă moral pentru campionat”

Dacă pe teren mare dețin „lanterna roșie” la mijloc de drum, iată că pe suprafață redusă cei de la Dorobanți se descurcă excelent. Avându-l la „catedră” pe tehnicul Vasilică Georgiu, „alb-negrii” au pus mâna pe trofeu, luând și o adevărată injecție de moral pentru returul Ligii a IV-a. „Nu cred că vreuna dintre finalistele de azi nu au avut o mică speranță la trofeu din moment ce au ajuns până aici, iar acest lucru face victoria noastră și mai prețioasă. Am avut parte de cinci meciuri foarte grele, dar am făcut față din toate punctele de vedere. Să nu uităm că am reușit să revenim de la 0-3 în fața celor de la Sântana, în condițiile în care era un meci decisiv pentru calificarea în grupă. În cele din urmă, eu zic că am câștigat meritat, prestând un fotbal de calitate. Toți merită felicitați, de la cei mai experimentați, până la copii, care au avut și ei un aport important la acest succes. Am arătat că se poate, că și pe teren mare suntem doar la mâna noastră, totul este să credem în noi și să acționăm ca o echipă, cum s-a întâmplat azi. Avem un moral bun pentru deplasarea de la Zăbrani, unde ne punem mari speranțe într-un rezultat bun”, a spus Marius Ciubăncan, antrenorul campionilor.

Lucaci vrea un campionat de futsal și pentru restul anului

Recunoscându-le meritele adjuncților săi, Ovidiu Coman și Andras Mako, pentru organizarea în bune condiții a unei noi ediții a campionatului județean de fotbal în sală președintele AJF le-a mărturisit celor prezenți că: „Intenționăm să facem un campionat de futsal și pentru restul anului. Studiem serios problema, avem și sprijinul Federerației, care, de altfel, ne-a și trimis pentru premierea de azi mingi specifice de futsal, dar – bineînțeles – avem nevoie de echipele bătioase ce au luat startul în număr mare și la această ediție. Toate merită felicitate, căci de multe ori înveți și te călești mai mult din eșecuri, decât din victorii. Azi cei mai feiciți sunt cei de la Dorobanți, dar mâine poate fi oricare altă echipă în locul lor. Totul este cu perseverență și muncă”, a punctat Adrian Lucaci.

Vouchere de 3250 de lei și  17 mingi ca premii

Pe lângă diplome, plachete și cupe, finaliștii campionatului județean de fotbal în sală au fost răsplătiți cu bani și mingi. Locurile 5-8 (Pecica, Unirea Sîntana, Gurahonț și FC Sântana) au primit câte două mingi de teren mare și câte una de sală, iar locurile 1-4, vouchere de la Saller în valoare de 1500 de lei – Dorobanți), 1000 de lei – Șimand, 500 de lei – Păuliș și 250 de lei – Curtici, plus câte o minge de futsal. Șimăndanul Daniel Mărcuș a prmit o distincție specială din partea lui Adrian Lucaci pentru implicarea în ativitatea fotbalistică la toate nivelurile, în timp ce superlativele turneului au mers la Răzvan Stanciu (cel mai bun portar) și Vasilică Georgiu (cel mai bun jucător). Distincții au primit și arbitrii finalei Mircea Ardelean, Gabriel Hărduț și Sebastian Mako. Repriza a treia e în plină desfășurare la Pensiunea George’s din Grădiște.

 

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button