Arhivă articole

Arădeanca Olivia Cîmpian, printre gimnastele ce reprezintă România la „europenele” de la Cluj

Federația Română de Gimnastică, în urma recomandărilor colectivelor tehnice, a comunicat miercuri componența celor două loturi ale țării noastre pentru Campionatele Europene de gimnastică artistică, programate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 19-23 aprilie, anunță FRG pe site-ul său oficial.

La cea de a 7-a ediție individuală (individual compus și aparate) și-au anunțat participarea 295 de gimnaști și gimnaste din 37 de țări. Înscrierile nominale ale federațiilor participante se vor încheia pe 23 martie, la sediul UEG având loc apoi tragerea la sorți a grupelor de concurs.

Lotul masculin al României este compus din: Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Robert Ghiuzan, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache, colectivul de antrenori fiind format din Ionuț Corlaci, Ioan Suciu și Vasile Vug.

Conform înscrierilor pe aparate, la sol vor concura Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, la cal cu mânere vor evolua Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Laurențiu Nistor, la sărituri vor participa Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Robert Ghiuzan, la paralele vor evolua Vlad Cotuna, Laurențiu Nistor, iar la bară, Vlad Cotuna și Laurențiu Nistor.

Lotul feminin al României este alcătuit din: Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, antrenori fiind Nicolae Forminte, Claudiu Moldovan, Matei Stănei și Liliana Cosma.

La sărituri sunt înscrise Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Larisa Iordache, la paralele vor evolua Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache, la bârnă vor concura Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, la sol vor participa Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache, Cătălina Ponor.

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat recent pentru AGERPRES că obiectivul delegației României la Campionatele Europene este câștigarea a două-trei medalii.

Printre arbitrii de la „europenele” de la Cluj activează și un alt arădean, descoperitorul de talente, Eugen Cățean.

De menționat ar mai fi că Olivia Cîmpian participă în aceste zile la Cupa Mondială de la Doha (Qatar). Arădeanca de 16 ani a evoluat, ieri, la paralele și unde a obținut a 10-a notă, 11,966, fiind a doua rezervă în finală.

0
0
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.