Arhivă articole

UTA II găzduiește Ighiul cu…Performața celor 7 puncte din 9 posibile: „În tur ne-au pus toate probleme, acum e invers”

UTA II, cu tot ceea ce presupune ea, lot de Liga 3-a și Elite Under 19, poate fi considerată echipa începutul de an în fotbalul arădean. „Roș-albii” sunt neînvinși în cele două competiții oficiale, iar în Cupa României, juniorii sunt cu un pas în finală. „Anticipam această perioadă bună după pregătirea bună din iarnă. Sperăm să continuăm pe aceeași linie, suntem puțin îngrijorați din pricina prospețimii, dar scopul nostru, al antrenorilor, este să-i aducem pe jucători la forma optima”, spunea după partida de ieri, cu CFR Cluj, Dan Oprescu, cel care conduce destinele „satelitului” UTA-ei, alături de Cristi Păcurar, Adi Ungur și Vasile Sin.

În weekend, mai precis sâmbătă și duminică, arădenii joacă pe teren propriu în fața unor formații abordabile: Performanța Ighiu (în eșalonul terț) și Gaz Metan Mediaș (Liga Elitelor). La Șiria, e din nou rost de puncte, deși formația din județul Alba are argumentele ei pentru un rezultat bun. A rezistat pe teren propriu în fața candidatelor la promovare Lugoj și Reșița și a pierdut la limită (1-2) în „fieful” Ripensiei. „Ighiul e o echipă imprevizibilă, așa se întâmplă de fapt cu toate formațiile ce schimbă mult la nivel de lot într-o pauză competițională. Ne-am luat ceva informații despre ei, de la cei cu care au jucat deja în retur și am înțeles că sunt destul de buni. Dar, asta nu ne sperie, căci și celelalte echipe pe care le-am întâlnit până acum au avut destulă calitate. În tur toate ne-am pus probleme, iar acum e exact invers”,  a adăugat Oprescu. În afară de jucătorii care au avut probleme în iarnă, Vasiu și Prună, UTA II nu are probleme pentru disputa de sâmbătă (ora 15), de pe arena „Otto Greffner”.

Fără victorie în 2017, Performanţa Ighiu încearcă să dea spargă gheaţa în deplasarea din comuna lui Slavici, împotriva unei echipe ce nu a cunoscut gustul eşecului în retur. În ultima rundă, arădenii au încurcat planurile liderului din Sebiş şi au un moral excelent, în acelaşi timp însă ighienii ţintesc succesul, mai ales că etapa viitoare au parte de un meci extrem, cu CNS Cetate Deva. „Ne aşteaptă un meci foarte dificil. Întâlnim o echipă care a strâns 7 puncte în aceste trei etape, formată din jucători care evoluează de mult timp împreună, tineri de perspectivă dornici să facă pasul spre echipa mare. Mergem să jucăm, să confirmăm prin rezultate evoluţiile din teren şi nu ne ascundem faptul că ne propunem să câştigăm primul meci din retur. Contează mult în economia partidei ce fotbalişti vor fi trimişi să joaca pentru echipa secundă a Bătrânei Doamne” a declarat antrenorul Mihai Manea pentru ziarulunirea.ro.

În tur, Performanţa a câştigat la Galda de Jos, scor 2-0, reuşite S. Szekely şi F. Himcinschi, jucători ce nu mai fac parte din efectivul formaţiei din Alba. De altfel, comparativ cu respectivul duel, „supravieţuitori” mai sunt doar doi, Fetiţa şi Circov, după amplele transformări din intersezon. Va absenta S. Turuş – răcit, dureri la spate.

Formații probabile:

UTA II: Mara – Zdrențan, Wild, Copaci, Dinculescu – Dan, Dobrean – Ghergar, Toma, Covaci – Stahl.

Ighiu: Dr. Pop – Miroiu, Potopea, Iclănzan, Ad. Mărginean – I. Grozav, Trifa – Circov, M. Cristea, Coltor – Seiwerth.

Arbitri: Mircea Salomir jr. – Csaba Antal și Iosif Nasc (toți din Cluj). Observatori FRF: Sebastian Moisin (Oradea) și Romeo Malac (Bihor)

0
0
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.