25/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Metodă inedită pentru alegerea executantului de penalty-uri la UTA: Decide Roșu pe loc, în timpul meciului

Echipa fanion a Aradului a ratat nu mai puțin de trei lovituri de la 11 metri în acest sezon și toate au avut impact asupra configurației finale a tabele de marcaj. Copil, cu Râmnicu Vâlcea (scor 2-2), Chindriș, cu ASU Poli (scor 1-1) și Petre, cu FC Brașov (scor 1-2) sunt cei care au irosit penalty-uri, așa că, teoretic, ar trebui să vină rândul altor jucători să pună mingea pe punctul cu var când va fi cazul. Cum și Strătilă a spus încă din primăvara anului trecut, de când a ratat la Baia Mare, că nu-și mai asumă această responsabilitate, opțiunile s-au cam împuținat.

Oricum, conform celor spuse de antrenorul echipei, viitorul executant de penalty la UTA va afla doar după ce arbitrul va arăta punctul cu var. „În fiecare săptămână, executăm lovituri libere sau de la 11 metri, iar eu văd care dintre jucători bate mai bine. Când vom beneficia de un penalty, eu voi desemna executantul chiar în timpul meciului”, a spus mărturisit Laurențiu Roșu în cadrul conferineței de presă săptămânale, pe care clubul UTA a organizat-o de această dată la Cofetăria Libelula, renovată recent.

Legat de Adrian Petre, cel care a fost extrem de afectat de ratarea loviturii de la 11 metri în disputa cu „stegarii”, tehnicianul arădenilor a adăugat: „Cred că i-a prins bine convocarea la lotul național de tineret. S-a mai deconectat puțin, a prins puțină încredere în tricoul naționalei și, din câte l-am văzut la antrenamentele de miercuri și joi, e pregătit să-și facă din nou treaba la UTA. Între timp, a și căzut pe locul trei în clasamentul golgheterilor, probabil va dori să marcheze din nou cât mai repede, iar echipa va fi cea mai câștigată. Eu îi doresc să câștige lupta cu Hadnagy și Chipirliu, rămâne de văzut dacă va și reuși”.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0
%d blogeri au apreciat: