UTA Academie

Fără Tănase și Copaci la Cluj! UTA Under 19 are de apărat avansul minin luat în semifinala Cupei cu CFR-ul: „Sunt destui care pot face diferența”





Dacă la nivel de seniori, obiectivul clubului fanion al Aradului este promovarea în Liga 1, juniorii mari au ca țintă apărarea trofeului cucerit vara trecută în fața celor de la ACS Poli Timișoara. Și în acest sezon, UTA e la 90 de minute distanță de disputarea finalei Cupei României la Under 19, minute ce se vor consuma mâine, pe arena sintetică a Bazei Sportive Unirea din Cluj, începând cu ora 12.   

Disputa se reia de la scorul de 1-0 pentru „roș-albi”, pe arena din Sânicolau Mic fiind decisiv golul din penalty al lui Paul Copaci. Între timp, fundașul de 18 ani a devenit piesă importantă a primei echipe și nu a făcut deplasarea pe Someș. La fel ca și Tănase și Petre, de altfel, jucători care – conform vârstei – ar fi putut fi utilizați în disputa cu CFR-ul. „Prioritară a fost și va fi mereu prima echipă, noi, de la echipa a doua lucăm pentru ea și nu invers. Și, până la urmă, faptul că cei trei jucători din generația 1998 au devenit importanți în Liga 2-a nu face decât să ne bucure. Până la urmă, e un ciclu sănătos la club și, oricum, toți cei care vor juca mâine au calitate. Sunt destui care pot face diferența, sunt toți fotbaliști de  UTA, care au și demonstrat în acest debut de an, atât la Elite, cât și în Liga III-a, că au progresat și sunt într-o formă bună”, spune Cristi Păcurar, antrenor al juniorilor arădeni, alături de Dan Oprescu, Adi Ungur și Vasile Sin.

În urmă cu două săptămâni, datorită abordării defensive a formației clujene, dar și a suprafeței de joc destul de denivelată, meciul a fost destul de sărac în faze de poartă.Probabil, aspectul partidei va fi altul, atâta timp cât clujenii vor fi nevoiți să marcheze ca să meargă mai departe. În plus, suprafața sintetică va încuraja jocul de construcție, iar eu zic că noi stăm destul de bine la acest capitol. Nu mergem la egal, ci ne propunem să câștigăm Sigur, trebuie să luăm în calcul și factorul adversar, unul pe care-l respectăm prin prisma rezultatelor avute în fotbalul românesc în ultimii 10-15 ani. Și, chiar dacă ei nu evoluează în campionatul Elite, au generație bună, iar rezultatul din tur le dă posibilitatea să spere”, a adăugat Păcurar.

Încă de acum două săptămâni, Sorin Oncică anunța o altfel de partidă în manșa secundă. „Șansele de calificare în finală sunt ceva mai mari de partea Aradului, dar va fi altfel de meci la Cluj. Ne revine și jucătorul suspendat, un număr 10 clasic, de ultimă pasă, eu zic că vom avea altăf față în retur”, spuneaantrenorul tinerilor cfr-iști, care – într-adevăr va conta din nou pe mijlocașul Adrian Pop, suspendat în partida de la Arad.

Formații probabile:

CFR Cluj: Farcaș – Pârv, Monea, Csiki, Roş – S. Petruş, A. Petruş,  Ad. Pop, C. Pop -Cazan Hetea.

UTA: Mara – Iova, D. Lazăr, Iuga, Dinculescu – Jorza, Brăniștean – Costin, Toma, Mandache – Stahl.

Arbitri: Vladimir Nagy – Adrian Mărginean și Daniel Popa (toți din Aiud)

 

Un comentariu

  1. Gurile rele spun ca Adrian Marginean si…..sunt pe tabel ca locuiesc in Aiud,dar unii arbitrii spun ca el si…locuiesc in Cluj !.Si totusi gurile rele nu cred ca ma mint !!!!! Bafta UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button