Arhivă articole

Meci decis după un sfert de oră, Jichici candidează la golul sezonului: Cetate Săvîrșin – Crișul Chișineu Criș 2-6

În Vinerea Mare, liderul a mers după puncte la Săvîrșin și după 15 minute le avea deja în desagă. Apoi, și-a permis să se relaxeze puțin, iar formația lui Cătălin Neamț a devenit singura ce a înscris de două ori în poarta liderului într-un singur meci. Mai mult, formația din comuna regală se poate lăuda cu faptul că din totalul de 7 goluri încasate de Crișul Chișineu Criș, trei sunt opera ei.

La cum s-a jucat încă din start, era doar o chestiune de timp până când vizitatorii vor deschide tabela. Și au avut nevoie de doar 8 minute, la o fază la care Turcuș a centrat și Jichici a marcat cu capul de la colțul scurt. Peste alte două minute, Modan a luat o acțiune pe cont propriu și a găsit colțul lung al porții lui Dagău de la aproximativ 23 de metri. Apoi, în minutul 15, socotelile s-au încheiat odată cu euro-golul lui Petrișor Jichici. Pe o respingere a defensivei adverse, mijlocașul de 22 de ani a preluat balonul pe piept și a înscris dintr-un voleu de la 30 de metri, mingea atingând și bara. Din acel moment, vizitatorii au mai slăbit ritmul și le-au dat și celor de la Săvîrșin posibilitatea să lege jocul. Rezulatul a fost un penalty scos de Popa după contactul cu Pătroi și transformat de Flavius Pavel (min. 42). Totuși, diferența de trei goluri avea să fie refăcută până la pauză, prin Marinescu lăsat singur cu portarul de Turcuș.

Partea secundă a debutat cu al doilea gol personal marca Modan, pasa în fața porții aparținându-i lui Gâlcă. Reîntors recent din Germania, juniorul Cetății, Narcis Marc, și-a pus pecetea cu un gol frumos: voleu din careu după centrarea lui Popa. Totuși, concluzia partidei a aparținut tot Crișului, prin golgheterul său, Nicu Modan, care a marcat cu capul din apropiere pentru un defintiv 2-6, fixat chiar în minutul 66!

Fără Sandu, Dumitrescu sau Bogdan, Săvîrșinul a avut o defensivă inedită, cu Bontea și Cotuna fundași centrali. „Nu ne puneam noi prea multe speranțe într-un rezultat pozitiv cu Crișul, diferența de valoare și mai ales de pregătire e prea mare între noi. Dar, am contribuit la un meci frumos, ne bucurăm că suntem prima echipă ce le înscriem două goluri într-un meci, trei cu cel din tur. E drept, și ei au oprit motoarele, dar rămânem cu o impresie în general bunicică”, a spus Cătălin Neamț, jucător și antrenor la Crișul.

Timișoreanul Petrișor Jichici e la primele goluri din retur, cel de-al doilea fiind o adevărată capodoperă. „Într-adevăr, mi-a ieșit perfect acea execuție de la distanță, dar mai mult mă bucură victoria echipei, cea cu numărul 21 din acest campionat. Cele două goluri îmi dau încredere, sper ca eu și colegii mei să o ținem tot așa. Urmează trei meciuri grele pentru noi, dar suntem obișnuiți să le luăm ca pe niște finale. De la început ne-am impus să nu subestimăm niciun adversar, așa că nu avem decât să ne facem jocul obișnuit și să prelungim seria pozitivă. Avem toate condițiile să terminăm neînvinși acest campionat. Personal, aș dori să mulțumesc conducerii, antrenorilor și colegilor pentru că au avut încredere în mine, m-au și ajutat când mi-a fost greu și le urez, atât lor cât și suporterilor Crișului și iubitorilor de fotbal din județul Arad, Sărbători Fericite!”, a spus Jichici la finalul confruntării de la Săvîrșin.

Formații:

Săvîrșin: Dagău – Mihăilă (67 Ursulescu), Bontea, Cotuna, Benescu – A. Popa, Fl. Pavel (81 Seb. Iștoc), Sil. Iștoc (86 Ursu), Neamț – V. Oprea, N. Marc.

Crișul: Pătroi (46 Mucha) – Lavrincsik, Al. Pavel (59 Asandului), Lung, Jude – Borșa, Turcuș, Jichici (83 Ciornei), Marinescu – Fl. Gîlcă, Modan (69 Horga)

Arbitri: Cristian Trif –Mihai Berariu, Paul Radu. Observatori AJF: Doru Herțag, Marcel Vida

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.