Fotbal judetean

Surpriza s-a înfăptuit pe final: Voința Mailat – Victoria Felnac 2-1





Echipa lui Radu George și-a recuperat rapid punctele pierdute etapa trecută cu Glogovățul, chiar în fața unei formații din Top 6. Din diverse motive, Felnacul a aliniat o formulă experimentală de joc și asta avea să conteze la final.

Prima parte a fost destul de echilibrată, cu un plus totuși pentru vizitatori. Aceștia au avut și două situații bune, prin Balint (șut în plasa laterală) și Felnacichi, care a călcat pe balon din poziție ideală. Gazdele s-au văzut în careul advers doar în urma unor faze fixe, fără a pune în pericol buturile înlocuitorului lui Pașcalău, Emanuel Matenț.

Observând că e o pâine bună de mâncat, „alb-verzii” au schimbat ritmul în repriza secundă, iar Mateucă a deschis repede scorul. În minutul 48, „decarul” Mailatului a primit un balon de la Achim, a pătruns în careu și a șutat excelent sub transversală. Tot Mateucă a avut șansa golului doi, dar a tras slab, pe lângă, de la marginea careului. Felnacul a crescut din nou în joc, iar Butura a restabilit egalitatea. Fostul mijlocaș al Giarmatei a primit o pasă lungă de la Mărușteri, a pătruns de pe stânga în careu și l-a executat pe Barabaș cu un șut plasat: 1-1 (min. 57). Apoi, însă, portarul Mailatului, care a lucrat ani buni de zile cu Dan Cuedan, a avut intervenții salvatoare în fața lui Mărușteri, cea din minutul 83 fiind de-a dreptul miraculoasă. Meciul curgea spre o remiză, când Matenț a greșit la o centrare plouată în careul său, a scăpat mingea de sub control, iar nou intratul Rancov a înscris din apropiere pentru primul succes al returului pentru Voința.

Fără Pașcalău, Brozbic sau R. Popa, dar și cu Moisă și Băd pe bancă, Felnacul a avut pe teren o echipă extrem de tânără. „Fiindcă suntem în obiectiv, ne-am permis să dăm șansa multor jucători tineri și nu îmi pare deloc rău că am făcut-o. Onița chiar a jucat mult peste așteptări, păcat că s-a accidentat, iar Țugulescu a demonstrat că poate juca mai multe posturi la fel de bine. Și Cociuba m-a mulțumit în general, păcat doar de rezultat. După aspectul general al meciului și numărul de ocazii, nu meritam să pierdem acest meci, dar acesta e fotbalul. Ne-a taxat din nou pe o greșeală personală”, a menționat Dan Cuedan, tehnicianul lui VI-FE.

Înger păzitor al echipei sale, Sergiu Barabaș are o satisfacție în plus și asta pentru că a contribuit la victoria fostei sale echipe și a fostului antrenor de la UTA și Selecționata Aradului. „Aveam mare nevoie de aceste trei puncte pentru a respira în zona fierbinte a clasamentului, dar și pentru a avea parte de Sărbători Fericite. Nu mi-am făcut decât treaba, îmi pare rău pentru fostul meu antrenor, deși știu că nu e o tragedie că a pierdut acest meci”, a spus goal-keeperul de 22 de ani.

Formații:

Mailat: Barabaș – Bălă, Al. Lazăr, Cernat, Ciucifara (62 Roșu) – Ungureanu, R. Caba, C. Morariu – Cheșa (90 B. Gabor), Mateucă, Achim (75 Rancov).

Victoria Felnac: Matenț – Onița (46 P. Bogdan), Țugulescu, Dubeștean, Petri – Mărușteri, Cociuba (57 Borteș), Adam, Butura – Felnacichi (81 Băd) – Balint (75 Moisă).

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Florin Vesa, Mihai Stanciu. Observatori AJF: Traian Enoiu, Ioan Hamza

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button