UTA Arad

„Tânăru’”, la primul meci văzut din Ceruri: „Am luptat și în memoria lui, iar el ne-a ajutat să câștigăm”





Familia UTA și Aradul fotbalistic s-a despărțit în Săptămâna Mare de om și un profesionist desăvâșit. Ștefan Bicsky nu a fost doar maseurul ce-ți lua durerea sau crampele cu mâna, ci și persoana la care găseai întotdeauna un sfat bun, sau alinarea în momente grele. Deși viața nu a fost prea blândă cu el, despărțindu-se prea devreme de soția Margareta, „Tânăru’” a rămas un optimist incurabil și transmitea această stare și în jurul său. Nu e de mirare că absolut toți jucătorii „Bătrânei Doamne” și vorbim despre generații întregi începând cu anii ’80, au vărsat o lacrimă sau și-au exprimat gândul de recunoștință la despărțire.

Astăzi, în locul unde de obicei se așeza pe bancă Bicsky, utiștii au pus un tricou alb imprimat cu chipul său, iar după golurile ce aveau să decidă crucialul meci cu Sepsi Sfântu Gheorghe, l-au luat și l-au înălțat spre Cer. Nici suporterii nu l-au uitat: <<Rămas Bun Tânăru>>. Acesta i-a văzut și le-a mulțumit cu bunul simț ce l-a caracterizat în toți cei 62 de ani, fără trei săptămâni. Încă nu s-a obișnuit să vadă meciurile UTA-ei sale de la înălțime, era mai în largul său acolo, lângă iarbă, dar trebuie să se obișnuiască.

Până una alta, parcă la acea lovitură de cap a lui Petre ce a lovit transversala și s-a dus în capul lui Niczuly și apoi în plasă, a avut și el o contribuție. A simțit-o chiar autorul golului ce o ține pe „Bătrâna Doamnă” în cursa pentru promovarea în Liga 1.  „Am luptat și în memoria lui, iar el ne-a ajutat să câștigăm. Lovitura mea de cap putea foarte bine să lovească bara și să vină înapoi în teren, dar Tânaru’ a pus o vorbă bună exact acolo unde trebuie. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru noi ani de-a rândul, ne va lipsi mereu, însă doar fizic. Amintirea sa va rămâne mereu vie. Dumnezeu să-l odihnească”, a spus Adi Petre la finalul partidei cu viceliderul.

Dar, Ștefan Bicsky a fost sursă de inspirație și pentru Bogdan Miron la penalty-ul celor de la Sepsi. Ca fost portar, „Tânăru’” i-a șoptit numărului unu utist pe ce colț va bate „vulpoiul” Hadnagy și acesta a ratat pentru prima oară de la punctul cu var în acest sezon.

Un comentariu

  1. pacat ca nu a apucat sa fie din nou masor in prima liga! candva sportul studentesc l-a vrut dar nu a fost sa fie…si pe Miron l-a ajutat la penalty, doar a fost portar! Miron a si multumit imediat ce a parat sutul lui Hadnagy aratand spre cer!!

    0
    0
  2. Tot respectul pt. Ş.B. ,dar pina acolo sa ajungi sa spui ca un om care a murit i-a ajutat sa apere sau sa inscrie ….chiar e penibil …

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button