Fotbal judetean

Gură de oxigen chiar în fața unei contracandidate: ACS Socodor – CS Dorobanți 5-3





Echipele care, practic, joacă (doar) de plăcere în Liga 4-a Arad s-au duelat în această după-amiază pentru trei puncte extrem de importante în economia luptei pentru supraviețuire. Gazdele chiar nu cunoscuseră gustul succesului în acest retur, dar nevoia de victorie era și mai mare în dreptul celor de la Dorobanți, aflați pe ultimul loc în clasament.

A rezultat un joc dârz, început ceva mai bine de vizitatori (cu semi-ocazie Stancu) și dezechilibrat de o fază îndelung contestată. „Mingea a ieșit în aut de margine o jumătate de metru, dar asistentul Cristea era cu spatele la fază, deoarece discuta cu cei de pe banca gazdelor. Noi chiar ne-am oprit, dar meciul a continuat și Socodorul a deschis scorul”, ne-a relatat Flavius Moisă, tehnicianul „alb-negrilor” în lipsa lui Marius Ciubăncan, plecat cu copiii Academiei Ladislau Brosovzsky la un turneu în Ungaria.  Cel care a înscris pentru 1-0 a fost S. Mako, după pasa lui Molcuț (min. 28). Golul doi a venit repede, dar nu înainte ca Georgiu să tragă în Vîrzob din interiorul careului. În minutul 34, Flueraș a beneficiat de o centrare a lui Molcuț, a fentat un adversar și a mărit avantajul echipei sale.

Repriza a doua s-a reluat de la scorul de 2-0, iar Pistrui (cap după cornerul lui R. Lăsculescu) a dat iluzia revenirii în joc a vizitatorilor. Însă, a venit minutul 66, când S. Mako, a driblat scurt un adversar și a marcat cu stângul din 9 metri. Apoi, Deac a dictat penalty la îmbrățișarea lui Robert Szabo asupra lui Molcuț, iar portarul Mitrea și-a pierdut cumpătul. A avut un schimb de replici neortodox cu „centralul” și a fost eliminat de pe teren. Cu fundașul Nadiu între buturi, învins de același Sebastian Mako de la punctul cu var, Dorobanțiul a cedat total inițiativa, iar Bragea a făcut 5-1, după acțiunea în viteză a lui Mako. De abia în ultimele 5 minute a mai lăsat garda jos și Socodorul, iar R. Lăsculescu (din penalty) și Georgiu (șut de la aproape 30 de metri, mingea atingând și bara) au făcut înfrângerea ceva mai digerabilă: 5-3. Cinci ca numărul golurilor înscrise de Sebastian Mako în ambele manșe cu Dorobanțiul, fiind o adevărată „bestia nerra” pentru „lanterna roșie”.

Cu cele 3 puncte, Socodorul ajunge la cota 20 și e ceva mai liniștită, dar: „Trebuie să batem și Săvîrșinul sâmbăta viitoare pentru a nu mai avea emoții. Din păcate, pierdem jucători etapă de etapă. După Bibarț și Buia, am înțeles că și Purtan va pleca în străinătate, lotul devine tot mai subțire. Asta e, ne acceptăm condiția de echipă mică, dar chiar și așa suntem foarte aproape de a ne îndeplini obiectivul în acest sezon, salvarea de la retrogradare. Băieții merită felicitați pentru succesul de azi”, a menționat antrenorul Tiberiu Darazs.

Dincolo de faza din care s-a înscris primul gol, dar și cea a penalty-ului dictat pentru gazde, Flavius Moisă recunoaște că: „Multe nu ar mai fi de spus. Am avut și ghinion, fiindcă Horvath s-a accidentat după numai 5 minute, apoi și înlocuitorul său, Darius Lăsculescu, iar finalul l-am jucat cu Nadiu în poartă. Felicităm echipa adversă, însă rămâne acel dar, legat de faza de la 1-0, dar după ratările noastre de la 0-0 și 1-0. Pentru o echipă ce joacă efectiv din plăcere, astfel de erori ale arbitrului toarnă plumb în ghete. Asta e, vom lupta meci de meci pentru puncte, sperrând ca – până la urmă – să ajungem peste linie”, a spus și Flavius Moisă, „secundul” lui Ciubăncan la Dorobanți.

Formații:

Socodor: Vîrzob (84 Oală) – Bragea, Purtan (75 Miron), Mariș, Licker – Șulea – Flueraș, Molcuț, Gherheș (82 Colompar), D. Ardelean – S. Mako (78 Steian).

Dorobanți: Mitrea – M. Ando, Nadiu, Pistrui, R. Szabo – Georgiu, R. Lăsculescu – Pîrvulescu, Văduva, Stancu (54 Szoke) – Horvath (25 D. Lăsculescu, 45 Poșta) .

Arbitri: Alin Deac – Adrian Vasile, Emil Cristea. Observatori AJF: Dan Ologeanu, Romulus Babău

FOTO: UTA Media Design









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button